Tietokoneen kotelon modaus taitaa olla auton ohella yksi niitä kaikkein suosituimpia modauksen kohteita. Koteloa koristellessa näppäimistö tuuppaa kuitenkin usein jäämään vähemmälle virittelylle. Yksi tapa koristaa näppäimistöä oman tyylin mukaiseksi on Funkeyboard-näppäimistötarrat.

Saimme jokin aika sitten postissa muutaman arkin Funkeyboard -näppäimistötarroja maahantuojalta ja päätinkin kokeilla erään näppäimistön tarroilla ehostamista. Kyseinen näppäimistö sattui olemaan näppäinten asettelultaan jenkkistandardin mukainen, joten samalla tarjoutuisi tilaisuus korjata näppäimien kirjainten asettelu vastaamaan skandinaavista standardia.

Funkeyboard-näppäimistötarrat toimitetaan tavallisella tarra-arkilla, josta kutakin näppäintä vastaava tarra voidaan yksitellen poimia ja liimata kohdalleen. Arkilla on mukana myös runsaasti ylimääräisiä tarroja erikoisesti muotoiltuja näppäimistöjä varten. Kokemuksena tarrojen liimailu on ihan terapeuttista puuhaa näpertelystä pitävälle. Homma hoituu vaikkapa samalla televisiota tiiraillessa noin puolen tunnin puhteena.

Entäpä sitten lopputulos? Koristellun näppäimistön ulkoasu on tietenkin makuasia. Onhan se liekkikuvio tuosta tunnistettavissa kyllä. Sen sijaan käytettävyyden suhteen löytyy moitittavaa. Näppäintarrat ovat harmillisen paksua muovia ja liimausten reunat raahaavat ikävästi sormia kirjoittaessa. Näppäimistötarrojen materiaaliksi olisi varmasti voinut etsiä joustavamman ja ohuemmankin muovikalvon, jolloin ongelmaa ei ilmenisi. Saahan tarroilla kuitenkin työpisteeseen hieman eloa. Ja vaikka tarroihin kyllästyisi, niin nämä lähtevät kohtuullisen helposti myös irti.

Funkeyboardia tuo maahan Funkeyboard Finland OY ja tarra-arkkeja on saatavilla ainakin Giganteista sekä Cruzboker myymälöistä 8-10 euron hintaan.

Edellinen artikkeliCoconut Run -flash-peli
Seuraava artikkeliUusi sovellus tekee iPhonesta Okariinahuilun