Creative Zen X-Fi on Creativen vastaus iPod touchille

Laadukkaita musiikkilaitteita valmistava Creative on viime aikoina jäänyt kannettavien musiikkisoittimien markkinoilla attamattomasti Applen jalkoihin. Creativen uusin yritys laittaa kapuloita iPodin rattaisiin on lähiviikkoina julkistettava Creative Zen X-Fi. Creativen uusimman soittimen suurimpana uudistuksena on sisäänrakennettu langaton WLAN-yhteys. Langattoman yhteyden ylitse soittimella on mahdollista katsella sisältöä suoraan kodin mediapalvelimelta, tai sitten Creativen keskitetyltä palvelimelta nimeltään “Creative Public Media Server”.

Mediasiirron lisäksi laitetta on mahdollista käyttää kotona ainakin “mesettämiseen”, eli tämän avulla voidaan vastaanottaa ja lähettää pikaviestejä Yahoo messenger ja Microsoft messenger järjestelmissä. Mesettämistä varten laitteeseen on lisätty myöskin yhdeksän painikkeen näppäimistö, joilla viestien kirjoittaminen onnistuu kännyköistä tuttuun tyyliin.

Vanhempien Creative Zen musiikkisoitinten malliin X-Fi:n muistia on mahdollista laajentaa SD-muistikorteilla ja laitteessa on myöskin sisäänrakennettu kaiutin. Creativelta ollaan jo varmistettu kuvien ja edellä mainittujen tietojen aitous, mutta tarkkoja speksejä sen sijaan odotellaan edelleen julkaistavaksi.

Lähde: epizenter.net

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 arviota, keskiarvo: 3.13/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1tansqu
  says:

  Jaahas, mahtaa olla helppo kirjottaa tolla “kännykkänäppäimistöllä” yhellä kädellä.. tulee väkisin mieleen psp:n kirjoitus-systeemi :D

 2. Teknisesti tuo on varmaan laadukas peli, mutta ulkonäöllä ei kyllä pärjää iPod Touchille.

 3. Wautsi!: Sama tuli itsellänikin mieleen. Näppäimistö näyttää melkoiselta hirviöltä.

 4. Rami, näin on. Laite näyttää “tylsältä” ja insinöörimäiseltä, ja senpä vuoksi en usko sen menestyvän kilpailussa trendikkään iPodin kanssa.

 5. Vote -1 Vote +1Nuha, ZaNuha
  says:

  Touché!

 6. Vote -1 Vote +1sähköä
  says:

  tansqu: Itsekin kirjoitan suurimman osan tekstiviesteistäni yhdellä kädellä. Sillä samalla kädellä joka myös pitelee koko kännykkää. Liikkeellä ollessa, tavaraa kantaessa tai autoa ajaessa ei kahden käden käyttö olisi edes mahdollista. Siis aivan hyvin tulee tämä toimimaan, toisin kuin vaikkapa jos viestit pitäisi sohia -ah niin muodikkaalla- kosketusnäytöllä.

 7. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Ihme vekotin… Hinta?

 8. Vote -1 Vote +1Mikko
  says:

  Näitä härpäkkeitä on niin miljoona, hetken kiinnostaa ja sitten unohtuvat. Kuka jaksaa moisiin alkaa pakkaamaan videoita…ääh. Typerän näköistä kun ihmiset vahtaavat kartsalla moisia häkkyröitä.

 9. Vote -1 Vote +1hannezz
  says:

  Olen Mikon kanssa osin samaa mieltä, mutta minä tykkään kun/jos tuolla pääsee avoimella wlan alueella kuuntelemaan suosikkinettiradiota. Elektroni-ihmeiden ylenmääräinen tuijottelu on kyllä varsin kummallista, mutta toisaalta ei itseltä pois.

 10. Vote -1 Vote +1punski
  says:

  Joo mua jäi vaivaamaan hinta ja koko ja sähkö kuin tyhmänä sä pidät meitä kyllä olettaisi että jos kirjottaa yhdellä kädellä nii kyllä se varmaan Sillä samalla kädellä pysy sitten :)

 11. Vote -1 Vote +1Wau
  says:

  Wautsi kirjoitti:
  “Rami, näin on. Laite näyttää “tylsältä” ja insinöörimäiseltä, ja senpä vuoksi en usko sen menestyvän kilpailussa trendikkään iPodin kanssa.”

  Toihan näyttää Creativen sivujen demossa hyvin pitkälti iPod kloonilta pienin erilaisuuksin, esimerkiksi tossa on läjä pieniä nappeja. Vai että tylsän insinöörimäinen … siis yhtä tylsän kuin iPod … ne on sitten ne näppäimet varmaan.

 12. Vote -1 Vote +1Apteekkari
  says:

  Mikko, iPodin suurin ongelma, eli se että pitää pakata videoita sille sopiviin formaatteihin ei Creativella ole, ne kun tukevat DivX/Xvid-kodekkeja.

Trackbacks

 1. [...] Creative Zen X-Fi on Creativen vastaus iPod touchille – hilavitkutin.com [...]

Speak Your Mind

*