Rob Spence ja Bionic Eye ovat ”Eyeborg”

Rob Spence ja Bionic Eye ovat

Rob Spence ja Bionic Eye ovat

Kanadalainen elokuvantekijä Rob Spence menetti toisen silmänsä lapsuudessa. Nyt hän on keksinyt asentaa silmäproteesiinsa kameran ja streamata videota suoraan tietokoneelle. Mahdollisuudet ovat samantapaiset kuin varmasti muistatte Rautakauppias Uuno Turhapurosta, jossa Agentti Unelmalla oli bioninen silmä, jolla yritettiin järjestää presidentin vävystä skandaali. Silmän voi myös ottaa pois ja jättää vaikkapa oksanreikään. Idea siis ei ole uusi.

Robille kamera on myös tutkimus, jossa yleisö saa ainutlaatuisen tilaisuuden tarkkailla hänen subjektiivista näköaistiaan häneen nähden objektiivisesti. Kameraa ei vielä ole asennettu, mutta nyt ”silmässä” on ledi, joka saa hepun muistuttamaan Terminaattoria. Se kuulemma auttaa myös näkemään pimeässä, toimien taskulampun lailla.

Lähteet: www.newscientist.com, www.eyeborgproject.com (Varoitus: Tässä jälkimmäisessä on etusivulla video, jossa näytetään silmäkirurgiaa. (Siihen loppui minun videokatseluni.))

Kommentit

  1. sanoo

    (click to show comment)

  2. Toukka sanoo

    (click to show comment)

  3. Nimetön sanoo

    (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


9 − = kaksi