Sri Lanka aikoo kasvattaa marihuanaa lääketarkoituksiin

Ayurveda on vanhin tunnettu terveydenhoitojärjestelmä, joka juontaa juurensa Intiaan yli viiden tuhannen vuoden taakse. Nykytietämyksen mukaan se on vanhin säilynyt sekä yhä käytössä oleva terveydenhoitojärjestelmä ollen pohja muille järjestelmille, kertoo Wikipedia.

Sri Lankassa kyseiseen lääketieteeseen turvataan tänä päivänäkin mitä ilmeisimmin onnistunein tuloksin. Ongelmaksi on syntynyt valtiossa 1890-luvulla säädetty laki, joka kieltää marihuanan kasvatuksen.

Sri Lankan kotoperäisen lääketieteen ministeriö otti puheeksi suunnitelman kasvattaa 4000 kg marihuanaa lääkkeeksi vuodessa. Nykyään käytettävä lääkeaines saadaan laittomilta kasvattajilta ja se on kuivunutta, joten siitä ei voida tehdä öljyä, vaan sitä käytetään pulverimaisessa muodossa. On havaittu, että näin aine ei toimi lääkkeenä!

Marihuanasta on johdettu lääkettä korkeaan kolesteroliin, diabetekseen, nivelreumaan ja ihon pigmenttihäiriöihin. Kehitteillä on kaihi-lääke. Länsimaissa on viime aikoina keskusteltu marihuanan käyttämisestä silmänpainetautiin, pahoinvointiin, kipuun ja mm. syövän ja AIDSin aiheuttamaan ruokahaluttomuuteen.

Mitä mieltä olette marihuanan lääkekäytöstä, lukijat?

Lähde: news.yahoo.com

n

Pitäisikö marihuanan käyttö lääkkeenä sallia Suomessa?
Näytä tulokset
Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 arviota, keskiarvo: 4.08/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Kka
  says:

  Jos tutkittua näyttöä vaikutuksista löytyy, miksi ei. Ei kai ne muutkaan lääkeaineet ole yhtään sen keposemmin hyväksyttyjä. Tuskin kukaan, kuka jotain lääkettä tarvitsee, ei valitsisi lääkkeetöntä elämää.

 2. +1 Vote -1 Vote +1Joonas
  says:

  Kannabiksen kasvatus pitäisi mielestäni myös hyväksyä hyötykasvina. Huumausainekäytön kiellon toki ymmärrän.

  Hamppuhan on alkuperäinen materiaali esimerkiksi paperille ja hampun hyötysuhde esim puutalouteen verrattuna on suurempi sellutuotannossa.

  http://video.google.com/videoplay?docid=4284666027250613526

  Siinä lisätietoja mihin hamppua on käytetty ennen kuin kasvia alottiin kieltää jenkkilän toimesta (myös syy siihen selviää).. :P

  Pieniä huomioita hampusta:
  Ensimmäiset raamatut ovat kirjoitettu nimenomaan hampusta tehdylle paperille.

  Henry Ford kasvatti pelloillaan hamppua ja alkuperäisesti autojenkin oli tarkoitus kulkea hamppuöljyllä.

  Hampun polttelu on helvetin mukavaa puuhaa :D

 3. +1 Vote -1 Vote +1Kekkuli
  says:

  Juu kyllä munkin mielestä pitäs laillistaa kokonaan. Saataisiin epäpuhtaat “lätkät” pois ja kaikille parempi mieli.

 4. +1 Vote -1 Vote +1Joonas
  says:

  Totta. Ainoat vaarat tämän maailman hampussa on se että jotkut ihmiset ketkä sitä haluavat joutuvat ostamaan sitä epäilyttävistä lähteistä. Kannabis hasis muodossa (lätkä) on siitä huonoa että käyttäjä ei voi tietää mitä se sisältää 100% varmuudella. Esim hulluimpia juttuja mitä olen kuullut niin sitä olisi jatkettu esimerkiksi rengaskumilla.

  Laillistaminen toisi mahdollisuuden kasvattaa hamppua omiin tarpeisiin ja toisi siten turvalliset, luomumuodossa olevat kauniit (no makuasia) kukat kaikkien halukkaiden käyttöön :P Amsterdamissa näyttää toimivan ongelmitta, miksei muuallakin?

  Ja painotan edelleen sitä että kemiallisesti valmistetuista huumausaineista on kantani äärimmäisen kielteinen.

  Kaikki siementä kantavat kasvit ovat silti ihmisen käyttöön. Odotan innolla muidenkin mielipiteitä oli sitten kielteisiä tai puolesta niin jos on sanottavaa niin perustelkaa hyvät ihmiset myös.

 5. Vote -1 Vote +1iiiiiik huuuume
  says:

  iik huume poliisi apua tänne äkkiä

 6. Vote -1 Vote +1Nuha, ZaNuha
  says:

  turpa kiinni. niin, mikä ettei. voisi alkoholin kieltää kokonaan ja kannabista tilalle.

 7. Vote -1 Vote +1mickoin
  says:

  lailliseks vaan… harvemmin kuulee että joku hamppua poltellessaan olisi hakannut vaimon ja lapset, toisin kuin alkoholin kanssa. ja olisihan siinä valtiolle verotuloja lisää, sekä käyttäjille todellakin puhtaammat aineet.

 8. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Johtunee siitä että hampun polttajia on vielä suhteellisen vähän verrattuna alkoholin juojiin.. Aivan yhtälailla osaavat varmasti pöllyssä käyttäytyä agressiivisestikin sekä hamppumiehet kuin puliukotkin.
  Käytön valvonnassa on ongelmia etenkin autoilun suhteen. Auton kuljettaminen huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena on kielletty. Kannabiksen jäämiä näkyy elimistössä viikkoja käytön jälkeen. Jos vaikkapa ratsiassa poliisisetä tekee testin autoilijalle, niin mistä tiedetään kuinka kauan käytöstä on, ja vaikuttaako jäljellä olevat pitosuudet ajokykyyn? Sylkitesti ei sellaista näytä. Verinäytteen odottelu kestää parisen viikkoa. Poliisille aiheutuu muutenki suuri määrä ylimääräistä työtä kun käyttäjien määrä oletettavasti lisääntyy aineen vapautetun saatavuuden myötä ja ratsioissa pitääkin alkaa tekemään sylkitestit puhalluksen lisäksi jokaisessa ratsiassa. Kärynneen mieltä ei varmaankaan lämmitä kun poliisi ottaa kortin pois verikokeen tuloksen odottelun ajaksi. Eikä toisaalta kukaan malta olla ajamatta viikkotolkulla joka pöllin jälkeen odottaakseen jäämien poistumista elimistöstä.

 9. Vote -1 Vote +1Joonas
  says:

  Ja kuinka suurena ongelma näkyy esim juuri amsterdamissa? Kyllä nykypäivän tekniikalla ratkaisut aikaansaataisiin.

  Tiedostan että kaikkia päihteitä voi väärinkäyttää. Ja agressiivinen ihminen on agressiivinen sille tuskin minkään voi.. (ellei sitten hamppu lääkkeenä) :D

 10. Vote -1 Vote +1Baz
  says:

  Pitää takoa tallukoiden&päättäjien kalloonpalloon tosiasia siitä, että ganja on alkoholia parempi vaihtoehto. Enitenhän vastustavat ne jotka eivät mitään tiedä. Hamppu lailliseksi täysikäisille ja alkoon jotta ei tarvitse tukea rikollisia. Ynnä muuta, näistä vois kirjottaa vaikka kuinka…

  Aiheesta:

  Kuka teki mitä -ohjelma. Vieraana Suomen Kannabisyhdistyksen (SKY) puheenjohtaja Timo Larmela.

  Linkki: http://www.youtube.com/watch?v=MwwKUmcE1sU&feature=related

  EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa

  Linkki: http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/07/669288

 11. “Aivan yhtälailla osaavat varmasti pöllyssä käyttäytyä agressiivisestikin sekä hamppumiehet kuin puliukotkin.”

  Aikonaan tuli polteltua hamppua suhteellisen usein, enkä nähnyt koskaan kenenkään käyttäytyvän agressiivisesti pilvessä. Alkoholin voimalla riehuvia taas näkee vähintään joka viikonloppu.

  Päihdekäytön lisääntymisen negatiivisina puolena uskoisin kuintenkin olevan ainakin mielenterveysongelmien lisääntymisen.

 12. +1 Vote -1 Vote +1Joonas
  says:

  Suuri osa kannabiksen aiheuttamista mielenterveysongelmista johtuu (no johtunee) piilevästä skitsofreniasta jonka kannabis saattaa laukaista. Hauskaa toisaalta että kannabiksen on myös todettu olevan hyvä ehkäisevä sekä hoitava lääke skitsofreniaa jo sairastaville ihmisille. Tai näin muistan jostain lukeneeni. Ja tottahan on myös se että kaikkea ei pidä uskoa mitä netistä lukee mutta itselläni on ainakin vain positiivisa kokemuksia hampun käytöstä nautintoaineena koko aiheeseen tutustuneen tuttavapiirini kesken.

  Itse tutustuin hamppuun nautintoaineena amsterdamissa, jossa koko homma oli erittäin hyvin ja siististi hoidettua ilman mitään epäilyttäviä välikäsejä. Senkun asteli kahvilaan ja tilasi kahvin ja jointin. Oikein mainio makuyhdistelmä sekin.. sinänsä harmittaa että kahvi aiheuttaa riippuvuutta :D Hamppua pystyy olla ongelmitta pitkänkin käytön jälkeen olemaan polttamatta pidempiäkin aikoja (ainakin omakohtaisesti olen tämän todennut).

  Muistakaa että hampun polttamisen haittapuolet (häkä, terva yms) voi välttää keittämällä hampusta esim oikein maukasta hampputeetä tai vaikkapa kaakaota. Tämän tosin moni toteaa ongelmalliseksi hampun vaikean saatavuuden johdosta. Itse pidän erityisesti kannabiksesta leivontakäytössä. Kaverin tekemät “hannatädin” hamppupiparit olivat oikein mainio illanviettotapa kavereiden kesken!

  En ymmärrä myöskään miten kukaan voisi olla kovin agressiivinen kannabiksen vaikutuksen johdosta siis ainakaan jos päähän ei ole vedetty muita päihteitä kuin hamppua tai lääkärin määräämiä masennus ym sivuoireellisia lääkkeitä.

  Lähinnä rentoutuu ja tietty nälkähän siinä saattaa tulla mutta mässytyshimojakin kyllä oppii hillitsemään. Itse olen kesän aikana onnistunut hampun avulla lopettamaan alkoholin käytön lähes kokonaan ja jaksan ulkoilla ja liikkua muutenkin paremmin. Olen onnistunut tiputtamaan ylipainoni pois pelkästään hampun tuomien elämäntapamuutosten johdosta. Nukun paremmin yöt joten jaksan paremmin tehdä asioita päivisin.

  Ei pilviveikot aina ole pilvessä. Vaikuttava aika on lyhyempi kuin alkoholilla. Usein hampun käyttäjä myös tiedostaa kun hamppua on nautittu tarpeeksi, toisin kuin juodessa homma karkaa useimmilla kädestä ja sitten aamulla maristaan että koskaan en enää juo kunnes jo keskiviikkona alkaa taas maistua :D Kannabiksen ja alkoholin sekakäyttöä en suosittelisi koska kannabis tuppaa tehostamaan alkoholin vaikutusta eikä valitettavasti toisinpäin ;)

  Nämä taas omia näkemyksiä asiasta.. ei ole tarkoitus mainostaa HUUMEITA joista kantani on edelleenkin erittäin negatiivinen vaan puolustaa nautintoainetta joka mielestäni on väärin perustein kielletty alun alkaenkin.

 13. Vote -1 Vote +1Jere
  says:

  Heikkinen: virtsanäytteestä positiivisen tuloksen antavat THC:n hajoamistuotteet, ei itse THC joka on vaikuttava aine. Aggressiivisista pajarin polttelijoita en ole ikinä nähnyt toisin kuin alkoholin vaikutuksen alla rähjääjiä. Turha yrittää vetää mitään yhtäläisyysmerkkejä kannabiksen ja alkoholin välille sillä eri aineet vaikuttavat eri tavoin.

 14. Ei lääkekäytön kieltämisessä ole mitään järkeä vain sen takia että samaa ainetta voi käyttää myös huumausaineena, jos lääkevaikutukset ovat kerran hyviksi havaittuja. Se olisi melko tekopyhää, onhan niitä muitakin lääkkeitä joita saa vain reseptillä ja joilla voi olla huumaavia vaikutuksia.

  Virkistyskäytössäkin nykyinen täyskielto on kyllä perusteeton, kun ottaa huomioon että alkoholi ja tupakka ovat kuitenkin laillisia. Kotikasvatuksen omaan käyttöön voisi hyvin sallia, tai voisihan valtiokin vaikka viinamonopolin lisäksi ottaa itselleen hamppumonopolin…

  Asioista yleensä vain pääsevät päättämään ne joiden tiedot ovat peräisin “kaikki huumeet ovat äärimmäisen vaarallisia ja ensimmäinen kannabiskokeilu on tie helvettiin!” -huumevalistuksesta…

 15. Vote -1 Vote +1Joonas
  says:

  FF:
  “kaikki huumeet ovat äärimmäisen vaarallisia ja ensimmäinen kannabiskokeilu on tie helvettiin!”

  ————

  Kuka on muuten kuullut joskus tämän: “Ensimmäinen kannabispiikki tappaa” :D

  voisin kyllä kuvitellakin että jos jotain kasvin osia piikittäisi suoneen saattaisi tulla aika tukalat olot..

  Huumevalistusta pitäisi mielestäni kehittää siten että hamppu pudotettaisiin haukkumalistalta. Vaarallistahan hampun sijoittamisella muiden vaarallisten aineiden listalle on se että nuori kun kokeilee joskus hamppua ja toteaa parin päivän päästä että eihän tästä jäänyt mitään haittoja niin tämän asioista tietämätön saattaisi ajatella että “kai sitä sit voi siltä huumevalistuslistalta muutakin kokeilla” joka taas olisi niin väärä temppu kun vaan voi olla..

  Hamppu ei ainakaan omalta osaltani ole millään tavalla herättänyt kokeilunhaluja kemiallisten valmisteiden osalta. Miksi vaihtaisin hyväksi todetun riskiaineisiin ;)

 16. En edelleenkään näe yhtään syytä käyttää huumeita, jos yhtään välittää omasta terveydestään. Edellä olevat kommentit ovat tyypillisiä nuorten ihmisten kommentteja, tuossa iässä ollaan kuolemattomia ja kaikkitietäviä. Huumeita ostamalla tukee ammattirikollisuutta. Olin juuri viikonloppuna hakemassa tavaroita asunnosta, jossa eräs “kohtuukäyttäjä” ( alle nelikymppinen) oli ollut kuolleena 4 päivää, haju oli sen mukainen.
  Kun ikää karttuu, huomaa sen tosiasian että päihteetön elämä on laadullisesti parasta. Huumeita ei tarvitse, kun uskaltaa lähestyä ihmisiä ja mennä naisen kanssa sänkyyn myös selvinpäin.

  olen itse viisikymppinen ja seksielämä on mahtavaa edelleen… arvoisat pössyttelijät, kun olette viisikymppisiä, alapäässä ei ole tapahtunut kahteenkymmeneen vuoteen mitään, onko se sen arvoista ???

 17. +1 Vote -1 Vote +1Joonas
  says:

  Et ole tainnut lukea tekstejä kunnolla. Nyt nimenomaan oli kyse hampusta ja sen kotikasvatuksen / valtiohallinan tuomista eduista.

  En ymmärrä miten hampun kotikasvatus / kaveripiirikasvatus / esim laillisesta coffeeshopista hankkiminen tukee missään muodossa ammattirikollisuutta.

  Rahan ei tarvitse liikkua kotikasvatuksen suhteen, se tarjoaa jonka kylässä satutaan olemaan. Sama kun tarjoaisi ystävilleen kahvit.

  Hamppua on erittäin yksinkertaista kasvattaa vaikka pellolla kun sen laittomuus poistuu kuvioista. Tällä hetkellä sen laittomuus tietysti tekee kasvatuksesta vaikeampaa koska kasvupaikka joutuu olla piilossa ulkopuolisten silmiltä, hyvin valaistu sekä ilmastoitu.

  Ymmärrän toki että on ihmisiä jotka hankkivat tuotteensa hämäristä piireistä, esim juuri rikollisjärjestöltä ja nimenomaan tämä poistuisi kuvioista laillistamisen jälkeen.

  Mainitsemastasi kohtuukäyttäjästä. Oliko nimenomaan kannabis se aine joka hänet tästä maailmasta vei? Jos olet yhtään lukenut näitä keskusteluja on nimenomaan ollut kyse kannabiksen ja huumeiden irrottaminen samasta aiheyhtymästä. Hampulla ei ole mitään tekemistä kemiallisten huumevalmisteiden kanssa. Olen itse nähnyt LÄHELTÄ huumeiden vaikutukset ihmiseen ja siksi huumeiden käyttöä en suosittelisi kenellekään. Hamppu pitäisi kulkea nimellä nautintoaine. Alkoholi sekä tupakka sietäisivät saada huumetittelin niiden koukutuksen sekä vaarallisuuden suhteen. Luulisi ihmisten ymmärtävän että KRAPULA on nimenomaan kehon keino viestittää aivoille että taisi tulla nautittua liikaa ainetta joka jollain tavalla on haitallista elimistölle. Kannabis ei aiheuta krapulaa tai muita vastaavia käytönjälkeisiä oireita.

  Ei minunkaan seksielämässä ole mitään vikaa eikä ole ollut ongelmia uskaltaa sänkyyn naisen kanssa oli sitten hampussa tai ei. Ja voin vakuuttaa että useamman vuoden käyttö ei ole vaikuttanut seisokkiini ainakaan negatiivisesti :D Jos ei munat pelitä niin on aivan turha siitä syytellä yksinomaan hamppua.

  Päihteetön elämä.. onko se sama kun kahvitta, viinatta ja tupakoimatta eläminen?

  Minulla ei ole IKINÄ ollut ongelmia lähestyä ihmisiä saati sitten naisia. Ensimmäinen tyttöystäväkin taisi olla jo 4 vuotiaana :D

  Elämänlaadussani tuskin ainakaan vikaa ole. Talven vietän intiassa ja aijon siellä osallistua kyläläisten kanssa kalastustalkoisiin ja muihin aktiviteetteihin. Soitan kitaraa ja harrastan matkailua, ulkoilua ja paljon muita mielestäni mieltä positiivisesti avartavia juttuja. Menkää ihmiset katsomaan muitakin elämäntapoja kuin jenkkivaikutteisia.. Mielestäni länsimainen oravanpyöräelämä (menet töihin, tulet töistä, teet ruokaa, harrastat mitä ehdit, unta palloon ja takaisin töihin) ei ole missään nimessä sitä mikä ihmiselle on parhaaksi.

  Don’t gain the world and lose your soul, wisdom is better than silver or gold. – Bob Marley

 18. Ei minunkaan elämänlaadussa vikaa ole,vaikka töitä teenkin. työni on hyvin itsenäistä asiantuntijan työtä, jossa voin valita, olenko toimistolla vai lähdenkö matkalle asiaa hoitamaan, myös etätyö on mahdollista. Nimenomaan työn kautta tapaan sekä kotimaisia että ulkomaisia mielenkiintoisia ihmisiä.
  Päihteettömällä elämällä tarkoitan juuri mainitsemisiasi asioita, en juo kahvia enkä tupakoi. Voin juoda pullon olutta tai lasin viiniä aterian kanssa tai vaikkapa rommitotin kylmänä talvipäivänä, mutta kuuma tee ajaa saman asian. Olen myös nähnyt läheltä ( ex tyttöystävä) joka hampun polttelun aloitettuaan menetti otteensa elämään…..

  Kannatan ehdottomasti rentoa otetta elämään,kaikki suuret ideat syntyvät joutilaisuudessa ( tai kovan työn jälkeen levossa) mutta valitettavasti Suomi on kylmä maa ja lapsetkin tarvitsevat joka päivä ruokaa….voi viettää vuosikausia itseään sivistäen ja matkustellen, mutta kannattaa miettiä mitä tekee vanhana kun on jo kaiken nähnyt…..voi olla että tavallinen elämä on juuri sitä mitä kaipaa, mutta juna meni jo…

  Tärkeää on että ei sulje ovia edessään, kun joskus yrittää avata oven uudestaan, se onkin lukittu ulkopuolelta…

 19. Vote -1 Vote +1Joonas
  says:

  Missään vaiheessa en ole itseänikään työttömäksi väittänyt ;)

  Alkoholin käyttöni vastaa omaasi, joskus tietysti tulee lähdettyä kavereiden kanssa liikenteeseen ihan alkoholinkin voimin mutta nykyään siinä on jo jotain tolkkuakin :P

  Itsekin mainitsin aiemmin kirjoituksissani että kaikkia aineita on mahdollista väärinkäyttää.

  Itse matkustan ystävien kanssa ja matkustan sittenkin kun olen naimisissa. Vaimoni ottaisin mukaan matkalle, ja lapsetkin. ;)

  Jos ovi on lukittu sisäpuolelta niin toivottavasti sen sisään jääneillä ihmisillä on avain tallella.. Kaikkien olisi hyvä päästä välillä vähän hengähtämään avaraan maailmaan :D

  Kiitos rehellisistä ja hyvistä mielipiteistäsi.

 20. Vote -1 Vote +1järkiintynyt
  says:

  Hampusta väitteleminen on tyhmää. Se on kuin kaksi ihmistä väittelisi, joista toinen on kuuro ja aivopesty:/
  Kannattaa katsoa “Huumetta aivoille” ensimmäinen osa.

  Hamppu on hyvä asia monille. Useimmille.

 21. Vote -1 Vote +1Martt1
  says:

  huonoja puolia itse en kyll keksi :D noh mässyt o huono asia jos ei satu oleen kotona mitää. mut yleensä sitä ratkaisu löytyy kun hieman miettii ja tekee jotain ;)

Speak Your Mind

*