JAPAN-NEC

Poliiseilla ei ole helppoa. Kadulla partiovan poliisin työ on aliarvostettu sekä vaarallinen ammatti,  jonka tekijää median valvova silmä väsymättä valvoo, yrittäen bongata väärinkäytöksen siemeniä. Kun usein kiistanalaisia tapauksia setviessä lopulta verrataan sitä, kumman sana painaa enemmän, poliisin vai ”asiakkaan”, on virallisesti maineensa puhdistanut poliisi helppo leimata lopulta syntipukiksi vähintäänkin iltapäivälehdissä.

Japanilainen elektroniikkayritys nimeltään NEC on suunnitellut kiistanalasuudet poistavan lisävarusteen lainvalvojille. Turvatyöntekijöiden käyttöön suunnitelty U-met -kypärä on varustettu sellaisilla teknisilla härveleillä, kuten GPS-vastaanottimella, videokameralla, 3G-modeemilla ja kuulokepuhelimella, joiden avulla ”päämajasta” on mahdollista reaaliajassa seurata lainvalvojan edesottamuksia kentällä. Laitteen avulla on luonnollisesti helppo myös tallentaa kuvamateriaallia kinkkisistä tilanteista, jälkikäteen puolueetonta vertailua varten.

Vaikka joku voisi pitää laitetta negatiivisena valvontayhteiskunnan ilmentymänä, niin itse olen sitä mieltä, että tällaisella kypärällä voisi hyvinkin olla paikkansa nykyaikaisessa lainvalvonnassa. Esimerkiksi selvittelytilanteissa kuvattu video suojaisi lopulta sekä poliisia, että epäiltyä myöhemmin mahdollisisesti esille tulleita tarinoiden muunteluita vastaan.

Vai mitäs olette mieltä, tarvitaanko tällaiset suomenkin poliiseille?

Kautta: daylife.com

Edellinen artikkeliMini-foosball mahtuu vaikka tarjoilukärrylle
Seuraava artikkeliTactical Camera Long Range Assault Stock eli TALCS on Nikon D200 kiväärin rungossa