Sony on tänään julkistanut uuden ilmaisen palvelun kaikille Playstation 3 pelikonsolin käyttäjille. Palvelu nimeltään ”Life With Playstation” on Sonyn uuden tyyppinen käyttöliittymä esimerkiksi uutisten ja säätietojen seuraamiseen konsolin kautta. Palvelu perustuu suureen ruudulla pyöriteltävään karttapalloon, jolla voidaan näyttää käyttäjän valitsemia, sijaintiin sidottua ajankohtaista tietoja. Ensimmäisen paveluun on lanseerattu ”Live Channel” niminen kanava, joka näyttää planeetan pinnalla tietoja kolmesta eri lähteestä, jotka ovat Weather Channel, Google news, ja Earth Television Network. Lisää tietoa eri aiheista näyttäviä kanavia on Sonyn mukaan myös luvassa lähiaikoina.

Nopean kokeilun perusteella Life With Playstation on varsin korean oloinen, vaikka sisällöltö onkin vielä suhteellisen ohutta. Hauskana yksityiskohtana ruudulla pyöriteltävä planeetta näkyy siltä puolelta pimeänä, missä on kyseisellä hetkellä yö menossa. Myös pallon pinnalla näkyvät pilvet heijastavat todellista tilannetta taivaalla, mikä omalta osaltaan lisää realismia. Sovelluksen taustalle voi myös valita soimaan mieleistänsä musiikkia ja karttapallon voi jättää pyörimään ruudunsäästäjän tapaan television ruudulle silloin, kun aktiivista käyttöä ei ole.

Life With Playstation -sovellus asennetaan Playstationiin ”Folding Home” sovelluksen tilalle. Uusien ominaisuuksien ohella palvelua voidaan hyödyntää edelleen myös Folding Home -hankkeen hyväksi tutkimushankkeiden laskukoneena.

Edellinen artikkeliZoomimuki sopii valokuvaajan kahvipöytään
Seuraava artikkeliLost Me Find Me Child Alarm hälyttää jos lapsi lähtee omille teilleen