Mies osti netistä digikameran joka sisälsi MI6-agentin ottamia salaisia valokuvia

Hemel Hempsteadilainen eBay-asiakas koki yllätyksen kun tutkiskeli uuden digikameransa muistin sisältöä. Palattuaan lomamatkalta, 28-vuotias mies löysi lomakuvien seasta kuvia mm. terroristiepäillyistä, heidän nimistään, sormenjäljistään sekä rakettien laukaisujalustoista ja ohjuksista. Nikon CoolPix-kamera maksoi 17 puntaa.

Ostaja otti yhteyttä paikalliseen poliisiin ja muutaman päivän päästä agentit saapuivat noutamaan kameran. Sen jälkeen kameran ostajaa on kuulusteltu viisi kertaa.

Kameralla oli “top secret”-merkittyjä kuvia, joissa näkyi MI6:n käyttämä kryptattu tietojärjestelmä. Ulkoministeriöstä kerrottiin kameran kuvasisällön liittyvän 46-vuotiaan Al-Qaida-jäsenen, al-Hadi al-Iraqin, tautastatietoihin.

Lähde: www.telegraph.co.uk

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (24 arviota, keskiarvo: 4.46/5)

Comments

 1. -1 Vote -1 Vote +1dfghjk
  says:

  “Ostaja otti yhteyttä paikalliseen poliisiin” ei ei ja vielä kerran ei, laittakaa tommoset hommat heti nettiin jakoon!!!!! Täällä on ihmisiä jotka tahtoo tietää valtioitten puuhista.

 2. +2 Vote -1 Vote +1raimo
  says:

  aika cool. harmi vaan että kohta tuo mies joutuu “auto-onnettomuuteen”

 3. -2 Vote -1 Vote +1reppu
  says:

  Jotenkin kuulostaa kovin epäuskottavalta.. tiedä sitten.

 4. +2 Vote -1 Vote +1fuck usa
  says:

  dfghjk,

  tietenkin!! ja sitten kaikki ketkä on kuvat nähnyt “kuolee yllättävästi”

 5. -3 Vote -1 Vote +1Nige
  says:

  Kyllä tuo juttu kuulostaa aika kaukaa haetulta :S

 6. +3 Vote -1 Vote +1ei näin
  says:

  ihan on lehdissäkin julkaistu juttu. lukisitte vaikka uutisia joskus.

 7. -2 Vote -1 Vote +1Simo
  says:

  Niin vissiin! En kyllä usko tuohon juttuun alkuunkaan. Jotenki en usko, että vakoiluun käytetty kamera myytäisiin pois noin huolimattomasti. Tietty, jos joku varas on pöllinyt kameran joltain agentilta (tyyliin joku taskuvaras sattunut ruuhkassa kohdalle) ja myynyt eteenpäin. Enpä kyllä usko, että agentit kuljettelee mukanaan kryptaamattomia kuvia.

 8. +2 Vote -1 Vote +1No Lifes For Ever
  says:

  Yhtäkkiä auto onnettomuus riski nousikin 100 prosenttiin kaikilla jotka näkivät nuo kuvat…

 9. +3 Vote -1 Vote +1Blaa
  says:

  Paitsi jos niiden kuvien näkijöitä onkin miljoonia, no kyllä ne miljoonatkin voi toki tappaa mutta sitten tulee jotain ongelmaa ja muuta hassua.

 10. Vote -1 Vote +1Jalpuri
  says:

  Simo, ei olisi ensimmäinen kerta kun britit mokaa. Kokoajanhan tulee uutisia siitä kuinka he kadottavat läppäreitä ja muistitikkuja

 11. Vote -1 Vote +1Esa king esa?
  says:

  mitäköhän agentille käy. btw “ei näin” Onko kaikki lehdissä kirjoitettukin 100% totta? Ihmisiä kustaan aika paljon silmään ettei sitä huomaakaan…

 12. +1 Vote -1 Vote +1Cloneof
  says:

  “Niin vissiin! En kyllä usko tuohon juttuun alkuunkaan. Jotenki en usko, että vakoiluun käytetty kamera myytäisiin pois noin huolimattomasti. Tietty, jos joku varas on pöllinyt kameran joltain agentilta (tyyliin joku taskuvaras sattunut ruuhkassa kohdalle) ja myynyt eteenpäin. Enpä kyllä usko, että agentit kuljettelee mukanaan kryptaamattomia kuvia.”

  Eihän tuo ole vielä mitään Yhdysvallat on hukuttanut vuonna 2007 yli tuhat läppäriä, joissa oli huippu salaista tietoa.

 13. Vote -1 Vote +1huhuhuhuh
  says:

  Siis jos tommoset kuvat laittas jakoon nettiin, se leviäis niin nopeasti miljoonille ihmisille että ois ihan mahotonta edes löytää kaikkia jotka ne kuvat olisi kattonu :)
  Seuraavalla kerrallaku joku sotaherra hukkaa muistitikun tai jotain niin nettiin se ja äkkiä :D

 14. ei ne mitää autoja tartte. ne menee ja änkee seinän sisää uraania yms:D
  kohta rätisee koko kortteli!!

 15. Juuri hiljattain luin uutisen, missä kerrottiin erään Israelilaisen armeija komentajan laittaneen yksityselle sivulle tietoja salaisista sekä huippusalaisista aseista ja tukikohdista luulleen että ne ovat onnistuneesti kryptattuja,, anyway, muuan Israelilainen mies oli löytänyt ne ( press ) ja kertonut viranomaisille asiasta.
  -Sitä vaan että, eräs toinen henkilö ( Mordekai Vanunu ) joka oli paljastanut tietoja Dimonasta ( salainen ydin-ase tehdas ) oli lusinut 18 vuotta vankilassa tekonsa tähden…

  - JOTEN MITÄ ARVELETTE, KUINKA SILLE KOMENTAJALLE JA MUILLE JOTKA SAA KÄSIINSÄ HUIPPUSALAISIA TIETOJA KÄY ?

 16. -2 Vote -1 Vote +1HI_TECHNOMAN
  says:

  No täys mainoskikkahan tuo on heh, tempauksella saadaan aikaan ilmiö että jos ostat digipokkarin niin se on jotenkin kiehtovaa ja jännää…,
  tälläistä ihmismielen manipulointia nyt näkee nykyään joka välissä, toiset selvempiä ja toiset eivät nii suoranaisia kuten tämä tapaus esimerkiksi.

 17. Vote -1 Vote +1Manu
  says:

  Aika kehnolla kameralla ne siellä salaisessapalvelussa niitä kuvia ottaa. Toivottavasti ei ollut ylivalottuneita. :)

  Mahtoiko kuvat olla sisäisessä muistissa vai kuuluiko kauppaan muistikortti?

 18. +1 Vote -1 Vote +1J.
  says:

  Luotan ainakin reuters:in uutisiin huomattavasti enemmän kun sanomalehtiin (HS) joiden päätoimittaja on istunut Bilderbergin kokouksessa ohjeita saamassa mitä saa kirjoittaa ja mitä ei.

  Kamerasta:

  http://www.reuters.com/article/internetNews/idUSTRE48T5FW20080930

 19. Vote -1 Vote +1Minä
  says:

  ameralla oli “top secret”-merkittyjä kuvia, joissa näkyi MI6:n käyttämä kryptattu tietojärjestelmä.

 20. Vote -1 Vote +1simmut taas
  says:

  ostin tommosen kameran jossa oli myös salaisia kuvia mutta ku otin sillä kuvan niin simmuun lensi jousi ja simmu meni puhki auts sattui

 21. +1 Vote -1 Vote +1Repe
  says:

  “No täys mainoskikkahan tuo on heh, tempauksella saadaan aikaan ilmiö että jos ostat digipokkarin niin se on jotenkin kiehtovaa ja jännää…,
  tälläistä ihmismielen manipulointia nyt näkee nykyään joka välissä, toiset selvempiä ja toiset eivät nii suoranaisia kuten tämä tapaus esimerkiksi.”

  Miksi kukaan mainostaisi käytettyjen tavaroiden kauppaa? Tai no ehkä joku ebay.. Eiköhän ne kameravalmistajat kuitenkin halua itse sitä rahaa, eli uusia asiakkaita.

Speak Your Mind

*