Dubai Ziggurat tulee olemaan miljoonan ihmisen asuttama pyramidi

Dubailainen Timelink on maisema-arkkitehtuuriin erikoistunut suunnittelutalo. Firma on ottanut mallia muinaisista pyramidirakenteista ja suunnitellut asuinkeskuksen miljoonalle ihmiselle. Erityistä rakennuksessa on, että energiantuotannoltaan se on lähes omavarainen. Energiaa tuotetaan höyryvoimalla ja tuulivoimalla sekä muilla uusiutuvilla luonnonvaroilla. Mitä ilmeisimmin ainakin aurinkoenergia on keskeinen, jos jotain rakennuksen ulkoasusta täytyisi arvata.

Liikkuminen tässä 2,3 neliökilometrin alan peittävässä Ziggurat-nimisessä rakennuskompleksissa tapahtuu 360-asteisesti, sekä vaaka- että pystytasossa. Autoja ei siis tarvita. Paitsi, että suunnataan vähäisiin hiilidioksidipäästöihin, pyramidin muoto tekee myös maankäytöstä tehokasta. Pyramidissa olisi myös omat pellot ja viljelyjärjestelmät, joista saataisiin osittain omavaraista ruokatuotantoa.

Suunnitelma on määrä julkistaa Dubain Cityscape -messuilla 6.-9. syyskuuta 2008. Kenties tällainen joskus rakennetaankin. Jostain vain täytyisi löytää ne miljoona asukasta koekaniineiksi!

Lähde: worldarchitecturenews.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (33 arviota, keskiarvo: 4.48/5)

Comments

 1. -1 Vote -1 Vote +1Iikkuli
  says:

  Itse voisin helpostikin kuvitella lähteväni koekaniiniksi kyseiseen rakennukseen. Vaikuttaa hienolta ja nykymaailmaan muotiin ekologiselta idealta! Mikäli liikkumista ei rajoitettaisi ja voisi elää aivan omaa elämäänsä niin mikäs tuolla. Tietenkin jos elintilat ovat kovinkin pienet niin ei kai siellä kauaa jaksaisi. Ja tietenkin kuinka kaukana tuo sijaitsee sitten sivistyksestä. Mutta ei lainkaan huono idea =)

 2. +2 Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Samaa sarjaa kuin tuo vanhempi http://www.hilavitkutin.com/2007/06/12/tokioon-suunnitteilla-massiivinen-pyramidista-rakentuva-kaupunginosa-meren-paalle/
  Pelkkä ajatuskin on typerä. Onneksi on sen verran älliä ja kriittisyyttä sijoittajilla ettei kukaan oikeasti anna rahojaan moiseen rotiskoon.

 3. +1 Vote -1 Vote +1rene
  says:

  Taitaa kuitenkin lähdesivun mukaan olla lokakuu (October), eikä syyskuu, kun suunitelma julkistetaan..

 4. Vote -1 Vote +1Joona
  says:

  Niin, onneksi missään ei ole sellaisia sijoittajia, jotka rahoittavat näitä hurjia hankkeita, kuten yli 800 metriä korkeaa rakennusta, maailmankartanmuotoisia ja palmun muotoisia saaria ja laskettelurinteitä keskelle aavikkoa…

  …ai niin, Dubaissa! :D

  Japanin proggikseen en uskonut, mutta tämä saattaisi oikeasti toteutua. Sheikeillä näyttäisi olevan noita tarpeita hurjille visioille, ja tahnaa toteuttaa niitä.

 5. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Palmun lehdet oli myyty jo loppuun ennen kuin ensimmäistäkään kuormaa oli mereen kipattu. Hiihtoputkessa nyt ei ollut mitään sen kummallisempaa, niitä löytyy ympäriinsä jokaisesta isommasta turistirysästä. Burj Dubai on myöskin melko perinteinen pilvenpiirtäjä korkeudestaan huolimatta.
  Joku pyramidikaupunki on niin älyvapaa päähänpisto että oksat pois.

 6. Vote -1 Vote +1Nauraja
  says:

  Haluaisin kuulla insinöörin mielipiteen rakennuksen hinnasta ja siitä onko ylipäätään mahdollista.

 7. Vote -1 Vote +1bbnykis
  says:

  En usko että onnistuisi tuossa mittakaavassa.
  10 000 tai 10 0000 ihmistä, niin voisi olla uskottavampaa.
  Jos ei muuta niin idea on loistava.

 8. Vote -1 Vote +1Zeus
  says:

  Kyllä miljoon on jo suuruudenhulluutta, uskottavampi tuo 10.000-50.000 ihmistä olisi.

 9. Vote -1 Vote +1Synteesi
  says:

  Jos me viitsimmme riittävän tunnollisesti myös tulevaisuudessa autoilla, lennellä ja muulla tavoin öljykulutella, niin ei tuollaisen rakennelman kyhääminen ainakaan rahasta ole kiinni.

 10. Vote -1 Vote +1arto
  says:

  höyryvoimalla ?

 11. Vote -1 Vote +1Juhannus
  says:

  Tästä ei hyvä seuraa, uudenajan Baabelin torni…

 12. Vote -1 Vote +1hulikko
  says:

  Ihan ensimmäisenä tulee mieleen, että vesijärjestelmän rakentaminen tollaselle määrälle ihmisiä ei oo ihan pikkujuttu. Ja varsinkin aavikolla. Miettikääs sitä.

 13. dubain väkiluku on 2 262 000 eli meinaavat puolet maansa asukkaista tonne sulloo? saman tien tekee 2 nii kaiken muun infran voi purkaa ;P samasta syystä noi pilvenpiirtäjät on tuonne hulluja ku dubain keskusta on pk seudun kokonen nii miettikää helsinkiin kilometrin korkee talo xD

 14. Vote -1 Vote +1RedBaron
  says:

  Rakennus on niin hieno ettei sitä kannattaisi alkaa tärvelemään lapsiperheiden asuttamiseen vaan mielekkäämpää olisikin laittaa robotteja tuonne asumaan. Kun nykyisissäkin asunnoissa saa talonmiehet hermoromahduksia asukkaiden väännellessä pattereidensa venttiileitä omiin asentoihin, niin mitenköhän siin’ sitten käy kun höyryturbiini putkistoon aletaan tekemään omia säätöjä naapurikämpän räjähdysvaarasta välittämättä.
  Lapsiperheet ainakin tulevat kiertämään tämäntyyliset lähiöt kaukaa. Saakohan tuollaisessa asuakkaan ilman että on insinöörin taikka vähintäänkin teknikon paperit tulleet luetuksi.
  Aletaan vaan me Suomalaiset nyt rakentamaan näitä miljoonalähiöitä moduuleista jotka voidaan sitten kätevästi uittaa valtameriä pitkin asennus kohteisiin.

 15. Vote -1 Vote +1Jarska
  says:

  Onko tämä nyt semmoinen “arcologia”, kuten Simcity2000:ssa? Vaiko kaupunkiblokki Mega-Citystä… Korttelisota for the win?

 16. Vote -1 Vote +1aer
  says:

  Mahoton idea. Ensinnäkin mitä järkeä on rakentaa noin korkeita kun maa-alaa on paljon. Toisekseen jos tuolta huipulta tiputtaa kolikon ja se osuu jonkun silmään niin henki menee. Helppo kohde terroristeille. Ei tarvitse kuin heittää sohva niin 100 ihmistä kuolee siihen.

 17. Vote -1 Vote +1bbnykis
  says:

  Aer: Ei kukaan uskalla sheikkiä vastaan terrorisoida. Johan siinä tulee sheikin perhe, suku, ystävät, autonkuljettaja, ja palkka-armeija perään.

 18. Vote -1 Vote +1supaman
  says:

  toi näyttää ihan X-com2 alienien artefact siten pyramideiltä =)

 19. Vote -1 Vote +1Iikkuli
  says:

  Dubaissahan on rikollisuutta äärimäisen vähän jos ollenkaan. Rangaistuksena kun sattuu olemaan pikku ryöstöstäkin esim. sormen katkaisu. Ei houkuttele varastelemaan. Ainakin tällaisessa uskossa elän, saatan olla väärässä.

 20. @bbnykis: :D

 21. Kyberaika on täällä!

 22. Vote -1 Vote +1nameless
  says:

  suomestakin jo löytiysi parisen sataa tuhatta koekaniinia varmaankin. olisin kyllä yksi niistä

 23. huoh, en tollaseen rotiskoon muuttaisi asumaan.

 24. Vote -1 Vote +1dodge material
  says:

  Onpahan moisella hintaa!

 25. Vote -1 Vote +1hmm
  says:

  Ketjun aloittaja epäröi muuttoa, jos tuo sattuisi olemaan kaukana sivistyksestä. Mitenköhän on, mahtuuko miljoonaan samassa rakennuksessa asuvaan naapuriin sivistystä tarpeeksi…? Luulisin että saman katon alta löytyisi tuolla väkimäärällä muutakin kuin asuntoja ja käytäviä…

Trackbacks

 1. [...] mitä kiinnostavampia rakennuksia. Tälläkin sivustolla on aiemmin uutisoitu mm. valtaisasta Dubai Zigguratista. Nyt tutkailtavana Wave Tower ja The Rotating Tower – haluaisitko asua aallolla vai [...]

 2. [...] mitä kiinnostavampia rakennuksia. Tälläkin sivustolla on aiemmin uutisoitu mm. valtaisasta Dubai Zigguratista. Nyt tutkailtavana Wave Tower ja The Rotating Tower – haluaisitko asua aallolla vai [...]

Speak Your Mind

*