Boliviassa sijaitseva hotelli on kokonaan suolaa

Jos lumi ja jää tuntuvat luontevilta rakennusaineilta erikoiselle hotellille täällä kylmässä pohjolassa, niin mikä olisikaan sopivampi rakennusaine erikoisuutta tavoittelevalle majoituspaikalle suola-aavikolla, kuin suola? Tämä Boliviassa Salar de Uyunin aavikolla sijaitseva suolahotelli on alun perin rakennettu kylän suolakaivoksella työskennelleille kaivosmiehille majapaikaksi, mutta sittemmin kohde on kunnostettu paikalliseksi turistinähtävyydeksi. Hotelli on siis kattoa lukuun ottamatta kokonaan suolaa, huonekaluja myöten.

Toisin kuin jää, suola ei myöskään ole herkkä kuumuudelle, eivättä lämpötilan vaihtelut vaikuta hotellin “pystyssä pysymiseen”. Ilmeisesti rankat sateetkaan eivät ole alueella niin yleinen tuttavuus, että näistä  koituisi huolta kiinteistönomistajille.

Lähde: odditycentral.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 arviota, keskiarvo: 4.00/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Teurastaja
  says:

  Kätevä jos ei ole ruoassa tarpeeksi suolaa niin voi rapsuttaa pöydän kulmasta :D

 2. Vote -1 Vote +1Toukka
  says:

  Ei tuo varmaan ihan ruokasuolaa taida olla?

 3. Suola-asutusta on lähempänä. Kravokan lähistöllä Wielizkassa (kirjoitusasu ei ehkä ole juuri tämä!) on ikivanha suolakaivos, jossa on ainakin ollut mm. parantola hengityselinsairaille (tekee hyvää astmalle se ilma kuulemma), paljon käytäviä, patsaita ja mm. kappeli. Upea paikka, Unescon maailmanperintö -listalla.

 4. Vote -1 Vote +1monsteri
  says:

  On se ihan normisuolaa. Tai siis koko tuon valtavan Uyunin hiekka-autiomaan suola on ihan sitä “tavallista ruokasuolaa”. Yllätys, yllätys, alueen suurin (ja siltikin hyvin pieni) elinkeino on suolan pussitus ja myyminen.

  Ja mitä Puolan suolakaivokseen tulee, niin sen upeudesta nyt voidaan olla aika montaa eri mieltä. Mielestäni lähinnä pitkästyttävä, toisin kuin päivien mittainen jeeppi-safari Uyunissa, se on kokemus.

Speak Your Mind

*