Di-Cycle on konsepti maan sekä veden päällä kulkevasta polkupyörästä

Varsinkin täällä meillä “tuhansien järvien maassa” olisi välistä kätevää, mikäli sama kulkuneuvo kelpaisi sekä maa-, että vesireittien taittamiseen. Tässä mielestäni mainio konsepti poljettavasta kulkuvälineestä, jonka kanssa on todellakin mahdollista ajaa vaikkapa suoraan rannalta järveen. Hollantilaisen GBO design -muotoilutoimiston kehittämä kaunis konsepti ei välttämättä sovellu kovin rankkaan merenkäyntiin, mutta kenties suurten renkaiden avulla on mahdollista ruuhkan yllättäessä siirtyä kulkemaan vaikkapa auton kattojen päällä?

Mene ja tiedä – hieno ja ennakkoluulottomasti muotoiltu konsepti joka tapauksessa!

Lähde: likecool.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 arviota, keskiarvo: 4.44/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1SemiHarem
  says:

  Muotoilu todella hieno futuristinen, mutta käytännössä tuollainen ei toimi kaupunkiympäristössä kokonsa takia. Ja mikähän on nopeus tuolla vedessä? Veikkaisin että paljon pienempi kuin maalla. Tuon naisen asentokin on kaikkea muuta kuin ergonominen. Kokeilkaapa vaikka tuossa asennossa polkea. Enempi nojailua taaksepäon niin sitten ok.

 2. miten niin ei toimi kokonsa puolesta? pienempihän tuo on kun henkilöauto, eli hyvin mahtuu tielle.

 3. Hauska tollasta ois päästä kokeilemaan. Voi olla, että vaatii kyllä jatkokehitystä esim. ajoasennon suhteen, mutta totisesti ois kyllä hieno laite.

  Tulee muuten tuota katsellessa mieleen south parkin jakso jossa Garrison duunas sen hivenen hintahtavan menopelin ja tienasi miljoonia.

 4. Vote -1 Vote +1Rami
  says:

  Minä pyöräilen mieluiten pyöräteillä, mutta tuolla mahtuu menemään vain autoteillä.

 5. Vote -1 Vote +1Pete
  says:

  Hmm…miksi nuo “pyörät” pitää olla samaa kokoluokkaa kuin ammoisina aikoina se järkyttävän iso etupyörä?

 6. Vote -1 Vote +1Ei tuosta tuu mitään
  says:

  Muotoilijat suunnittelemassa. Ollaan saatu aikaan laite, joka on kyllä (lähes) hienon näköinen ja periaatteessa toimii. Käytäntö on sitten eri maasta. Tuollaisella ei voi kunnolla kiihdyttää, ja jarruttaminen se vasta toivitonta onkin. Koko hoito pyörähtää, tai asento heittelee niin että homma on kaikkea muuta kuin hallinnassa. Ja se vesikelpoisuus.. ehkä uimahallissa.

  BONK!

 7. Vote -1 Vote +1Make
  says:

  “Hmm…miksi nuo “pyörät” pitää olla samaa kokoluokkaa kuin ammoisina aikoina se järkyttävän iso etupyörä?”

  Jotta painopiste saadaan tukipisteeseen (renkaan keskipiste) nähden tarpeeksi alas ja voidaan tehdä niitä kiihdytyksiä ja jarrutuksia ilman että muuttuu lingoksi.
  Muuten vaatisi virtuaalisen pyörän. Eli esim. pieniä pyöriä useita peräkkäin riviin muodostaen ison pyörän kehän. Tms. joilla luotaisiin tukipiste keinotekoisesti korkeammalle kuin painopiste.

 8. Vote -1 Vote +1bbnykis
  says:

  Asentohan voisi olla parempi, jos nainen vain nojaisi selkänojaan (katso kuvaa)

 9. Erkki: Ei poljettavia laitteita voi pistää autojen sekaan. Kokeile mennä vaikka tavallisella polkupyörällä autojen sekaan ajamaan (siis siihen keskelle kaistaa) niin huomaat ettei arvosteta :)
  Tuo rotisko on siis tientukkona missä ikinä liikkuukin, niin autoteillä kuin kevyen liikenteen väylillä… No, järvissä on onneksi vielä tilaa :)

 10. FF: riippuu tietenkin missä ajetaan. Esimerkiksi kaupungin keskustassa polkupyörällä pysyy ihan mainiosti liikenteen mukana. Vaaratilanteita aiheuttavat lähinnä auttoilijat, joiden on “aivan pakko” päästä edessä polkevasta pyöräilijästä ohitse heti, oli tilanne tai vauhti mikä tahansa. Ainoa tapa liikkua pyörällä liikenteen seassa turvallisesti on nimen omaan polkea keskellä kaistaa. Tällöin pyörän leveydestäkään ei ole haittaa.

 11. Vote -1 Vote +1Jere
  says:

  Erkki: meinaat, että pystyt ripeästi kiihdyttämään pyörällä tai tuolla vempaimella 30-50 kilometrin tuntinopeuteen ja myös säilyttämään sen? Niin epäilinkin, autotiet on autoille ja pyörätiet pyörille. Pyörästä pääsee helposti ohi kapeammallakin tiellä, mutta tuo konsepti on jo pienen auton kokoinen, joten jos se ei käyttäydy pienen auton tavoin, ei sillä tulisi ajaa pienten autojen tavoin.

Speak Your Mind

*