GoDaddy-domain-palvelu varoittaa .tv-päätteen ottamisesta sillä Tuvalu on uppoamassa mereen

GoDaddy-domain-palvelu varoittaa .tv-päätteen ottamisesta sillä Tuvalu on uppoamassa mereen

GoDaddy-domain-palvelu varoittaa .tv-päätteen ottamisesta sillä Tuvalu on uppoamassa mereen 2

Internet on tulossa erikoiseen tilanteeseen, jossa yksi melko suosittu domain-pääte saattaa joutua veden alle. Asiasta raportoi lähteemme. GoDaddy-domain-palvelusta hankittavaa tv-päätteistä osoitetta hankkivalle varoitettiin, että Tuvalun saari saattaa jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa kadota merenpinnan tason noustessa. Toinen lähteemme tietää kuitenkin kertoa, että vaikka kyseinen saarivaltio katoaisikin kartalta, domain-nimet ovat turvassa. Tämän asian on selvittänyt USA Todayn toimittaja Kevin Maney.

Tämä laittoi minut pohtimaan kuinka domain-päätteitä kohdellaan jos vaikkapa valtiot yhdistyvät tai tehdään vallankaappaus ja kaikki nimet halutaan muuttaa uuden hallitsijan mukaisiksi. Onko lukijoillamme tietoa, joko jokin domain-päätteen isäntämaa olisi jo poistunut keskuudestamme?

Lähteet: gawker.com, blog.wreckandsalvage.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 arviota, keskiarvo: 4.25/5)

Comments

 1. +2 Vote -1 Vote +1lysmy
  says:

  ainakin entisen Neuvostoliiton .su on vielä käytössä vaikka ovat sitä yrittäneet lopettaakkin.
  http://en.wikipedia.org/wiki/.su

 2. +1 Vote -1 Vote +1Tume
  says:

  Hiukan miettimällä ja googlea & wikiä hyväksikäyttämällä tuli ainakin pari lisää: Tsekkoslovakian .cs, DDR:n .dd, Jugoslavian .yu ja Congon (ex-zaire) .zr

 3. +1 Vote -1 Vote +1Tzi
  says:

  Olisihan tuo nyt aika hassua, että jokaikinen .tv-osoite pitäisi vaihtaa jos Tuvalu uppoaisi.

  Joka se tosin olisi varsin ikävää. : (

 4. +1 Vote -1 Vote +1Taku
  says:

  Noita domain-päätteitähän valvoo Amerikan Yhdysvaltojen kauppaministeriölle vastaava Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (http://www.icann.org/) käytännössähän tämä tarkoittaa, että suurin vaikutusvalta domain-päätteisiin on tällä hetkellä Yhdysvaltojen hallituksella.

  Tuossapa on muuten uusi historiantutkimuksen kohde; millaisia jälkiä edesmenneet kansakunnat ovat jättäneet internettiin. Tällä hetkellä kartalta kadonneet valtiot ovat tuoreessa muistissa suurimmalla osalla aikuisväestöstä, mutta jossain vaiheessa tulevaisuutta tilanne muuttuu ja saattaa todella syntyä virtuaalimaaiman muinaisjäänteitä työkseen tutkivia akateemikkoja.

 5. +4 Vote -1 Vote +1Reino
  says:

  Muistan katsoneeni joskus dokumentin, jossa käsiteltiin juurikin tuota .tv-päätettä. Jokin amerikkalainen (?) yhtiö osti Tuvalulta oikeudet päätteen käyttämiseen, saamillaan miljoonilla Tuvalu rakennutti uuden päällystetyn tieverkoston ja muutakin tarpeellista. Vähän aiheen vierestä, mutta nippelitietoa ei koskaan voi olla liikaa.

 6. Vote -1 Vote +1Blaa
  says:

  Missäs ne sitten ovat siellä ajamassa vaiko kävelevätkö vetten päällä ?

 7. +2 Vote -1 Vote +1Satunnainen lukija
  says:

  Tässä tapauksessa olisin huomattavasti enemmän huolissaan siitä, että .tv päätteen Amerikkalainen vuokrasopimus päättyy 2012 kuin siitä, että saaristo katoaa ihan oikeasti…

  Toki luulen, että vuokrasopimusta jatketaan… jos on kenen kanssa jatkaa…

 8. Vote -1 Vote +1Juippi
  says:

  Mahtaa alueen asukkaita lohduttaa… “Asunto ja omaisuus upposi ahdin aittaan, mutta ei huolta, domaini jäi!”

Speak Your Mind

*