Suklaa, viini ja tee parantavat kognitiivisia kykyjä

Flavonoidien tiedetään sisältävän runsaasti polyfenoleita. Nykyään tutkitaan runsaasti flavonoidien vaikutusta ikääntyvien ihmisten kognitiivisiin kykyihin. Tunnetusti flavonoidien lähteenä on suklaa, viini sekä tee. Oxfordin yliopiston fysiologian, anatomian ja genetiikan laitoksella, yhteistyössä Norjan kanssa, tutkittiin 2031 70-74-vuotiaan ihmisen kognitiivisia kykyjä ja verrattiin oppimista suhteessa ruokailutottumuksiin.

Selvisi että runsaasti flavonoideja nauttivilla oli huomattavasti virkeämpiä kognitiivisia kykyjä. Lisäksi tuli ilmi, että erityisesti viiniä kohtuudella nauttivilla oli hyvät kognitiiviset kyvyt. Tutkijaryhmä haluaa muistuttaa kuitenkin samaan hengenvetoon, että viinin runsas kulutus johtaa dementiaan.

Joten mitä tästä voimme päätellä: Jouluna nautittu ylimääräinen suklaa, viini ja tee ovat olleet hyväksi, eikö? Ainakin jos olet 70-74-vuotias tai suunnittelet eläväsi tuohon ikään saakka.

Lähde: www.sciencedaily.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 arviota, keskiarvo: 3.63/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1hihi
  says:

  Viinilasit näyttää ihan punasilta tisseiltä. ==)))))

 2. Vote -1 Vote +1Murmeli
  says:

  Kognitiiviset kyvyt? Ei selvinny googlellakaan.

 3. Vote -1 Vote +1Zesar
  says:

  Ilmeisesti tiedon vastaanottamista sun muuta. Wikipedia kertoo=)

 4. Vote -1 Vote +1Nollajätkä
  says:

  Aika nollatutkimus. Ei selvitetty vaikuttaako viini oppimiskykyyn vai nauttivatko viiniä oppimiskykyisimmät.

Trackbacks

 1. [...] suklaa on hyvää ja terveellistäkin (sopivina annoksina nautittuna), niin ylipainoiselle yhteiskunnallemmme tämä runsaskalorinen [...]

Speak Your Mind

*