Silmälasit vaihdettavan värisillä sangoilla

Muunneltavalla ulkoasulla tai esimerkiksi vaihdettavilla linsseillä varustetuissa silmälaseissa ei sinällään ole mitään uutta ja mullistavaa. Tässä kuitenkin harvinaisen kekseliäs ja tyylikäs tapa toteuttaa silmälasien muunneltavuus. Portugalilaisen muotoilijan nimeltään Luís Porém suunnittelemat, RgB-nimiset silmälasisangat on täytetty värillisellä nesteellä, joka on mahdollista korvata eri värisellä vastaavalla sankojen värin muuttamiseksi. Näin sankojen sävytys on mahdollista kalibroida aina tilanteen mukaan vaikkapa solmion väriin sopivaksi.

Mainio idea on vielä toistaiseksi vasta konseptitasolla, joten kaupallistamista saataneen odotella tovi.

Lähde: www.designspotter.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 arviota, keskiarvo: 2.53/5)

Comments

 1. Loistava idea!! Pikkujouluihin nesteen sekaan voisi sekoittaa hopeahilettä ja pimeässä voisi ilahduttaa kanssaihmisiä drinkkitikuista tutulla hohtavalla nesteellä.

  Voi, toivottavasti tulevat pian markkinoille! ;D

 2. Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  En kyllä tuommoisia päähäni laittaisi, vaikka kuinka väriä saa vaihdettua. Kolhot kakkulat.

 3. Vote -1 Vote +1Rami
  says:

  Nuo kuvassa olevat kehykset ovat hieman jäykäntuntuiset, mutta itse idea vaikuttaa ihan toimivalta.

 4. Vote -1 Vote +1Jarska
  says:

  Argh, lasini vuotavat…

 5. Vote -1 Vote +1peräsmies
  says:

  iha hyvä idea, mut ompahan rumat lasit, en kyllä kehtais käyttää.

 6. Vote -1 Vote +1RedBaron
  says:

  Ihan kivat varmaan pakkasella kun tulee takaisin sisälle ja jäätyneet väriaineet alkavat hiljalleen sulaa, pitkin lärviä. Tiedättehän mitenkä käy kun jäätyneet nesteet sulavat? nehän tietenkin laajenevat ja helposti halkaisevat tuollaisen muovisen sangan.

  Tuskin kenenkään Suomessa tarvinnee olla asiasta huolissaan kun olemme vihdoinkin siirtymässä välimerelliseen ilmastotyyppiin. Ehdotankin että kaikille sangat silmille ja täytteeksi 100% freonia niin muutoksenkin vauhti saadaan nopeammaksi.

 7. Vote -1 Vote +1vieras
  says:

  “Ihan kivat varmaan pakkasella kun tulee takaisin sisälle ja jäätyneet väriaineet alkavat hiljalleen sulaa, pitkin lärviä. Tiedättehän mitenkä käy kun jäätyneet nesteet sulavat? nehän tietenkin laajenevat ja helposti halkaisevat tuollaisen muovisen sangan.”

  Ainoastaan, jos ne nesteet on sinne sankoihin tungettu “jäätyneenä”.

 8. Neste voi olla jotain pakkasenkestävää. Mutta onpa rumat lasit, pilkkaan jos näen jonkun kävelevän vastaan nuo päässään.

 9. ““Ihan kivat varmaan pakkasella kun tulee takaisin sisälle ja jäätyneet väriaineet alkavat hiljalleen sulaa, pitkin lärviä. Tiedättehän mitenkä käy kun jäätyneet nesteet sulavat? nehän tietenkin laajenevat ja helposti halkaisevat tuollaisen muovisen sangan.”

  Ainoastaan, jos ne nesteet on sinne sankoihin tungettu “jäätyneenä”.”

  Jaa, te ette taida tietää mistä puhutte. Nesteet laajenevat JÄÄTYESSÄÄN.

 10. Vote -1 Vote +1arto
  says:

  pikku huomautus kyseessä on vasta prototyyppi…

 11. Yhdyn FF:n viestiin.

Speak Your Mind

*