iPhone 3G:n operaattorilukko viimein murrettu!

Nyt se on sitten viimein mahdollista: nimittäin avata iPhone 3G:n operaattorilukko. Tämä siis ilman mitään fyysisiä modauksia tai adaptereita, ohjelmistopohjaisesti. Homma onnistuu ensin päivittämällä iPhone uusimpaan softaversioon, jonka jälkeen puhelin täytyy “jailbreikata”. Lopulta operaattorilukko murretaan ohjelmalla nimeltään yellowsn0w.

Tarkemmat ohjeet operaattorilukon murtoon löytyvät osoitteesta blog.iphone-dev.org (homma tietenkin täysin omalla vastuulla!)

Onko kukaan teistä vielä onnistunut hakkeroimaan oman Soneran 3G iPuhelimensa operaattorivapaaksi? Olisi mukava kuulla kokemuksia

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 arviota, keskiarvo: 4.27/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Täytyisi löytää ensin joku joka ostaa sen puhelimen omiin nimiinsä soneralta ja myy sen minulle. En nimittäin haluaisi huolehtia siitä 2e kuukausimaksusta.. Hieno saavutus kumminkin! Tämä voi teoriassa nostaa iphonen myyntiä Suomesta, täältä kun löytyy roppakaupalla soneraa sulattamattomia henkilöitä :) Applelta varmaankin on odotettavissa softapäivitys lähipäivinä, jolloin vapautetut luurit menevät taas lukkoon..

 2. Vote -1 Vote +1pellet
  says:

  jeejee. En kyllä osta kyseistä laitetta ennenkuin sen saa ilman huijaus kauppaa. Kaverilla on murrettuna ei 3g iphone, ja hyvin on toiminut ja voinut päivittää.

 3. Vote -1 Vote +1topelius
  says:

  Italiastahan tuota ihan “rehellisesti lukitsematonta” saa ja on saanut julkistamisesta lähtien. Itselläni on italialainen ja hyvin on toiminut kaikki.

 4. Itselläni myös ihan Applen virallisesti unlockaama iPhone, Italiasta ostettu sellainen.

  Ja myyhän esimerkiksi GSM-Store operaattorivapaita iPhoneja ihan täällä Suomessakin, hinta tosin melko suolainen.

 5. Vielä toistaiseksi sovellus vaikuttaa olevan todellisessa betavaiheessa. Itse yritin saada Soneran puhelinta toimimaan vieraassa verkossa, mutta puolen tunnin epäonnistuneen rämpläämisern jälkeen päätin jäädä odottamaan, että sovelluksesta saapuu ensimmäinen kunnolla toimiva versio. Suosittelen samaa myös muille.

 6. Vote -1 Vote +1jeepajee
  says:

  Kenties tyhmä kysymys mutta. Mitä hyötyä???

 7. Vote -1 Vote +1heissulivei
  says:

  no sitä hyötyä että jotkut haluaa halvemman liittymän.

 8. Vote -1 Vote +1Wilhard
  says:

  Toimii ihan mukavasti ainakin Saunalahden liittymällä. Ainoa mikä ei toimi on Saunalahden SIM-sovellukset, mutta niin siitä mainittiinkin dev-teamin sivuila. Nyt voi heivata MAGICSIM:n pöytälaatikkoon.

 9. Vote -1 Vote +1pff
  says:

  Miks tuota muuten edes myydään tolleen operaattorilukolla? Eikö se olis Applen kannalta parempi ilman, jolloin sitä ostettais enemmän?

 10. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  pff: Soneran, kuten muutkin yksinoikeusoperaattorit maksavat applelle kuukausihinnan jokaisesta kytkypuhelimesta.. Summa on salainen, mutta ihan pikkurahoista ei ole kyse! Apple hyötyy kun operaattori maksaa sille, ja operaattori hyötyy kun laitteen haluavat ovat sidottuja yhteen operaattoriin joka voi pitää hinnat mielivaltaisesti päättämällään tasolla. Soneralla hinnat ovat jonkin verran korkeammat kuin muilla operaattoreilla, esim tekstariliittymä 1000kpl 11.95 vs saunalahden 7.95, ja halvin mobiilinetti 14.95 vs 9.95 kaikilla muilla.. Toki nuo ovat samat hinnat kaikille puhelimille eikä vain iphonelle, mutta silti selittää (huonon palvelun ja epävarman toimivuuden ohella) sen miksi monet haluavat iPhonensa minkä tahansa muun operaattorin liittymällä..

 11. Vote -1 Vote +1tietomies
  says:

  Ihan vaan kerron täs että ittellä on TeleFinlandin liittymä Soneran sim-lukitus iPhone 3G:ssä. Voitte vaikka kattoo Soneran sivuilta, että liittymä toimii TeleFinlandin ja Sonera sim-korteilla. Tietääkseni TeleFinland on halvimmasta päästä operaattoreita (0.069e/min ja sama hinta textareis). Ja ittelläni siis telefinlandia ja siinä pulina-littymä + 9.90 kuussa kustantava netti.

 12. Vote -1 Vote +1Kosmos
  says:

  Juu, minullakin on lukittu iPhone 3G ja oon käyttänyt TeleFinlandin tekstariliittymää heinäkuusta lähtien (Sen puhelimen mukana tulleen SIMin viskasin jonnekin :P )

  Soneran liittymä se on sekin, joskin halvempi sellainen :) Eipä niitä Soneran poikia liikuta, onko siel puhelimessa Soneran vai TeleFinlandin SIM-kortti, kun kaikki rahat kuitenki virtaavat TeliaSoneran tileille.

 13. Perusketutus tässä varmasti monilla ihmisillä on perustunut siihen, että puhelinta ei ole lainkaan ollut saatavilla operaattorivapaana ja Sonera on ollut pakkopulla. Myöskin esimerkiksi paljon aikaa ulkomailla viettävälle voi olla mukavaa, että puhelin toimii myös muissa, kuin Soneran verkossa.

  Applen ansaintalogiikasta: joidenkin laskujen mukaan Apple tekee jokaisella iPhonella noin 300 taalaa voittoa. Kun lasketaan, että 3G iPhoneja on mennyt kaupaksi jo pitkälle yli 10 miljoonaa, niin bisnestä on helppo kutsua hyväksi.

  Joka tapauksessa nysse operaattorilukko sitten allekirjoitytaneella aukesi. Kokeilin vielä kerran asentaa Yellowsn0w sovelluksen ja sillähän se sitten lähti kerralla.

 14. Vote -1 Vote +1iphone 2g
  says:

  ainakin 2g version avaus mahdollisti ilmaisten kolmansien osapuolien ohjelmien asennuksen, ja niitä on tuhottomasti.. jos hyötyjä joku mietti..

 15. Vote -1 Vote +1Faarao
  says:

  https://www.specialphones.eu/fi/store/10126?ref=244904

  Onko kukaan tilannut tuolta mitään? Houkuttelee kyllä tuo edullinen hinta ja puhelin olisi myös sim-vapaa.

  Muutamia viestejä löysin jostain palstalta että oli lähetetty väärä puhelin, mutta kyseessä olivat nuo nokia sun muiden merkkien “kiinan-kopiot”.

 16. Vote -1 Vote +1Pete
  says:

  Tuo Faaraon linkki houkuttelisi hinnan puolesta, mutta silti jotenkin haiskahtaa pieni kusetus.
  Toivottavasti joku voisi sanoa omat kokemukset, että jos mainitaan olevan aito, niin onko sitä oikeasti.

 17. Vote -1 Vote +1juhohei
  says:

  specialphones myy väärennettyä kamaa, ei todellakaan kannata tilata. Tätä on puitu muissa foorumeissa paljon..

 18. Vote -1 Vote +1Pelle Peloton
  says:

  Applen verkkokaupan Hongongin sivuilta voi tilata lukottoman iPhonen, hinnat normiluokkaa..

  http://store.apple.com/hk/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=MTE2NTQ

  Siinä se on tuon valitse malli-kohdan alla sanottu. 538e-618e. Kuljetus maksuton.

 19. Vote -1 Vote +1JKA
  says:

  Millähän versiolla sonera kauppaa tuota 3G:tä tänä päivänä?

 20. Vote -1 Vote +1KAPAA
  says:

  Eli onko Pelle Peloton tai joku varma että hongkongin apple store sivuilta tilattu iPhone toimii täysin Suomessa?

Speak Your Mind

*