Lenovolta läppäreitä, joihin tallennetut tiedot saa tarvittaessa lukittua tekstarilla

Kadonneen kannettavan tietokoneen arvo on usein yritykselle huomattavasti pienempi ongelma, kuin tietokoneen kovalevyille tallennetut arkaluontoiset tiedot. Kyseinen ongelma mielessään tietokonevalmistaja Lenovo on kehittänyt uuden tavan lukita kannettavan tietokoneen käyttö siinä tapauksessa, että tämä päätyy vääriin käsiin.

Ensi vuoden alkupuolella Lenovo tuo markkinoille sarjan sisäänrakennetulla 3G-yhteydellä varustettuja läppäreitä, jotka on kadotessaan mahdollista lukita lähettämällä määrätyn muotoinen tekstiviesti koneen 3G-modeemin liittymänumeroon. Kun tekstiviesti on lähetetty koneen numeroon, ei tätä ole enää mahdollista lainkaan käynnistää ilman salaista turvakoodia ja tiedostot ovat turvassa.

Ei mielestäni lainkaan hassumpi innovaatio sisäänrakennettujen 3G-sirujen yleistyessä kannettavissa kovaa vauhtia!

Lähde: tgdaily.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 arviota, keskiarvo: 4.00/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1topelius
  says:

  Ainoa vaan että jos rosmo sattuu tietämään ominaisuuden, niin sehän nappaa sim-kortin ensimmäisenä pois ja nakkaa menemään…

 2. Vote -1 Vote +1Reino
  says:

  Vaikea kuvitella, että tuo käynnistämättömyys todellisia rikollisia pidättelee. Jos harrastelija osaa parilla peruskomponentilla ja piuhalla urkkia koneen käynnistystunnuksen jostain piirien kätköistä, osaa ekspertti sen tehdä vaikka silmät kiinni.

 3. Vote -1 Vote +1Ermade
  says:

  Veikkaanpa, ettei kone lähde käyntiin myöskään jos simiä ei ole sen sisällä.

  Ja jos kiintolevy on kokonaisuudessaan kryptattu ja kohtuuvahvasti, eipä sitä taida kukaan maailman ammattilainen saada auki salasanoja tietämättä.

 4. Vote -1 Vote +1zouzel
  says:

  Tai jos karhukopla kerkeää viemään läppärin jonnekkin jossa ei ole lainkaan kenttää. Silloinhan ei lukitusviesti pääse perille.

 5. Vote -1 Vote +1KryptOn
  says:

  Meillä on läppärit kryptattu aina, koko ajan ja joka hetki. Koneita ei saa auki, ellei tiedä salausjärjestelmän avainta, vasta sitten pääsee normaaleihin kirjautumisrutiineihin.

  Vaikka tuo tekstariturva kuulostaakin aika vekkulilta, niin mikä lisäetu saavutetaan tämän tyyppisellä herkästi haavoittuvalla (=yliteknisellä) turvaratkaisulla tähän meidän käyttämäämme “vanhaan” tapaan verrattuna?

 6. Vote -1 Vote +1vieras
  says:

  “Vaikka tuo tekstariturva kuulostaakin aika vekkulilta, niin mikä lisäetu saavutetaan tämän tyyppisellä herkästi haavoittuvalla (=yliteknisellä) turvaratkaisulla tähän meidän käyttämäämme “vanhaan” tapaan verrattuna?”

  Jos joku pöllii sen silleen että olet sisään kirjautuneena…

 7. Vote -1 Vote +1No Lifes For Ever
  says:

  Jos läppärin ryösttää ammattilaiset niin nehän käyttävät kännykän signaalin blokkaajia…

Speak Your Mind

*