Philipsiltä läpinäkyviä OLED-näyttöjä 3-5 vuoden sisällä

philips-transparent-oled

Vähäisestä virrankulutuksesta ja edullista valmistuskustannuksistaan tunnettu OLED-teknologia tekee parasta aikaa kovaa tulemista yhä laajemmille elektroniikan markkinoille. Myös itse teknologia kehittyy kiivasta vauhtia. Elektroniikkavalmistaja Philips on juuri kertonut tuovansa 2010 markkinoille ensimmäiset ensisijaisesti valaistustarkoitukseen suunnitellut OLED-panelit. Samalla Philips kertoi kehittävänsä myös läpinäkyvää OLED-teknologiaa, jonka odotetaan saapuvan markkinoille 3-5 vuoden sisällä.

Sovelluskohteitä läpinäkytville OLED-näytöille on helppo keksiä. Teknologian avulla olisi mahdollista toteuttaa vaikkapa tuulilasinäyttöjä autoihin, tai muualle täysin läpinakyville pinnoille. Miksi ei myös vaikkapa läpinäkyvää valaisinta, josta polttimo puuttuu kokonaan?

Samaan syssyyn Philip on myös esitelly muutaman valaisininstallaation, jotka antavat kiinnostavalla tavalla ensimakua siitä, kuinka OLED-teknologia voi lähitulevaisuudessa tuoda uutta sisustusvalaisuun.

Videota Philipsi valaisinprototyypeistä hypyn jälkeen.

Kautta: oled-display.net

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. aamuKeijo says

  (click to show comment)

 2. pekhe says

  (click to show comment)

 3. Phiiidöör says

  (click to show comment)

 4. Pete says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *