TidalForce M-750 x2.0 on viilein sähkömoottorilla varustettu fillari ikinä!

x-20-cut-polkupyora

Vaikka sähkömoottorilla varustettuja polkupyöriä on löytynyt pyöräkapoista jo jokusen vuoden, niin tähän asti näitä on harv0in voinut haukkua seksikkäiksi. Sähköpyörien valmistaja nimeltään E+ on nyt kuitenkin onnistunut pistämään pakettiin sellaisen sähköpolkupyörän, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

kokoon_taitettuna

Pyörämallin nimeltään TidalForce M-750 x2.0 on varustettu kahdella erillisellä sähkömoottorilla, joista irtoaa yhteensä 1000 Wattia tehoja sekä 85Nm vääntöä tiukkojenkin ylämäkien selvittämiseen. Parhaimmillaan moottorit kiihdyttävät pyörän jopa noin 50 kilometrin tuntinopeuteen. Huippuja rauhallisemmalla matkanopeudella polkupyörällä päästään lähes 50 kilometrin matka kertalatauksella.  Kaiken lisäksi tyylikkään näköinen menopeli on rakennettu kuljetusta varten kokoon taittuvan rungon ympärille. Valitettavasti kyseistä mallia rakennetaan ainoastaan rajoitettu, 240 kappaleen erä, ja hintaakin löytyy melkoisen hulppeat 4495 dollaria.

Lisää tietoa valmistajan sivuilta osoitteesta epluselectricbike.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 arviota, keskiarvo: 4.43/5)

Comments

 1. +4 Vote -1 Vote +1Tomppa
  says:

  Ei ole ainakaan hinnalla pilattu.

 2. On muuten todella viilee pyörä. Olis hienoo päästä testaamaan moinen kapistus. Missä hinnoissa muuten nuo tavalliset sähköfillarit liikkuu?

 3. +1 Vote -1 Vote +1JJussi
  says:

  Hmm.. Eikö suomessa ole rajoitettu “sähkömoottoriavusteisten polkupyörien” nopeus jonnekkin 25km/h…

  Pitäisiköhän tuo sitten rekisteröidä mopoksi kilpineen kaikkineen täällä suomessa?!

 4. Mitäs järkeä tuossa rajoituksessa on? Meinaan että tavallisella polkupyörälläkin pääsee lujempaa kuin 25km/h.

 5. +6 Vote -1 Vote +1tjh
  says:

  Tosiaan, kyseessä ei Suomen lain mukaan ole polkupyörä, sillä ajoneuvolain 19§:ssä sanotaan:

  “Polkupyöräksi katsotaan myös sellainen enintään 250 W:n tehoisella sähkömoottorilla varustettu ajoneuvo, jonka moottori toimii vain poljettaessa ja kytkeytyy toiminnasta viimeistään nopeuden saavuttaessa 25 kilometriä tunnissa.”

 6. Aika erikoista. Pitänee alkaa lukemaan lakia niin tietää tällaiset asiat. Olisikohan näissä pykälissä hieman viilaamista? :)

 7. +2 Vote -1 Vote +1gege
  says:

  Onkos tuossa jotain jarrutusenergian talteenottojärjestelmää?

 8. +1 Vote -1 Vote +1erpe
  says:

  Jep, KERS… ;D

 9. Jep, valitettavasti lainsäädäntö laahaa näissä auttamattomasti teknisen kehityksen perässä. Vaikka eipä sillä, kyllä joku mopokortti tällaisen operoimista varten voisi olla ihan järkevä. On kuitenkin ihan eri asia, jos poljet fillarisi itse 50 vauhtiin, kun jos alla oleva menopeli kiihtyy samaan vauhtiin pelkästään nappia painamalla.

  Jarrutusenergian taltiovasta “kersistä” ei löytynyt mitään mainintaa. Tätä tuskin siis tästä mallista löytyy.

 10. +3 Vote -1 Vote +1=)
  says:

  Kyl on magee, mut liian kallis.
  Kumma et ku kävin japanissa ni näitä erilaisia sähköpyöriä oli niin maan perkuleesti, eikä ees maksanu paljoo. Siel niitä oli ollu selvästi jo erittäin pitkään käytössä.
  Miten voi olla muu maailma niin paljon perässä ja tulee jää vaan koko ajan. Ostaisin itekki tollasen, mut hinnat ei vaan oo kohillaan. Täytyypi mennä taas Japaniin ostoksille

 11. Vote -1 Vote +1öljhfhgd
  says:

  Siihen on ihan hyvä syy että vehje jolla pääsee 50km/h moottorin voimalla luokitellaan moottoriajoneuvoksi, vaikka mukana kuinka olisi polkemismahdollisuuskin. Samanlaista vahinkoa tuolla saa kuitenkin aikaan kuin mopollakin jos tuon kanssa liikenteessä törttöilee. Lainsäädäntö on siis ihan ajan tasalla, koska ilman jonkinlaista korttia ketään ei pidä päästää tuollaisen sarviin yleisillä teillä.

  Niin ja hieno kyllä on kieltämättä.

 12. +1 Vote -1 Vote +1Jamppa
  says:

  Niin ja kukaan ei ole ajanut polkupyörällä niin kovaa kuin sillä pääsee…

 13. Vote -1 Vote +1mottis
  says:

  Erkki on aivan oikeassa, tuohan suorastaan uhkuu seksiä! :D

 14. Vote -1 Vote +1vgkgvcfn
  says:

  85Nm vääntöä? :D

 15. +1 Vote -1 Vote +1pala
  says:

  No eipä tuo nyt niin kovin kallis ole kun on noita fillareita tullut nähtyä paljonkin korkeammilla hinnoilla ilman sähkövempeleitä, esim. kisapyörät.

 16. -2 Vote -1 Vote +1kimi
  says:

  n. 3000 euroa sähköpolkupyörästä on liikaa. Tulee ostettua sitä ennen yhtä sun toista, esim. 15 v vanha iso eurooppalainen perheauto, uusi japanilainen nelitahtienduropiikki tai vaikkapa 2 lomamatkaa tahitille.
  ei sähköpyörä saa maksaa kun 200-300 euroa. vast sitten alkavat oikeasti yleistyä kansan keskuudessa.

 17. +2 Vote -1 Vote +1polkypyörä mekaanikko
  says:

  “ei sähköpyörä saa maksaa kun 200-300 euroa. vast sitten alkavat oikeasti yleistyä kansan keskuudessa.”

  Edes normaalia fillaria ei kannata noin halvalla ostaa.

 18. Vote -1 Vote +1horstL
  says:

  Hinnasta jos otetaan huomioon että ton hommaaminen ois aika kiinteähintainen ratkaisu. Meinaan että fillariin ei mitään vakuutuksia tarvii (toki sellanen ton hintasessa kannattaa olla). Kuitenkin jos vertaa johonkin muuhun moottorisoituun härveliin ni ton käyttäminen ois aika halpaa. Ja se että jos käyttää moottoreita ylämäkiin ja suorilla kiihdytyksiin ni ei toi voi paljoakaan energiaa kuluttaa. Vai mitäs olette mieltä?

 19. Katso tuolta eräs ratkaisu sähköpolkupyöräilyyn.
  http://www.teeseitse.net/kulkuneuvot

 20. Miten muuten jos napista saa moottorin päälle niin liikkuuko jalat (eli polkimet) moottorin ollessa päällä?

 21. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Dave81, tjh:n viestiä lainaten: “Tosiaan, kyseessä ei Suomen lain mukaan ole polkupyörä, sillä ajoneuvolain 19§:ssä sanotaan:

  ‘Polkupyöräksi katsotaan myös sellainen enintään 250 W:n tehoisella sähkömoottorilla varustettu ajoneuvo, jonka moottori toimii vain poljettaessa ja kytkeytyy toiminnasta viimeistään nopeuden saavuttaessa 25 kilometriä tunnissa.’”

  Eli jos tosta tekee Suomessa sallitun niin polkimet ei liiku. Tosin toi ei ainakaan vielä Suomessa laillinen ole eli ei siitä tiedä. En kyll usko että ne liikkuu.

 22. Vote -1 Vote +1Kai
  says:

  Pieni korjaus toimittajan virheeseen:
  TidalForcessa ei ole kahta moottoria vaan yksi.
  Napamoottori on sijoitettu takarenkaan napaan ja akut eturenkaan samannäköiseen napaan.

Trackbacks

 1. [...] Sähkömoottorilla varustettujen polkupyörien kehitys on viime vuosina mennyt vauhdilla eteen päin. Akkuteknologian huima kehitys yhdistettynä entistä tehokkaampiin sähkömoottoreihin on luonut fillarivalmistajille mahdollisuuksia alkaa suunnittelemaan oikeasti siistejä ja nopeita sähköfillareita. [...]

Speak Your Mind

*