Amazon julkisti Kindle 2 e-kirjalukijan

kindle2_05

Verkkokauppa Amazon.com on juuri julkistanut seuraajan huippusuositulle e-kirjalukijalleen Kindlelle. Yksinkertaisesti nimetty Kindle 2:sen toimitukset aloitetaan 24.2. Hintaa lukulaitteella on 359 dollaria, eli saman verran kuin Kindle “ykköselläkin”.

Erityisen silmiin pistävää lukulaitteen uudessa versiossa on sen ohuus, tämä ollessa ainoastaan 8,5 millimetriä paksu. Muita parannuksia lukulaitteen ensimmäiseen versioon nähden ovat mm. 3G radio, entistä parempi 16 harmaasävyn 6-tuuman näyttö, 25% pidempi akunkesto (jopa 2 viikkkoa lukuaikaa yhdellä latauksella) ja suurempi, jopa 1500 kirjaa sisälleen mahduttava 2 gigan muisti. Täysin uutena ominaisuutena Kindle kakkosessa on “text-to-speech”-ominaisuus, eli mahdollisuus antaa laitteen lukea tähän ladattuja kirjoja ääneen.

Samaan tapaan, kuin Kindlen ensimmäinessäkin versiossa, kaikki dataliikennemaksut sisältyvät ostettavan materiaalin hintaan. Amazon tarjoaa laitteeseen ladattavia e-kirjoja jo yhteensä 230 000  eri teosta, sekä lisäksi useita eri sanomalehtiä. Tyypillinen hinta laitteeseen ladattavalle bestsellerille on 9,99 dollaria.

Lähde: Amazon.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 4.40/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1jaskajokunen
  says:

  Kyllä toi 359 dollaria kuulostaa aika kovalta hinnalta pelkästään kirjojenluku laitteelle.. tolla hinnallahan saisi jo miniläppärin.

 2. Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  “Kyllä toi 359 dollaria kuulostaa aika kovalta hinnalta pelkästään kirjojenluku laitteelle.. tolla hinnallahan saisi jo miniläppärin.”

  Uudempi tekniikka aina aluksi on melko kallista.

 3. Vote -1 Vote +1Akselot
  says:

  Niinhän se on…

  Taidan jättää sen toistaiseksi rahakkaammille.

  Palataan asiaan kun sen saa alle satasella.

  TAI: kun se on osa kyynärvarsi-älykännykkää jossa on haluttaessa esiin vedettävä laajakulma-kalvonäyttö.

 4. Vote -1 Vote +1Vilunki
  says:

  Liian paljon leveyttä ruudun sivuilla ja mihin tuossa muka tarvitsee fyysistä qwertynäppistä jos ei ole tarkoitus että lukemisen sijasta sillä kirjoitetaan kirjoja? Liian iso.

  Next!

 5. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Taidan pysyä kunnon kirjoissa kunnes saadaan järkevään hintaan kosketusnäytöllinen malli :P

 6. Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  “Liian paljon leveyttä ruudun sivuilla”
  Mitäs se haittaa? Itse luen mitä moninaisimmissa asennoissa ja on hyvä jos kirjaa voi pitää kiinni useammasta kohdasta.

 7. Vote -1 Vote +1Hannezz
  says:

  Ihan hyvä suuntaus. Säästyypähän metsää, jos tämän avulla vähenee painettavien kirjojen määrä. Toisaalta kirjat ovat kivoja. Ei tuo minusta mitenkään älyttömän kallis ole, kun kai sen voisi odottaa kestävän joitain vuosia. Kirjastosta jos sitten saisi tuohon ladattua kaikki kirjat, niin olisi aika hienoa. Jossain vaiheessa ehkä mennään siihen, että valtaosa kirjoista luetaan tuollaisilla laitteilla.

 8. Vote -1 Vote +1Rami
  says:

  “mihin tuossa muka tarvitsee fyysistä qwertynäppistä”

  Laitetta en ole koskaan käyttänyt, mutta kuvittelisin kirjojen tilaamisen olevan helpompaa, kun on mahdollista kirjoittaa esimerkiksi kirjailijan tai kirjan nimi. Pelkillä nuolinäppäimillä voisi olla melkoista tuskaa selata 230 000 teosta kattavaa katalogia.

 9. Vote -1 Vote +1wictro
  says:

  Tjaa, tollanen sais maksaa noin 40$ mun mielestä.

  Ja kirjat siihen jonkun muutaman dollarin / kappale.

  -w

 10. Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  “Kyllä toi 359 dollaria kuulostaa aika kovalta hinnalta pelkästään kirjojenluku laitteelle.. tolla hinnallahan saisi jo miniläppärin.”

  Se miniläppäri on on kirjojen lukutarkoitukseen kyllä aivan onneton.

 11. Vote -1 Vote +1Miikka
  says:

  Miniläppärien toiminta-aika ei ole viikkoja, eikä miniläppärin ruutua suorasta auringonvalostakaan lueta… Eikä miniläppärin näyttö ole kyllä muutenkaan kelvollinen kirjojen lukemiseen, jos välittää silmistään yhtään. E-ink on hieno tekniikka, mutta maksaa valitettavasti aika paljon…

 12. Vote -1 Vote +1Bumblebee
  says:

  saakohan ton näytön värit invertattua niin että teksti on valkoista ja tausta musta? helpompi silmille ja varmaan säästäis akkua vielä 50% lisää.

 13. Vote -1 Vote +1Raven
  says:

  Toimiiko tuo laite muualla kuin amerikassa? Ostaisi heti pois, jos täältä saa ja pystyy lataamaan kirjoja 3G:n ylin siihe.

  Taitaa vaan olla jenkkilän juttuja tuo :(

 14. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  “Laitetta en ole koskaan käyttänyt, mutta kuvittelisin kirjojen tilaamisen olevan helpompaa, kun on mahdollista kirjoittaa esimerkiksi kirjailijan tai kirjan nimi. Pelkillä nuolinäppäimillä voisi olla melkoista tuskaa selata 230 000 teosta kattavaa katalogia.”

  Mielestäni parempi vaihtoehto olisi vaikkapa mini-usb pohjaan, jolla voisi kiinnittää laitteen tietokoneeseen ja tilata kirjat koneella. Hintakin saattaisi pudota. Tai kiinnittää siihen usbiin näppäimistön.

 15. Vote -1 Vote +1Smauli
  says:

  tuo ulkomuoto on kyllä semmonen, että kymmenen vuojen kuluttua se on melko kauhian näkönen. vähän sama juttu kun ne valkosen harmaat pöytäkoneiden kotelot. muuten kyllä vaikuttaa ihan pätevältä vekottimelta.

 16. Vote -1 Vote +1jani jokela
  says:

  onko kindelle saatavilla suomenkielisiä kirjoja

Speak Your Mind

*