Lenovo DS -kannettava pyrkii korvaamaan pöytäkoneen

Hilavitkuttimessakin on käyty keskustelua siitä voiko läppäri korvata pöytäkoneen. Molemmissa on etunsa. Läppäriä on helpompi kuljettaa, se vie vähemmän sähköä ja kuitenkin siihen voidaan liittää erilliset oheislaitteet. Pöytäkone taas on helpommin laajennettavissa ja sitä voidaan päivittää uusilla osilla, joita läppäriin ei voi vaihtaa.

Lenovo DS pyrkii tekemään kannettavasta tietokoneesta pöytäkoneen veroisen itsenäisesti. Emolevyä ei tähänkään voi tietenkään päivittää ja tasoitusta haetaankin hieman erikoisilla ominaisuuksilla. Koneessa on kolme erilaista “hiirtä”: kaksi kosketuspintaa ja ohjaintappi. Erikoisuutena on 17 tuuman näytön sivulle avautuva 10 tuuman näyttö. Näppäimistö on myös yhtä laaja kuin perinteinen näppis.

Ainakin minun läppärissäni 17 tuumainen näyttö on kyllä niin kökkö, että sillä ei paljon kuvia voi käsitellä. Mielestäni jo hyvällä näytöllä muuten heikommasta kannettavasta tehtäisiin pätevämpi. Toisaalta kun se nostaisi koneen hintaa, niin miksei sitten hankkisi erillistä suurempaa näyttöä.

Lähde: www.crunchgear.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 arviota, keskiarvo: 2.69/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1inva
  says:

  kyl oon vähän sitä mieltä että ei läppärit tuu ikinä korvaamaan pöytäkonetta. ku kuitenkaan hintaero ei oo niin iso pöytäkoneel ja läppärillä ja muutenki pöytäkonetta on mukavampi käyttää.

 2. Vote -1 Vote +1keke
  says:

  Mitä pirua teet kolmella hiirellä?

 3. Vote -1 Vote +1Kelmi
  says:

  Toi hökötys ei kyl tule korvaamaan pöytäkonetta :/

  Läppärin ainut keino korvata pöytäkone on hankkia erillinen näyttö, hiiri, näppäimistö ja kaiuttimet

 4. Vote -1 Vote +1korjausta
  says:

  tuo toinen noista kosketuspinnoista on piirtopöytä

 5. Vote -1 Vote +1jeps
  says:

  Lenovo on kyllä suht hukassa koneidensa kanssa.

 6. Vote -1 Vote +1narude
  says:

  itse korvasin pöytäkoneen ajat sitten läppärillä. tosin teho vaatimukseni eivät ole raskaimmasta päästä, joten ratkaisu oli helppo. sen verran toki koneesta vääntöä ja muistia löytyy että pystyy kaikki perus toiminnot (netti, word, powerpoint, kuvankäsittely ja muutama peli) onnistuu nykimättä. pöytäkoneelta vaaditaan kotikäytössä valtavasti tehoja sekä hyvää näytönohjainta vain pelikäytössä (ei, en laske 3d studion käyttöä normaaliksi kotikäytöksi, kuten en myöskään videoiden editointia).

  ainoa mikä läppärissä yleensä tökkii on se että joutuu käyttämään kosketuspintaa (hiiri), mutta langattomalla hiirellä senkin käytön saa ohitettua.

 7. Vote -1 Vote +1Ristila
  says:

  Voisi täällä hilavitkuttimessa ottaa oppia muropaketin uutisoinnista. Linkki uutiseen jossa kerrotaan samasta koneesta: http://plaza.fi/muropaketti/levonolta-innovatiivinen-kannettava-kahdella-naytolla

  Täällä koneesta saa kuvan sekasikiönä/jonkun hullun professorin neronleimauksena kun taas muropaketin uutisesta saa kuvan että nyt saadaan jotain oikeasti uutta ja innovatiivista markkinoille.

 8. Vote -1 Vote +1blenderuser
  says:

  Näin 3D-mallintajan näkökulmasta läppäristä ei ole mihinkään. Voi päivittää osia silloin kuin haluaa ja pöytäkone maksaakin vähemmän tehoihin nähden. On läppärissäkin tietenkin omat hyvät puolensa, mutta pöytäkone rulettaa.

 9. +1 Vote -1 Vote +1Garry
  says:

  Hullun professorin neronleimaus tai ei, niin jumalattoman ruma rakkine tuo ainakin on.

Speak Your Mind

*