Eurobike-messut: Bionicon esitteli B-Boxx -polkupyörän etuvaihtajan

Hilavitkutin on tänäkin vuonna paikalla parasta aikaa meneillään olevilla Eurobike 2008 -messuilla Saksassa. Tässä ensimmäisiä kuulumisia messujen uutuuksista.

Varsinkin täysjousitettujen polkupyörien valmistajat joutuvat jatkuvasti tuskailemaan ketjuvaihteiden etuvaihtajan sijoittelun kanssa. Ongelmaan on nyt luvassa helpotusta, sillä komponenttivalmistajat Bionicon ja UNIVERSAL TRANSMISSIO esittelivät messuilla yhdessä kehittämänsä, suoraan polkupyörän etuvaihtajan tilalle asennettavan koteloidun vaihderasian. Messuilla esitellyn vaihtajan paino, välitys, kestävyys ja “voiman häviö” on onnistuttu optimoimaan sille tasolle, että komponentin avulla on mahdollista suoraan korvata tämän hetkiset kilpatason etuvaihtajat. Välityksen vaihto tapahtuu nykyiseen tapaan  polkupyörän ohjaustankoon liitetystä vaihtajasta. Vaihtamisen luvataan myöskin olevan äärimmäisen sulavaa innovaatisen, magneettiin perustuvan vaihtomekanismin ansiosta.

Hypyn jälkeen kuva vaihtajasta asennettuna Centurion -merkkiseen maastopyörään

Lisää tietoa tuoteuutuudesta löytyy esimerkiksi Bioniconin blogista.

Lisää messujen ihmeellisyyksiä luvassa esille lähipäivaikoina

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 arviota, keskiarvo: 4.18/5)

Comments

 1. Toi on varmaan kiva putsaa ja fixaa, jos tulee vikaa.

 2. Vote -1 Vote +1Esa king esa?
  says:

  Pala kakkua :D

 3. Komee pyörä kelpais mullekkin. :)

 4. Vote -1 Vote +1No Lifes 4 Ever
  says:

  Kyllä hän tuo hieno on, mutta entä jos ketjut menee pois paikoiltaan tai tulee joku vika? Mukavahan se tuota ruveta avaamaan kauppa reissulla

 5. Vote -1 Vote +1Ermade
  says:

  Jos ketjut menee pois paikoiltaan, sitten ne laitetaan takaisin, oman pyöräni kanssa menee ehkä sekunti tai kaksi kun vaihdetta vaihtaa ja ne loksahtavat uudelleen paikoilleen. Sitäpaitsi taitaa tarvita jo jotain kättä pidempää että tuosta edestä ketjut paikaltaan pois saisi. Jos tulee joku vika niin ihan sama onko mikä vaihteisto tahansa pyörässä, yhtälailla sitä korjata pystyy ilman työkaluja.

 6. Vote -1 Vote +1^Koppari^
  says:

  taitaa olla sitä hintaluokkaa että tätä ei varmaan kaupan pihalle jättäis ees lukkoon…

 7. Vote -1 Vote +1Bagalini
  says:

  Hienoushan tässä tulee hyvänä kylkiäisenä, käytännöllisyys on se mikä määrää.

 8. Vote -1 Vote +1S-252
  says:

  En usko että tuossa menee ketjut yhtä helposti pois paikoiltaan kuin perinteisessä etuvaihtajassa, sillä ketjua ei heitellä rattaalta toiselle. Ja muutoin suljettu mekanismi ei kerää likaakaan. Luulisi olevan melko huoltovapaa. Mitenkähän kestomagneettien kanssa? Nekin nimittäin hiipuvat pikkuhiljaa jos altistuvat tärähdyksille.

  Kuinka monta vaihdetta tuo mekanismi osaa? Kaksi? Kolme?

 9. Vote -1 Vote +1rahaa tiskiin
  says:

  Ja Rohloffia taakse, niin ei tartte tuskailla etuvaihtajien kanssa.

 10. Näitä tuskin löytyy ihan pian perusmankeleista. Vaikkei tuo nyt mitään avaruusteknologiaa sisälläkään niin veikkaan ettei aivan halvalla lähde kaupasta.

 11. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Planeettapyörästöä näyttäisi käyttävän. Noilla suhteilla saakin sitkuttaa ihan tosissaan että fillari liikkuu edes kävelyvauhtia. Mitenkäs se välitysten vaihto tuossa sitten? Onko siinä vierekkäisiä pyörästöjä eri suhteilla, joista sitten aina yksi kerrallaan välittyy ketjulle asti vai mitenkä? Havainnekuvassa kun näkyy vain yksi planeettapyörästö niin jäin miettimään..

 12. Vote -1 Vote +1Reisrdok
  says:

  Yhdestä planeettapyörästöstä saa ulos kolme vaihdetta lukitsemalla eri kehiä eri tavoilla, esim. auton automaattivaihteisto käyttää täysin samaa periaatetta. Tässä vain lukinta tapahtuu magneettien avulla(?). Ja polkupyörissä on takapyörän napavaihdetta käytetty jo pitkään missä myös idea on sama, tässä vaihteisto on siirretty eteen.

  Hieno keksintö kuitenkin, saa tosiaan nähdä miten käytännössä pelaa kun on kuraa täynnä joka kolo.

 13. Vote -1 Vote +1pyynö
  says:

  Jutun kuvaan on lipsahtanut SRAM:min valmistama Hammerschmidt vaihderatkaisu. Samankaltainen laite kyseessä kyllä, mutta tarkkuutta…

  http://www.magicmechanics.com/

  Tsa.

Speak Your Mind

*