Muni-pyöräily on maastopyöräilyä yksipyöräisellä polkupyörällä

Kaliforniasta, tuolta extremeurheilulajien mekasta kuuluu jälleen kummia. Tällä kertaa Länsirannikon huimapäät ovat keksineet, kuinka maastopyöräilystä ja yksipyöräisellä polkupyörällä ajamisesta voidaan molemmista tehdä kerta heitolla entistä haastavampaa yhdistämällä kyseiset lajit.

Laji, jota paikalliset huimapäät kutsuvat nimellä “muontain unibiking”, tai lyhyen ytimekkäästä Muni:ksi sai alkunsa jo 1990-luvulla on sittemmin kerännyt tasaisen varmasti kasvavan harrastajajoukkonsa. Lajissa järjestetään jopa maakohtaisia mestaruuskisoja ainakin Yhdysvalloissa, Englannissa ja Australiassa. Tietääkö kukaan mikä on lajitilanne Suomessa?

Eli sitten vaan yksipyörisen selkään ja metsäpolulle, mikäli etsit harrastusta, jolla differentoitua naapurista. Väittävät myös, että harrastus on jopa perinteistä maastopyöräilyä turvallisempaa, sillä nopeudet eivät tyypillsesti pääse kovinkaan suuriksi.

Videota “alamäkimunipyöräilystä” hypyn jälkeen

Lähde: www.nytimes.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 4.40/5)

Comments

 1. +1 Vote -1 Vote +1Vesimurmeli
  says:

  Mahtaa tehä kipeää tietylle alueelle kehossa..

 2. Vote -1 Vote +1tapsukka
  says:

  vesimurmeli: tarkoitatko Munia? ;)

 3. suomennos voisi sitten olla munaton-pyöräily. Taitaa olla maailman kiovuliain laji.

 4. Vote -1 Vote +1Maksa
  says:

  Eipähän ainakaan putoa tangolle …

 5. Vote -1 Vote +1GiraFFi
  says:

  Joitain vuosia sitten oli Tahkon maastopyörä maratonilla joku hurja tällaisella ajamassa. Taisi 60km ajella ja ei kuulemma montaa kertaa ollut pyörää kantanut koko matkan aikana. Tätä ihmettelimme kovasti, mutta ei kuulemma ollut edes paha rasti. Toisaalta ihmettelimme myös miksi joku lähtee ajamaan 120km laskettelurinnettä ylös, alas keskelle pöpelikköä, mutta olinkin vaan tekemässä tuloksia :)

 6. +1 Vote -1 Vote +1munimaster
  says:

  Kyllähän meikäläinen tuota on jokusen vuoden enemmän ja vähemmän harrastellut. Eipä tuo sen enempää haaraväliin ota kun normaali pyöräily. Ei kylläkään ihan muutaman viikonlopun juttu oppia ajamaan..

 7. +1 Vote -1 Vote +1henkka1
  says:

  Juu itse olen harrsatanut kyseista lajia noin vuoden. Viikonlopussa oppi alkeet hyvin. Suosittelen kokeilemaan erittain hauska ja haastava laji. Kyllahan ihmiset tujjottaa kun ajaa helsingin keskustassa yksipyoraisella mutta siihen tottuu. Tuossa linkki vahan parempaan videoon ehka enemman teidan makuun http://www.youtube.com/watch?v=MLBeg3YP1Mk

 8. henkka1 on aivan oikeassa. Itsellä tuli viime kesänä hommattua, parissa viikossa opin hallitsemaan eteenpäinajon ja kääntymisen melko täydellisesti. Opittavaa löytyy vielä loputtomiin mutta aikaa ei ole paljoa ollut. Jos mahollisuus kokeilla niin kokeilkaa :D

 9. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Mistäs tällässia rohjoja saisi suomesta?
  Kiintoisa laji…

 10. New World Disorder videoilla, ainakin ensimmäisillä niistä, on hienoja pätkiä yksipyöräisellä ajelusta sekä kaupungissa että metsissä. Kaverit ajelee aika skitsoja mestoja.. Valitettavasti en muista mitkä NWD-leffat on kyseessä. Muistaako kukaan muu? Olikohan kolmonen ja nelonen..?

 11. Tuntematon: Suomesta ei kannata hankkia. Jos kiinnostaa ihan oma niin municycle.com-sivustolta saa paljon halvemmalla, itse tilasin täältä ilman ongelmia ja toimitus oli muutaman viikon.

 12. -1 Vote -1 Vote +1bmx
  says:
 13. kaykaa kattomassa http://www.unicyclist.com nii siela on enemman juttua tuosta ja muustakin ykspyorailysta. jos haluaa ostaa tuommosen nii unicycle.com on hyva sivu ja http://www.bestbrakes.com myos. koxx-one.com on ranskalainen sivusto. ite oon harrastanu tuota kaks vuotta

 14. Vote -1 Vote +1henkka1
  says:

  Joo itse tilasin viimevuonna unicycle.com sivuilta kh20 free ride unicyclen. Tuli 1 viikossa.

 15. Vote -1 Vote +1Robin
  says:

  mä ostin ensin motonetistä 50€ pyörä mut se meni rikki kun olin harrastanut 3 päivää ja yritin pomppia rappusia ylös. Tilasin heti 200€ pyörä unicycle.com:ista, tuli ovelle asti viidessä päivässä, (kuljetus alle 20€) ja toimii ninkuin muni pitääkin.

  Mahtava harrastus

Speak Your Mind

*