Tesla Model S on hulppea perhekäyttöön soveltuva sähköauto

Yhdysvaltalaisen sähköautovalmistaja Teslan Motorsin ensimmäinen automalli nimeltään Tesla Roadster Electric on kiistattoman himoittava menopeli kenelle tahansa autoilun ystävälle. 109 000 Dollarin hinta ja rajoitettu käyttö ihmisten sekä tavaroiden kuljettamisessa takaavat kuitenkin sen, että miksikään kansanautoksi mallista ei ole.

Myös “järkevää” sähköautoa kaipaavien odotus palkitaan kuitenkin pian. Oheisessa kuvassa komeilee Tesla Motorsin ensimmäinen täysin omaa suunnittelua edustava sähköauto. Neljän oven, viiden istumapaikan ja kohtuullisen tavaratilan ohella auto on varustettu noin 400 kilometrin toimintasäteellä.

Jotta sähköautoilu ei menisi kuitenkaan täysin “pitkäveteiseksi köröttelyksi”, niin myös Model S:n suoritusarvot ovat Roadsterin tavoin viritetty kohdalleen. Nollasta sataan mallin luvataan kiihtävän jo alle 6 sekunnissa. Hintaa tälle 2010 markkinoille saapuvalle autolle kaavaillaan yhdysvalloissa noin 60 000 dollaria, eli päivän kurssin mukaan sellaiset 48 000 euroa.

Lähde: www.roadandtrack.com

Linkki Tesla Motorsin kotisivuille

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 arviota, keskiarvo: 3.93/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1RedBaron
  says:

  Lievää hämmennystä aiheuttaa keulassa oleva valtava jäähdytysilman otto-kanava, polttomoottori autoissahan jäähdyttimen aukkoa tarvitaan jäähdytintä varten mutta miksi sellainen täytyy olla sähkäautossa. Kertokaa mulle kun en tajua, aukon poisjättämisellä keulan muodot olisivat paljon aerodynaamisemmat ja huippunopeuskin varmaan kasvaisi.

 2. Vote -1 Vote +1Gottis
  says:

  Onhan tuo aukko kohtuullisen suuri ja osa koosta menee varmastikin muotoilijan piikkin. Tosin kyllä sähköautokin varmasti tarvitsee jäähdytystä joillekkin osille ja ylempänä konepellillä ei näytä olevan ilmanottoaukkoja, jotka muissa automalleissa usein menevät matkustamoon.

 3. Vote -1 Vote +1Joona
  says:

  Tämähän on tälläinen autoalalle tyypillinen “paras arvaus” -tyyppinen kuvitus siitä, mitä Teslan tuleva malli VOISI näyttää.

  Ainoa todellinen julksiuuteen annettu kuva kyseisestä mallista löytyy täältä:
  http://images.businessweek.com/mz/08/44/popup_0844_mz_tesla2.jpg

  Kyllä sähköautokin jäähdytystä tarvitsee, vaikka moottorissa ei mitään varsineisesti polteta (kitka, sähkömoottori, akusto… vrt. Lämpeneehän läppärikin kun sitä käyttää). Onko sitten keulan aukko “ylisuuri”, on sitten toinen kysymys ;)

  Tämän mallin jälkeen on luvassa 30.000 USD hintaluokan sähköauto, jolta voi jo odottaa suurta kaupallista menestystä… Toivotaan vain, että talouskriisi ei puraisisi enempää autoteollisuutta ja sen tuotekehitystä.

 4. Vote -1 Vote +1matamou
  says:

  RedBaron, oletko joku idiootti? joka autossa täytyy olla jäähdytysilman otto-kanava

 5. Vote -1 Vote +1RedBaron
  says:

  Miksi sähköautossa, auta minua matamou pääsemään idiotismistani eroon!

 6. Vote -1 Vote +1Liam
  says:

  No kyllä RedBaron jos olet joskus koskenut liikkuvaa sähkömoottoria, niin huomaat, että lämpenee sekin. Sähkömoottoreissa on parempi hyötysuhde kuin polttomoottoreilla, muttei kuitenkaan 100%.

 7. Vote -1 Vote +1Tyhmät
  says:

  Sitäpaitsi ilmaa tarvitaan sisällekin. Ja noin tehokas sähkömoottori lämpenee varmasti erittääin voimakkaasti ellei jäähdytetä.

 8. Vote -1 Vote +1Sähkömies....
  says:

  …Kun sähköauto (sama hybriidissa) jarruttaa niin jarrutus energia muutetaan sähköenergiaksi. Tämä onnsittuu kun kolmivaihdesähkömoottoriin syötetään tasavirtaa niin tasavirta purkii pitämään moottorin roottorin paikoillaan. Siksi moottori lämpenee ja se tarvitsee jäähdytys ilmaa! Toki myös sähköauton taajuusmuttaja ja akusto lämpenee ja sisäilmakin pitää vaihtaa.
  Sähkömoottorin hyötysuhde voi olla jopa 95%. Jään odottelemaan aikaan jolloin säkötekniikkaa aletaan hyödyntämään rekoissa!

 9. Minä en ymmärrä mitä hohdokasta on tuollaisessa moottoriliukulaudassa.

  Minä haluaisin auton, jossa on henkilökunnalle oma kerros ja riittävän suuri olohuone, jotta sinne mahtuu 7 kaveria pöydän ympärille pelaamaan korttia, ilman että ne kuulevat kuinka yksi itkee kirjaston puolella tappioitaan.

 10. Vote -1 Vote +1Gluttoni
  says:

  Kaksikerroskeikkabussi tai sitten tavallinen keikkabussi jonka henkilökunnaksi kiinalaisia ja matkatavarat kattotelineelle?

  Toisaalta jos henkilökunnalle riittäisi oma osasto, niin kirjaston voisi rakennelle tuonne viimeiseen osastoon ja nivelien rutina kyllä huolehtisi siitä ettei isompikaan parku kuulu perältä niin…
  http://www.youtube.com/watch?v=YgfeZH33e7s
  tuossa olisi hyvä aihio.

 11. Eips.

  Petja Juggernaut, Maailmojen Hävittäjä.
  Pohjaan teli, josta voidaan laskea vauhdista tielle kaksi antiikkista Jaguaria ja Mersun Vito kauppareissuja varten. Pronssipuskuri jonka päällä luonnollista kokoa oleva marmorikopio Samothrakeen Nikestä.
  Alakertaan keittiö, tilat henkilökunnalle, ydinreaktori ja valvomo.
  Toiseen kerrokseen matkustajatilat, ruokasali, makuuhuoneet, olohuone, kirjasto ja kylpyhuoneet. Ohjaamokupoli Niken siipien väliin.
  Yläkertaan katettu parveke, jossa on talvipuutarha ja grilli.

  Neljään metriin asti pinta sellaista kumimassaa, siitä ylöspäin ruostutettua teräslevyä, fosforipronssia, tammea, luu-upotuksia ja hiottua panssarilasia.

 12. Heh. Odotan, että Petjan luomus tulee jonain päivänä vastaan :)

 13. Vote -1 Vote +1Pete
  says:

  Aika onnettomia vielä nuo toimintasäteet. Jos lähtisin sähköautolla esim. kavereiden luo Lapin etelärajan tuntumaan, voisi matka kestää toooooodella kauan, kun pitäisi pysähtyä ainakin yhden kerran lataamaan kulkuväline, jonka veikkaan kestävän aikamoisen tovin. Normi akut kun eivät oikein tykkää kyttyrää, jos niihin pakotetaan liian paljon virtaa.
  Superkonkilla päästäisiin nopeampiin latausaikoihin, mutta niiden kapasiteetti on murto-osan fyysisesti vastaavankokoisten akkujen kapasiteetista.

 14. Vote -1 Vote +1Kopli
  says:

  ^ Totta, mutta kuinka usein sitä sitten tulee lähdettyä niin kauas? Itse en muista juurikaan ajaneeni yli 400 kilometriä, pitämättä sen jälkeen useamman tunnin taukoa.

 15. Vote -1 Vote +1kelpaisi
  says:

  “Ja noin tehokas sähkömoottori lämpenee varmasti erittääin voimakkaasti ellei jäähdytetä.”

  Ei se mitenkään poikkeava sähkökäyttö ole. Lämpenee kuitekin ehkä sen kymmenyksen verran poltto autoon verraten. Sisäilma tulee puhaltimilla mistä vaan, ei suoraa kanavaa yleensä. Hyvä on aukko olla mutta murto osa kuvasta. Nyky “eko” kehityksen polttomoottoriautoissakin hieman varmanpäälle usein on mitoitettu.

  Eläkkeelle joutaisivat tuollaisten kuvien piirtäjät, tai muuntokoulutukseen.

 16. Alkuperäisessä uutisessa puhutaan ajomatkasta, ei toimintasäteestä. Toimintasäteellä tarkoitetaan edestakaista ajomatkaa, eli sama matka tultaisiin takaisin kotiin. Erohan on kaksinkertainen…
  _Toimintasäde_ tuolle autolle olisi siis vajaat 200km. Ihan riittävä sekin mielestäni.

 17. Vote -1 Vote +1Järkee vai ei
  says:

  Lopettakaa jo toi aukoista jauhaminen, ihmiskunnan on tehtävä jotain asioille ja täällä löytyy yksi ratkaisuista Sähköauto ;) niin ja ps. pete jos meet lappiin niin tuskin kukaan nirhaa sua jos käytät nykyistä bensa/diesel kärryä kunnes tulee sähkö/ilma autoja joilla on pidempi toimintasäde.

 18. Vote -1 Vote +1Sabe
  says:

  Sähkömoottorit käyvät tosi kuumina ja tarvitsevat jäähdytystä.

Trackbacks

 1. [...] kansan menopelejä”. Tämän kehityssuuniikenteeseen saapuvasta mallista on ehtinyt jo tihkua tietoja markkinoille aiemminkin, niin ainakin allekirjoittaneen kohdalla tämän juuri julkistetut [...]

Speak Your Mind

*