Iwan Baan: Selgas Cano -arkkitehtitoimisto, tuoretta maisema-arkkitehtuuria

Iwan Baan: Selgas Cano -arkkitehtitoimisto, tuoretta maisema-arkkitehtuuria 1

Iwan Baan on suunnitellut tämän madridilaisen Selgas Cano -arkkitehtitoimistorakennuksen. Paljon lähemmäs luontoa työpaikalla tuskin voi päästä. Kuten Raumlabor SpaceBuster -kuplan yhteydessä jo totesimme, omaperäisillä tilaratkaisuilla mikä tahansa paikka voi saada täysin uuden merkityksen. Itselleni tästä puistikosta tulee mieleen lähinnä mutainen oja tai hylätty talo. Tällaisia ovat minun kohtaamani “pusikot”. Iwan Baan on kuitenkin lähtenyt rohkeasti liikkeelle ja asuttanut pienen aukion metsikön keskelle. On siinä ihmettelemistä, kun tyylikkäästi pukeutuneet arkkitehdit matkaavat pientä polkua pitkin työpaikalle metsään. Kelpaisi minulle.

Lähde: www.archdaily.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 arviota, keskiarvo: 4.38/5)

Comments

 1. +6 Vote -1 Vote +1Aileron
  says:

  Erittäin hienoa muotoilua! Varmasti paljon parempi työpaikka kuin jossain nuhjuisen kerrostalon tunkkaisessa ikkunahuoneessa.

 2. +2 Vote -1 Vote +1S-252
  says:

  Ja vessakin on ihan vieressä, jos viitsii kyykkiä.

 3. -3 Vote -1 Vote +1jee
  says:

  Äärimmäisen ruma! Designerit painukoon kuuseen!

 4. Vaatii jatkuvaa ylläpitoa/puhtaanapitoa. Luonto usein tekee tehtävänsä kirkkaille pinnoille metsässä.

 5. +1 Vote -1 Vote +1Blaa
  says:

  Ykköstaiteen ykköstaidetta !, Arkkitehtuuri on aina pakosti optimistiseen (lopputuloksista voi ja täytyy olla eri mieltä)suuntaan olevaa siinä missä muu taide on voi (ja täytyy olla?) olla pessimististä.
  Kaikki suurimmat haaveilijat/psykopaatit? ovat olleet arkkitehtejä tai ainakin halunneet olla Hitleristä Obamaan!
  Paras osa tässä ei tietenkään olekaan suht ruma talo, vaan ympärillä oleva luonto jota on pilattu arkkitehtuurilla mahdollisimmin vähän.

 6. +1 Vote -1 Vote +1Designer
  says:

  Idean taustalla lienee yritys tuottaa suunnitteluun suotuisat olosuhteet. Itselläni on ikkunasta näkyvän metsän jatkumona työhuoneen pitkällä seinällä metsäinen fototapetti. Huoneeseen astuminen ja työskentely tuottaa mielihyvää eli luonnon merkitystä ihmismieleen ei voi väheksyä.

Speak Your Mind

*