Nintendo DSi pelikonsoli julkaistiin Japanissa

Nintendo on juuri julkistanut seuraajan huippusuositulle Nintendo DS Lite pelikonsolille. Pelikonsolin uusi versio pitää sisällään koko joukon pieniä ja vähän surempia parannuksia vanhaan nähden. Uutta konsolissa on mm.

 • 12% tai 2.6 millimetriä ohuempi, kuin Nintendo DS Lite
 • Ulkonen 3 megapikselin kamera sekä toinen VGA-kamera videochattailua varten.
 • Ei enää erillistä Game Boy Advance -pelikorttipaikkaa
 • Sisäänrakennettu musiikkisoitin
 • Edit: DS Litestä poiketen molemmat pelikonsolin näytöt ovat nyt kosketusnäyttöjä yhden sijaan
 • Näyttöjen kokoa on kasvatettu hieman 3,25 tuumaan.
 • SD-muistikorttipaikka sekä sisäinen muisti (koko ei tiedosa)
 • Toimitetaan Nintendo DS nettiselaimella varustettuna.
 • DSi konsolissa on sisäänrakennettu sovelluskauppa nimeltään DSWare, jonka kautta pelejä ja muita sovelluksia on mahdollista ostaa ja ladata suoraan WLAN -verkon ylitse.
 • Pelikonsolista saatavilla (alkuun) mattavalkonen ja mattamusta versio
 • Uusi konsoli tulee myyntiin japanissa marraskuun alussa. Muualla joskus ensi vuonna.
 • Hintaa konsolin uudella versiolla on Japanissa 18 900 jeniä, eli noin 130 euroa.

Varsin mainiolta kokonaisuudelta vaikuttaa siis. Varsinkin, kun hintakaan ei ole nousemassa konsolin nykyisestä versiosta merkittävästi.

Uutuuskonsolin virallinen, japaninkielinen saitti löytyy osoitteesta www.nintendo.co.jp

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 arviota, keskiarvo: 4.21/5)

Comments

 1. Hienoa! MP3-soitin on ollut jo harkinnassa jonkin aikaa, joten saattaapa hyvin mennä ostoon, saisi iskettyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Suomen tullirajakin nousee loppuvuodesta 200 euroon, joten jenkeistä tilaaminenkaan ei olisi hassumpi idea. Mahtaako olla mahdollista vaihtaa Japanista ostetun kappaleen valikkotekstit englanniksi?

  GBA-slotin poistaminen on kyllä vähän tyhmä juttu.

 2. Vote -1 Vote +1Murmeli
  says:

  Mihin aikaan tarkalleen tuo tulliraja sitten nousee?

 3. Vote -1 Vote +1Murmeli
  says:

  Ja btw, tuossa on kuulemma vain yksi kosketusnäyttö, edelleenkin.

 4. Vote -1 Vote +1Brin
  says:

  Huono homma kyllä ettei GBA-slottia enää löydy, koska moni hyvä peli sen vaatii. Esimerkiksi Guitar Hero on Tour ja Pokemon-pelit pokemoneja siirrettäessä pelistä toiseen. Pitäisi siis suurin piirtein olla sekä vanha että uusi DS hyllyssä jos tuon ostaa.

  Kamerakaan ei ole kovin kummoinen kun monella löytyy parempilaatuista kameraa jo kännykästäkin. Ja musaominaisuudet tuohon sai alunperinkin muutamalla lisäostoksella. Netinkin olen ostanut jo tuohon edelliseen..

  Tuo pelien ostamismahdollisuus verkosta on kyllä hieno uudistus, vaan sitten jos pelin jotkut kentät tulevat maksullisiksi niin kyllä situttaa. En tiedä säästänkö loppuen lopuksi kauheasti jos nyt ostan tuon uuden sen takia että saan ladata halvemmalla, enkä paria peliä voi edes pelata enää.

 5. Vote -1 Vote +1nikiz
  says:

  Se on kyl sääli et se slotti otettiin pois ei pelien kannalta paitsi gh:oon mut se kamera on kiva vaikka se ei huippu oo mutta yhdyn siihen että lisäkentistä tulee kyllä sitten lisä verotusta mutta jos toi konsoli tulee maksaa 130e niin se on halvempi ku Kouvolas vanha lite tääl vanha maksaa 149-159e mutta en itse jaksa odottaa uutta aijon ostaa vanhan ja jos kellään kaveril ei oo sit “webbi” kameraa niin on aika turhaa seki.
  Ja sitte jos ei haluu käyttää sitä nettii niin sekään oo hyödyllinen ja epäilyttää toi sisäsen muistin koko onneks tosta ei tuu mitään psp pelkästään muisti kortti konsolii

 6. Vote -1 Vote +1DSWarettaja
  says:

  http://www.nintendo.co.jp/ds/dsiware/index.html Tolla sivulla näyttää olevan joitaki DSWare:n pelejä. Onhan siinä ainaki Dr.Mario…

Trackbacks

 1. [...] jo marraskuusta lähtien myynnissä olleen Nintendo DSi -pelikonsolin julkistamispäivä on selvillä nyt myös Eurooppaan. Uusi, melko merkittävillä [...]

Speak Your Mind

*