Husqvarna Automower Solar Hybrid -ruohonleikkuri leikkaa automaattisesti aurinkoenergialla

Husqvarna on tässä mielestäni kehittänyt erittäin toimivan paketin. Automower Solar Hybrid -leikkuri lataa akkunsa auringonvalosta. Kennot ovat leikkurin päällä. 10 kilon painoinen automaattisesti suunnistava laite toimii alueella, joka on rajattu erityisellä kaapelilla hieman maanpinnan alapuolella. Jos eteen tulee 15 cm korkea kohde, laite törmää siihen hiljaa, peruuttaa ja vaihtaa reittiä. Näin puuntaimen yms. säilyvät paikallaan. Kukkapenkit tietenkin rajataan pois em. kaapelilla.

Leikkuri leikkaa ruohon pieneksi silpuksi, ja silppu jää nurmikolla eikä haittaa kasvamista. Tämähän on tuttua tekniikkaa Husqvarnan ruohonleikkureissa muutenkin. Kun laitteen akut on varattu, voidaan nurmikko asettaa leikattavaksi vaikka keskellä yötä. Auringonvalon lisäksi laitetta voidaan tietenkin ladata myös seinästä. Laite ohjelmoidaan nelinumeroista PIN-koodia käyttäen.

Lähde: www.ibtimes.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 arviota, keskiarvo: 3.54/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Taku
  says:

  Hienon uuden kuoren tuo härveli on saanut ja varmaan ohjauksessakin on jo enemmän järkeä kuin niissä härveleissä, joita oli käytössä jo 15 vuotta sitten.

  Uusi keksintö tämä ei kuitenkaan ole, mutta ihan hauska kapine silti.

 2. Vote -1 Vote +1[1935]
  says:

  Ehkä jossain etelässä käy, mutta ei pelitä suomessa… (kokemusta on)

 3. Vote -1 Vote +1jiksu
  says:

  Lienee sen verran arvokas peli, jotta ei tuota yksinään uskaltaisi jättää pörräilemään. Ehkä jollain piilopirtillä tai hyvin vartioidulla tontilla.

 4. Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  [1935], miksei pelitä suomessa?

 5. Vote -1 Vote +1Nipa
  says:

  Tuosta on myös ilman aurinkopaneelia oleva versio (ainakin ollut), joka lataa omasta latauspisteestään automaattisesti akut täyteen ja jatkaa leikkaamista.

 6. Vote -1 Vote +1Chibitus
  says:

  Olen jo pitkään ajatellut että jos päädyn joskus omakotitalon omistajaksi niin tuollainen on pakkohankinta. Robottilumilinkoa odotellessa… :P

 7. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Akkumalli toimii kyllä, ei aurinkokennollinen. Suomi on liian pohjoisessa joten Auringon valoteho heikkenee niin paljon ettei piisaa virta kennoista. Sukulaiseni kesämökillä on edeltävä malli kennoilla, joko ei toimi tai sitten leikkaa huonosti koska terät pyörivät vajaateholla.

 8. Vote -1 Vote +1Stamina
  says:

  Kyllä suomessa toimii. Meillä on mökillä suunnilleen samankokoiset paneelit (pihavalot suht kirkaita jotain 8kpl ja yksi kenno ton kokoinen kenno). Tosin akkuun voi mahtua enemmän virtaa. Mutta syyskuu-lokaluussakin on toiminut yhtä tehokkaasti kuin kesällä. Ja sitäpaitsi nurmikonleikkuria ei tarvitse kuin ehkä kerran viikossa. Viikonaikana leikkurin akku on varmasti latautunut. Ei auringonvalo sentään ole 7kertaa voimakkaampi etelässä.

 9. Stamina: Pihavalot on hieman eri asia kuin ruohonleikkuri..

 10. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Kyllähän tuo siis siinä tapauksessa toimii että käytetään sitä verkkovirtaa lataukseen. Tässä mallissa ei kai ole sitä automaattitelakkaa mihin se osaisi mennä omia aikojaan latailemaa, joten vaatii käyttäjältä aktiivisuutta hakea simahtanut masiina vartin välein johdon päähän lataukseen.

 11. Vote -1 Vote +1Jeloa
  says:

  Laskelmien mukaan Suomen kesän auringonsäteily on 68-85% Pariisin auringonsäteilystä (tähän on laskettu suomen yön kesän valoisuus) kesä-elokuussa. Tuotteen suurin myyntialue on eurooppa ja yhdysvallat. Päätelmä: Jos peli toimii Pariisissa niin kyllä varmasti myös Suomessa. Jos laite ei toimi kovin Pariisissa niin pitäis mennä aikapaljon alaspäin että laite toimisi. Ja Afrikassahan ei ole kovin hyvät markkinat.

 12. Vote -1 Vote +1Jeloa
  says:

  Tässä vähän tietoja laitteesta, niille jotka silmät ummessa väittää ettei suomessa toimisi.

  Battery capacity 2,2 Ah, Battery voltage 18V
  Charging current 1,75A, Typical charging time 0,75 hours
  Typical mowing time on one charge 1,0 hours, Maximum energy consumtion 15 kWh per month at 2100 m² / 15 kWh per month at 0.6 acre

  Laskelmiin:
  Säteilyt on tehty tällä määrällä W/m2 = 1 k / h. Eli Suomessa tuo määrä ylittyy kesä-elokuussa kun on oikein kaunis päivä. Kaikkihan riippuu pilvisyydestä. Tälläsiä päiviä sattuuu suomen kesään 5-8kpl. Eli jos suomen keskiarvo on kesällä kesä-elokuussa jossain 300-500 kw päivässä niin lataukseen menee 2-3,5 tuntia päivässä, jolla sitten voi huristella 0,75 tuntia päivässä. Ja kuka ajaa nurkmikon joka päivä???? Viikon aikana akku latautuu vaikka olisi pilvinen viikko.

  Eli aika monen epäilijän on nyt syytä mennä nurkkaan häpeämään. DAAAAA!!!

 13. Vote -1 Vote +1comB
  says:

  Eihän tää oo mitään uutta. Mullon ollu tollanen jo vuodesta 2000, valmistajan sivut:
  http://www.friendlyrobotics.com/

 14. Vote -1 Vote +1arara
  says:

  Ei ole uutta. Bill Gatesilla on ollut tuollainen jo yli 15 vuotta pihassaan+joka kerää roskat.

 15. Vote -1 Vote +1timo
  says:

  Siis mitä ihmettä kinaatte. Meillä on mökillä tarkalleen sama malli ja toimii aivan hyvin. Eihän se missään metsässä voi itseään ladatakaan, mutta meillä on sen verran aukea rantatontti, että se saa aivan riittävästi valoa.
  Tuo vajaateholla leikkaaminen on täyttä pötypuhetta, sillä leikkuri ei lähde ajamaan ennen kuin akussa on riittävästi virtaa. Hyvin nopeasti tuo itsensä on ladannut, että tekniikka on kehittynyt noista vuosion takaisista malleista. Kyllä Suomessa aina sen verran aurinko paistaa, että ruoho pysyy lyhyenä. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että ainakaan viime kesänä ei tarvinnut bensaleikkuriin koskea kertaakaan vaan automower hoiti homman kunnioitettavasti.
  Älkää tuomitko jos teillä ei ole omaa kokemusta! Noihin “kaverin” kokemuksiin kannattaa suhtautua varauksella.

Speak Your Mind

*