Google Chrome -nettiselaimen pikatesti: pelkistetty ja silmiinpistävän nopea!

Suomen aikaa viime yönä vahingossa julkistettu Googlen Chrome -verkkoselaimen beta-versio on nyt ilmestynyt vapaasti ladattavaksi osoitteesta www.google.com/chrome. Nopeasti koneelle asentuva selain osaa asennuksen yhteydessä hakea automaattisesti  Firefox-selaimen asetukset, kirjanmerkit ja salasanat (mikäli firefoxin pääsalasana on kytketty pois päältä) mikä tekee selaimen käyttöönotosta vaivatonta. Firefox-selaimeen tallennettuja salasanoja selain ei valitettavasti kuitenkaan osaa suoraan tuoda.

Ensikokeilujen perusteella selain on todellakin silmiinpistävän nopea, esimerkiksi Firefox 3.0 selaimeen verrattuna. Ulkoasultaan pelkistetyn selaimen toiminnallisuuksissa on satsattu käytön intuitivisuuteen. Esimerkiksi selaimeen avatut välilehdet ilmestyvät kilpailevista selaimista poiketen osoitekentän yläpuolelle, mikä ainakin alkuun vaikuttaa toimivalta ratkaisulta. Lisäksi aina kun käyttäjä avaa uuden välilehden, niin tälle näytetään lehdellä aluksi yhdeksän tämän useiten vierailemaa verkkosivua linkkeinä.

Yksi selaimen ”kohutuimmista” ominaisuuksista on ”incognito” toiminto, jossa selaimeen voidaan helposti avata välilehti, jolla tapahtuvasta surffailusta ei jää mitään tallennetta koneen muistiin käyttäjän yksityisyyden suojaamiseksi. Incognito-välilehdellä on siis turvallista selailla niin verkkopankkien sivuilla, kuin aikuusviihdesivustoillakin.

Viimeinen selaimen merkille pantava ominaisuus on mahdollisuus luoda kirjanmerkin tapaisia linkkejä verkkosivulle suoraan työpöydälle, tai vaikkapa käynnistä-valikkoon. Tällä tavalla tuetaan helppoa pääsyä ”sovellusmaisiin” verkkosovelluksiin. Esimerkiksi Gmailiin on näppärä luoda suora linkki työpöydälle.

Vaikka selain vaikuttaa ensikokeilun perusteella toimivalta kokonaisuudelta, niin lyhyen testailun perusteella on vaikea päätellä, olisiko selaimesta korvaamaan Firefox (tai Explorer selain) kerta heitolla. Toisaalta saattaa olla, että selain toimii parhaiten ”kakkosselaimena” nopeaan ”tehosurffailuun”. Kuten jo alkuun mainitsinkin, sivut nimittäin latautuvat Chrome-selaimella todella nopeasti! Toisaalta täytyy myöskin muistaa, että Firefoxin mainiota lisäosavalikoimaa ei helpolla päihitetä.

Mutta kokeilkaahan itse ja kertokaa mitä olette mieltä?

Kommentit

 1. Rami sanoo

  (click to show comment)

 2. JohannaR sanoo

  (click to show comment)

 3. Mata sanoo

  (click to show comment)

 4. asdasd sanoo

  (click to show comment)

 5. Corpi sanoo

  (click to show comment)

 6. vieras sanoo

  (click to show comment)

 7. Yabba sanoo

  (click to show comment)

 8. Jätit sitten tärkeimmät mainitsematta sanoo

  (click to show comment)

 9. Hans sanoo

  (click to show comment)

 10. morje sanoo

  (click to show comment)

 11. JPP sanoo

  (click to show comment)

 12. Dasser sanoo

  (click to show comment)

 13. sanoo

  (click to show comment)

 14. TheMagician sanoo

  (click to show comment)

 15. kiksu sanoo

  (click to show comment)

 16. ärrimurri sanoo

  (click to show comment)

 17. Rickenbach sanoo

  (click to show comment)

 18. impronen sanoo

  (click to show comment)

 19. Rami sanoo

  (click to show comment)

 20. Harkintaa sanoo

  (click to show comment)

 21. keila sanoo

  (click to show comment)

 22. opera sanoo

  (click to show comment)

 23. sanoo

  (click to show comment)

 24. niminininimini sanoo

  (click to show comment)

 25. morientes sanoo

  (click to show comment)

 26. Redhat sanoo

  (click to show comment)

 27. sanoo

  (click to show comment)

 28. SalaHyena sanoo

  (click to show comment)

 29. Tanuki sanoo

  (click to show comment)

 30. huhu huhu sanoo

  (click to show comment)

 31. adtdf sanoo

  (click to show comment)

 32. Zei sanoo

  (click to show comment)

 33. asdasd sanoo

  (click to show comment)

 34. Marco Polo sanoo

  (click to show comment)

 35. Iikkuli sanoo

  (click to show comment)

 36. sanoo

  (click to show comment)

 37. Tietämätön sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


yhdeksän − 3 =