Rob Spence ja Bionic Eye ovat “Eyeborg”

Rob Spence ja Bionic Eye ovat "Eyeborg" 1

Rob Spence ja Bionic Eye ovat "Eyeborg" 2

Kanadalainen elokuvantekijä Rob Spence menetti toisen silmänsä lapsuudessa. Nyt hän on keksinyt asentaa silmäproteesiinsa kameran ja streamata videota suoraan tietokoneelle. Mahdollisuudet ovat samantapaiset kuin varmasti muistatte Rautakauppias Uuno Turhapurosta, jossa Agentti Unelmalla oli bioninen silmä, jolla yritettiin järjestää presidentin vävystä skandaali. Silmän voi myös ottaa pois ja jättää vaikkapa oksanreikään. Idea siis ei ole uusi.

Robille kamera on myös tutkimus, jossa yleisö saa ainutlaatuisen tilaisuuden tarkkailla hänen subjektiivista näköaistiaan häneen nähden objektiivisesti. Kameraa ei vielä ole asennettu, mutta nyt “silmässä” on ledi, joka saa hepun muistuttamaan Terminaattoria. Se kuulemma auttaa myös näkemään pimeässä, toimien taskulampun lailla.

Lähteet: www.newscientist.com, www.eyeborgproject.com (Varoitus: Tässä jälkimmäisessä on etusivulla video, jossa näytetään silmäkirurgiaa. (Siihen loppui minun videokatseluni.))

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (24 arviota, keskiarvo: 4.54/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Peikko
  says:

  Pitäis alkaa leikkimään ilotulitteilla ja kuulapyssyillä että saisi tuommoisen ”silmän”

 2. Muistan nähneeni jotain dokkaria, että sokean ihmisen aivoihin oli jopa pystytty syöttämään matalaresoluutioista mustavalkokuvaa kamerasta…

  muttajoo, streamin katsojan kannalta tuskin on hirveästi väliä, onko kamera sijoitettu silmään vai vaikka aurinkolasin sankaan, muttajoo.

 3. Vote -1 Vote +1Toptu
  says:

  Kätevää :D

 4. +3 Vote -1 Vote +1tsip
  says:

  Silmävää :D

 5. Vote -1 Vote +1jerq
  says:

  vois puhkoo silmän ja laittaa itelle tollasen :D

 6. Vote -1 Vote +1Toukka
  says:

  Tuure, oisko ollu leffa Blind Dating? Siinä tehtiin juuri niin, mutta se aivoimplantti jouduttiin poistamaan, koska potilaan ruumis alkoi ajan myötä hylkimään sitä.

 7. Vote -1 Vote +1asdf
  says:

  Toukka, ymmärtääkseni tuo on tehty oikeastikkin.
  http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1785835/posts

 8. Vote -1 Vote +1jallajallajallahuhuu
  says:

  Aika silmiinpistävää touhua eikös?

 9. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Tuure, jonkinlaisen dokumentin itsekin olen nähnyt. Siinä muistaakseni oli jo sen verran hyvä kuva että tunnisti kaikki muodot jo. Ei tosin kasvoja tunnista. Kamera oli aurinkolasien sangassa.

  Eli ei tulevaisuudessa sokeus paljoakaan haittaa jos rahaa on(ties vaikka Suomi hyvinvointivaltion kustantaisi ne).

Speak Your Mind

*