The Graffiti Project On Kelburn Castle – Graffititaidetta historialliseen linnaan Skotlannissa

The Graffiti Project On Kelburn Castle - Graffititaidetta historialliseen linnaan Skotlannissa 2

The Graffiti Project on projekti, jossa Brasilian nopeasti uudistuva ja eloisa graffititaide on tuotu Historialliseen Kelburnin linnaan Skotlantiin. Graffititaiteilijat ja ja järjestäjät muuttivat kuukaudeksi linnaan asumaan ja toteuttivat maalaukset linnan ulkoseiniin. Täytyy vain sanoa, että näyttää erittäin hyvältä ja antaa hyvän kuvan siitä, miten alakulttuuri voidaaan tuoda tyylikäästi ja siististi kaiken kansan nähtäville. Tällaista tuskin tullaan koskaan näkemään Suomessa – ainakaan Helsingissä. Harmi.

Lähde: www.popgive.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 arviota, keskiarvo: 3.00/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Iikkuli
  says:

  Myönnän kyllä että taide on hienoa ja upeasti maalattu mutta mielestäni linna on aivan väärä kohde. Itse ihannoin vanhoja linnoja ym. vastaavaa ja mielestäni on häväistys maalata historiallinen linna tuonnäköiseksi. Mieluummin vaikka jotain muuta maalaisivat. Hyväksyttäneen, kunhan ei leviä toisiin linnoihin..

 2. Vote -1 Vote +1Taku
  says:

  Hienoksi oli linna maalattu, vaikka itsekin pidän niistä arvokkaamman näköisinä enemmän.

  Suomessa ei nähdä vastaavaa, koska täkäläiset “graffititaiteilijat” haistelevat maalitussejaan yhtä paljon kuin tuhrivat niillä tökeröjä suttuja sinne tänne sen kummemmin suunnittelematta.

 3. Makuasia tietty. Itse kuitenkin olisin tällaisten oikeiden historiallisten tapausten kohdalla enemmän alkupäsivärityksen säilyttämisen kannalla. Sen sijaan esimerkiksi Helsinkin City-centerin, eli “Makkaratalon” maalaaminen graffiteilla olisi kulttuuriteko. Nythän kyseinen betonimakkara on museoviraston suojelema kaupunkikuvan muuttumisen estämiseksi.

 4. Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  “Suomessa ei nähdä vastaavaa, koska täkäläiset “graffititaiteilijat” haistelevat maalitussejaan yhtä paljon kuin tuhrivat niillä tökeröjä suttuja sinne tänne sen kummemmin suunnittelematta.”

  No tässäpä vasta asiantuntijalausunto. Taidat nyt sekoittaa töhrimisen ja graffitit.

 5. Vote -1 Vote +1masa
  says:

  Tervetuloa DisneyLandiin!
  Siellä tommonen vois hetken kiinnostaa. Graffitit ovat mun mielestä cool, mutta niiden ongelma se, että ne ovat sitten vuodesta toiseen tossa seinässä. Niihin kyllästyy ja silmä tottuu niin, ettei niitä kohta edes huomaa. Se ei ole graffitin tarkoitus. Linna on typerä kohde, sen kuulu olla “ajaton” kysyisen ajanjakson edustaja. Joku iso harmaa seinä juna/bussiasemalla olisi loistava kohde. Kerran vuodessa koko pinta uusiksi, niin olis kulkinetta odottaessa mukava tutkaila teosta.

 6. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Varmasti löytyisi porukkaa toteuttamaan uusi graffiti johonkin julkiselle paikalle kerran vuodessa. Varmaan vaikka kerran kuussa, jos niinkseen tulisi. Ja vaikka siihen graffitiin ehtisikin pikkasen tottua niin ennemmin sitä tuijottelisin kuin betoninharmaata betoniseinää. Tai sitten jotain mainoksia että osta sitä osta tätä.

  Julkisille paikoille voisi muutenkin tuoda enemmän väliaikaista taidetta esille. Ongelmana on tietysti se, että joku aina haluaa tuhota kaiken minkä kaupungilla voi tuhota. Sama se on graffiti-/katutaiteen kanssa. “Oikeat” tekijät eivät pääse esille, kun satunnaiset tussaajat keskittyvät sotkemaan.

 7. Vote -1 Vote +1Wertti
  says:

  Kopli, ehkäpä kys. lausunto johtuu siitä että täkäläiset töhrijät pitävät itseään graffititaiteilijoina.

 8. Vote -1 Vote +1grsd
  says:

  Joo tämä se varsinainen neronleimaus onkin… Rauno Repomiestä lainatakseni: “VOI JUMALAUTA!”

 9. Vote -1 Vote +1gsdr
  says:

  niin miten määrittelee graffitin? Se että käyttää spraypulloa? Mielestäni nuo eivät näytä alakulttuurin tekemiltä töiltä, vaan kuvataiteilijoiden tekemiltä. Graffitit ovat yleensä eräänlaisia spontaaneja tägejä “mielenilmauksia”, jotka eivät ole paikkasidonnaisia. Nuo maalaukset ovat ihan selkeesti harkittuja. Jos vertaa yleisimpään graffiti tyyliin http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Graffiti_under_bridge_in_Tampere_2007.jpg

 10. Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  “Kopli, ehkäpä kys. lausunto johtuu siitä että täkäläiset töhrijät pitävät itseään graffititaiteilijoina.”
  Tämä toki mahdollista.

 11. Vote -1 Vote +1omomomomom
  says:

  “No tässäpä vasta asiantuntijalausunto. Taidat nyt sekoittaa töhrimisen ja graffitit.”

  Kyllä se “töhriminen” eli bommaaminen kuuluu yhtenä osana graffiti-kulttuuriin.
  Mielestäni nekin kyllä piristävät harmaata betonia kivasti.
  Ps. Meiltä ei maalit lopu

 12. Vote -1 Vote +1Spraypurki seppeeseen
  says:

  Eipä taida spreijaajat tajuta, mitä grafiittien, tägien ym. “paskataiteen” oops “kulttuuri my ass” tekeminen maksaa niille taloyhtiöille, joihin nämä saatanat niitä sotkevat.
  Ei tule mieleen, että sillä muutaman sadan euron kansaneläkkeellä elävien vanhusten, työttömien, ym pienituloisten rahoista taloyhtiöt kustantavat seinien putsaamisen.

 13. Vote -1 Vote +1jesari
  says:

  Mauton.. Hirveän näkönen töherrys :D :D

 14. Vote -1 Vote +1fiksumpi ku te
  says:

  no voi vittu eihä ne talo yhtiöt kumminkaa mitää niille vanhuksille maksa vaa me sitä paitsi graffiteis oo mitää vikaa piristää kummasti tylsää tiili seinää et vittu repikää vittu siitä ja teille muille pelleille joilla ei oo mitää makuu graffit o paljo hienompii ku esim joku da vincin mona liisa tai joku muu vastaava linna oli hieno idea pitäs saaha suomeenki

Speak Your Mind

*