Flammea kuumailmapallo on kaunis ajatus ilmassa

Palavat, ilmassa lentävät asiat vetoavat sisäiseen pikkupoikaan monessa meistä (vaikka ei varsinaisia pyromaanisia taipumuksia omaisikaan). Tässä mainio keksintö, joka on samaan aikaan heino hilavitkutin, että myöskin romanttinen ele. Kuvassa komeileva Flammea on pieni paperikuituinen kuumailmapallo, joka nousee ilmaan kymmenien metrien korkeuteen palavalla aineella kyllästetyn, tuleen tuikatun sydämen voimalla. Ideana on lisäksi, että pallon pinnalle kirjoitetaan toivomuksia ennen lentoon lähettämistä ja toivotaan näiden toteen tulemista.

Flammea kuumailmapalloja on kaupan Saksalaisessa feinkost-benz.de -verkkokaupassa hintaan 14,95 € / kappale. Kannattanee kuitenkin tarkistaa paikallisilta paloviranomaisilta lupatilanne ennen ilmoille laskua.

Lähde:flammea.de

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 4.00/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  Viime vuonna Thaimaassa näin vastaavia paljonkin lähetettävän ilmaan. Käsittääkseni eivät siellä montaa kymmentä senttiä/kpl maksaneet. Alkuun kyllä ihmettelin kovasti että mikä uffo siellä yötaivaalla liitää. Tänä vuonna en jostain syystä nähnyt ainuttakaan.

 2. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  >>wertti
  varmaan jonain juhlapäivinä/juhlaviikolla tms. lähetetään. Tuskin lähetetään normipäivinä, eli olit eriaikaaan todennäköisesti kuin viimevuonna tai sitten pyhät osui eripäiville. veikkaan minä

 3. Vote -1 Vote +1Murmeli
  says:

  Kiinassa tai jossain aasiassa kyllä lähetetään näitä jonain tiettynä juhla/muistopäivänä, ne rakentelee paljon erivärisiä ja erilaisia tämmösiä ja lähettelee niitä sitte ilmaan. Niihin sitten liitetään vissiin joku toivomus tai jotain.

 4. Vote -1 Vote +1TeQ
  says:

  Tulee mieleen elokuva Beach. Ja eihän nuo yksinkertaisesti voi noin paljoa maksaa. Vääntää itse samanlaisen ja kulut ehkä 2 euron luokkaa.

 5. Vanhempani olivat viime uutenavuotena ostaneet tälläisiä ihan joltakin paikalliselta ilotulitemyyjältä. Hintaa en tosin tiedä.

 6. Vote -1 Vote +1ei ole
  says:

  TeQ
  Jos itse valmistaisit tuommosia, ja se kustantaisi sinulle alle 5 euroa kipale +työt, niin paljonko pitäisit niillä hintaa kun myisit niitä.

 7. Vote -1 Vote +1arto
  says:

  Joskus puutyö tunnilla tehtiin tuollainen, oli liian raskas ja paloi sitten lopuksi ;)

  Tuollaisia on luultu peräti ufoksi…
  http://www.youtube.com/watch?v=wauY3feJqhU

 8. Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  Thaimaassa ainakin ne laskettiin vapaasti lentämään sinne minne tuuli kuljettaa. Ajattelin vaan että jos näillä on tarkoitus tehdä samoin, niin tuo 15€ on aika suolainen hinta. No, on se kova hinta joka tapauksessa tuommosesta paperipussista…

 9. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Silkkipaperia, ohuen ohutta rautalankaa, pumpulia ja valopetroolia.. Halpa. Tarpeet maksaa kaikkineen vitosen ja siitä satsista syntyy kymmeniä palloja.
  Silkkipaperista pussi, teipillä kiinni ja rautalanka vanne alreunaan että pysyy auki. sitten pumpulitupponen rautalangan pätkään joka laitetaan äsken tehtyyn vanteeseen kiinni. Tulille vaan ja ilmaan. Ei tietenkään ruohikkopalovaroituksen aikaan.

 10. Vote -1 Vote +1jokke
  says:

  Itse näin vastaavan pallon Thaimaassa Patong beachilla tammikuussa. Siellä näitä palloja lähetettiin iltahämärässä kuolleiden muistolle.

 11. Vote -1 Vote +1palloilija
  says:

  Vanha ideahan tuo on. Jo -78 on suomessa noita harrastettu.
  http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5&ag=35&t=87&a=2901

 12. Vote -1 Vote +1otto
  says:

  Taisi olla tsunamiin kuolleiden muistopäivä jolloin näitä oli thaimaassa satoja kerralla ilmassa.

 13. Vote -1 Vote +1jasu
  says:

  sellasest rapisevast jätesäkis saa toimivan kuumailmapallon ohuest mig langasta pujotteelee kehän suuaukkoon ja yks poikkipiena johon tuikkukynttilästä tehty poltin pumpulia sydämeksi ja sytytysnestettä polttoaieeksi lentää7-15 minuuttia lakikorkeus apaut 80-100 metriä.

Speak Your Mind

*