Drawdio-musiikkikynä kertoo miltä käsialasi kuulostaa

Julkisissa kulkuvälineissä istuskellessa tulee näinä päivinä tuon tuosta mietittyä, että tarvitaanko maailmaan enää lisää taskuun mahtuvia, sähköistä piipitystä kaiuttimistaan päästäviä laitteita.

Se taas tilityksestä. Tässä vaihteeksi kuitenkin yksi varsin hauskan oloinen ääntä päästävä low-tech innovaatio, jota voisi olla jopa hauska päästä kokeilemaan. Tässä esitellyn Drawdio-äänikynän ideana on, että tavalliseen lyijykynään liitetty yksinkertainen syntetisaattori tuottaa ääniä lyijykynän piirtojäljen sisältävän grafiitin johtavuuden perusteella.

Käytännössä homma toimii siten, että toisen käden sormi painetaan kiinni piirtojäljen aloituskohtaan, jolloin paperille piirretty jälki yhdessä ihmiskehon kanssa muodostaa äänten syntyy vaikuttavan virtapiirin. Mallia menosta oheisella videolla.

Oman äänikynän valmistukseen tarvittavat osaset saa tilattua ladyada.net sivujen kautta hintaan $19,50. Sivuilta löytyy myös yksityiskohtaiset ohjeet, joiden avulla näppärä elektroniikan taitaja rakentaa itselleen äänikynän helposti alkutekijöistä.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 arviota, keskiarvo: 3.65/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1miguli
  says:

  aika kova!

 2. Vote -1 Vote +1ampsi
  says:

  Tuommosta en ikinä ostaisi lapselleni, hermot menisi. Itselle olisi ihan siisti. Toivottavasti tulevissa malleissa on kuulokeliitäntä

 3. Ei hitsi ku pers repeili tolle äänelle! Ei pysyny limsat suus. Aluks aattelin että “en missään tapaukses halua” mut videon jälkeen ajattelin, että joka tapauksessa h a l u a n !!!!!

 4. Vote -1 Vote +1keke
  says:

  On kyllä taas niin älytön… Ensiksi kuulosti ihan mielenkiintoiselta mutta kun kuuli minkälaista ääntä tuo pitää niin voi helkkari…

 5. Vote -1 Vote +1Aatu
  says:

  Tuallaset kaikille koululaisille. Opettajat tykkäis.

 6. Vote -1 Vote +1LARDE
  says:

  ensiksi luulin että ai että kun kiva, mutta sitten tuommosta ärsyttävää ininää joka aiheuttaa migreenin joten en taatusti hanki VUODEN HILAVITKUTIN!

 7. Vote -1 Vote +1Joku
  says:

  Aika kiva. ite kyllä haluaisin tuollaisen:)

Speak Your Mind

*