Nokia 5800 XpressMedia Tube “iPhone-killerin” speksit vuotaneet nettiin

Nokia 5800 XpressMedia on Nokian loppuvuodesta markkinoille odotettu vastaus Applen iPhonelle. Tähän mennessä myöskin Nokia Tube nimellä tunnetusta laitteesta on tiedetty, että se tulee käyttöliittymänsä osalta perustumaan iPhonen tapaan pelkästään suureen kosketusnäyttöön. Laitteen tarkemmat speksit ovat sen sijaan tähän asti olleet hämärän peitossa.

Nokia puhelimista uutisoiva The Nokia Blog on nyt päässyt hypistelemään tätä uusimmassa Batman -leffassakin esiintynyttä puhelinta ja saanut samalla ongittua tietoa laitteen tarkemmista spekseistä. Laite tulee lähteen mukaan pitämään sisällään ainakin seuraavat omianaisuudet:

 • 111mm × 52mm × 14.5 mm, paino 104 grammaa
 • 16 miljoonan värin TFT LCD-näyttö
 • 640 × 360 pikselin resoluutio
 • 16:9 näyttö
 • Symbian S60 versio 5
 • Kosketusnäyttö haptisella palautteella
 • 3.2 megapikselin kamera automaattitarkenteisella Carl Zeiss optiikalla
 • LED -kuvausvalo
 • Sisäänrakennettu GPS
 • 140MB RAM -muistia
 • GSM/GPRS/EDGE/WCDMA/HSDPA/WLAN/Bluetooth
 • 3.5mm kuulokeliitäntä
 • TV-out

Varsin lupaavilta vaikuttavat siis laitteen ominaisuudet ainakin paperilla. Omasta mielestäni Nokia olisi silti  saanut tsempata enemmän laitteen designiin ja käyttöliittymään suhteen. Ainakin kuvien perusteella laite nimittäin häviää tyylikkyydessä iPhonelle 6-0.

Lähde: thenokiablog.com (kautta: www.teknolelu.fi)

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 4.10/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1GvsE
  says:

  Aika näppärät specsit tosiaan. Onkohan toi kamera hyvä?

 2. Jos puhelinta aion vaihtaa, siirryn ennemmin tähän nokian malliin, kuin iphoneen. Ensinnäkin jo pelkkä “tuttu” käyttöliittymä ja wlan tekevät paljon.

  Tokihan nokialaiset kuluttavat paljon virtaa eikä muotoilukaan ole aina osunut kohdalleen mutta mitäpä pienistä, kun on tottunut siihen.

 3. Vote -1 Vote +1tansqu
  says:

  Sattaa hyvinkin tulla seuraava kännykkä tästä. Ruma kuin rullatuoli mut speksit ainakin kohillaan..

 4. Vote -1 Vote +1Nokialainen
  says:

  Kosketusnäyttö on oikeasti melko turha. Iphonesta tulee mieleen lähinnä nintendo wii. Hirveä hype, muttaa varsiunainen tuote on kevyttä roskaa, jolla ei tehokäyttäjä tee mitään.

 5. Täytyyhän tota ainakin kokeilemaan päästä. Mieluummin tosiaan tuo kuin iphone.

  En kyllä täysin ymmärrä sitä iphonen muotoilun hehkutustakaan, eihän sekään ole kuin kulmista pyöristetty laatikko.

 6. Vote -1 Vote +1Synteesi
  says:

  Tuo 5800 XpressMedia ei (ainakaan yksinään) ole mikään iPhone-tappaja.
  Nokiahan tuo eri hintaisia kosketusnäytöllisiä laitteita markkinoille ja 5800 XpressMedia kuuluu keskihintaisten sarjaan.

  Ehkä myöhemmin tulevat N-sarjan kosketusnäytölliset laitteet sitten kilpailevat enemmän iPhonen kanssa.

  Vaikka 5800 XpressMedia ei kuulu N-sarjaan, olisi mukavaa, jos siinä voisi silti olla myös vähän käyttöliittymäsilmäkarkkia niin kuin esim. N81:ssä tai N78:ssa.

 7. hianoa että kertovat paljon on rammia muttei paljon on muita muisteja tai kiintolevyä. Olisi kiva tietää paljon sinne mahtuu. Ja mikäköhän prosessori mahtaa olla…w-lan on ainakin iso plussa. Tosin itse ainakin odotan 5vuotta ja katson kuinka kauan kosketus näytöt kestävät ettei tule ostettua kertakäyttö tavaraa.

 8. Vote -1 Vote +1ddddd
  says:

  Enpä usko että kuvissa oleva ulkoasu on lopullinen vaan vasta kehitysversio.. Ja teemoillahan tuosta voi tehdä vaikka 1:1 iphone kopion.. itse iphoneenhan ei edes mitään teemoja tule koskaan saamaan kun apple pitää tekemiänsä ulkoasuja aina täydellisenä.

 9. Vote -1 Vote +1tilttailee
  says:

  varmaan turhan usein, kuten kalliimmat nokialaiset yleensä.

 10. Vote -1 Vote +1Kekkonen
  says:

  Kyllä saa olla aikamoinen parannus nokialt että iphonen tappajan vääntävät. Kyllä pakko sanoa että ifööni on aika lyömätön vempele, vaikka siin monta huonoa puolta onki. Kokonaisuutena ihan ku eri maailmasta. Mut tää on just tätä, mielipiteitä on luonnollisesti monta.

 11. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  pikemminkin, saa olla aika paaka noksu, jos omenalle häviää

 12. Vote -1 Vote +1
  says:

  mä en tajuu miks kaikki huomauttaa ton ulkonäöstä. must se on ihan hieno. sehän näyttää vähän iphonelt

 13. Vote -1 Vote +1LameX
  says:

  Joku kyseli paljon mahtuu muistia? Kuuleman mukaan saa lykättyä 16 Gt:n kortin, niin että se tunnistaa sen. Se vaikkei nyt olekaan N-sarjalainen ei maailmaa kaada, en itse niissä niin hienoa nää, pääasia nyt on, että tuo Series 60 löytyy. Plussaa tekevät Wlan, mikä on nykyään lähes pakko puhelimessa, ja suuri näyttö. Miinusta voisi sanoa tuon ulkonäön kuten joku sanoi. Vaikka joku sanoikin, että ei se iPhonekaan ole kuin laatikko pyöreillä kulmilla on yhtä totta.

  “Tosin itse ainakin odotan 5 vuotta…” Eikös ne puhelimet aina ole vähän kertakäyttötavaraa, itsellä on tapana vaihtaa puhelinta kuin sukkia…

 14. aika makeen näkönen kyllä mua himottaa ku mä saan tollasen !(-.-)!

 15. Vote -1 Vote +1Mulla on 5800
  says:

  Ostin pari päivää sitten, tähän asti kaikki on ollut ok.

  Ostin Nokia map2 opastus sovelluksen ja imuttelin kartat tietsikan kautta puhelimeen, sekin toimii hyvin. Valitettavasti ei oo kuin yhden vuoden lisenssejä myytävänä. Suuri näyttö tekee siitä hyvän navikaattorin. Itsellä ollut Navicore josta pidin jopa pienellä näytöllä ja Magellan Roadmate josta en pitänyt niin paljoa.

  5800:ssa toimii asennettu Gmail, ohjelmien asetuksista saa ns. navi ja pelinäppäimet pois ja koko näytön käyttöön. Näyttö on tarkka, mutta vaihdoin silti asetuksissa fontit suureksi. Minusta parempi. Mini Opera toimii hienosti koko näytöllä.

  “En vaihtais pois” tunne on päällä. Puhelin on herkkä huonossa kentässä ja akun kesto on uskomattoman hyvä, kuten mainoksissa sanotaan.

Trackbacks

 1. [...] varustetun matkapuhelimen. Nettiin on ehtinyt vuoden kuluessa ilmestymään useita enemmän ja vähemmän tarkkoja kuvia sekä speksejä puhelimesta, mutta nyt Nokia on viimein virallisesti [...]

Speak Your Mind

*