Vaikka Applen iPhonessa ei kenties ole teknisesti mitään muiden valmistajien vastaavia puhelinmalleja mullistavampaa, niin jokin puhelimessa silti saa niin kehittäjät keksimään laitteelle ennen kuulumattoman hienoja sovelluksia. Uusin täysin uudenlainen iPhonelle kehitetty sovellus on instrumentti nimeltään Okariinahuilu.

Erityisen hauskaksi muinaiseen huiluun perustuvan sovelluksen tekee se, että instrumentista saadaan ääntä kuten oikeasta puhallisoittimesta, eli puhaltamalla – nokan sijata tällä kertaa puhelimen mikrofooniin. Melodiat tuotetaan puhalluksen lomassa virtuaalisia ilmateitä kosketusnäytöllä näppäilemällä.

Eipä tässä kuitenkaan vielä kaikki. Huilun omistajilla on nimittäin mahdollisuus jakaa ja kuunnella muiden ipuhelinhuilistien musisointia verkkoyhteyden ylitse reaaliajassa. Esimerkiksi utelias satunnainen austraalialainen iPhonen omistaja voi siis yrittää arvuutella, että yrittääkö se Erkki siellä Etelä-Suomessa tosissaankin musisoida, vai rääkätäänkö siellä mahdollisesti kissaa.

Mallia okariinalla soittamisesta videolla hypyn jälkeen.

Oman iPhone-okariinan saa ostettua iTunesista jo 79 sentillä.

Linkki iPhone okariinahuiluun iTunes verkkokaupassa

Kiitokset vinkistä juttuun Samille!

Edellinen artikkeliFunkeyboardilla tuunaat näppiksen vaikka liekkeihin
Seuraava artikkeliFujitsu Laboratories on kehittänyt reaaliaikaisen 3d-parkkeerauskameran