Testissä X-Men Origins: Wolverine -videopeli

wolverine_4

Jokin aika sitten testasimme Viimeisintä markkinoille saapunutta Hämähäkkimies-peliä, yrittäen arvioida, onko konsolipelillä mahdollista edellleenkään tavoittaa “aitoa supersankaritunnelmaa”. Hämähäkkimiespeliä testaillessa oli valitettavasti todettava, että homma ei pelittänyt. Tällä kertaa olemme päättäneet antaa tilaisuuden uudelle supersankaripelille, eli Wolverine-elokuvaan perustuvalle konsolipelille nimeltään X-Men Origins: Wolverine.

wolverine_3

Koska Wolverine on Marvel-supersankarimaailman ehdottomasi viilein hahmo, mutta toisaalta aiemin tässä kuussa levitykseen saapunut elokuva oli täysin surkea, niin ennakko-odotukset olivat ristiriitaiset. Pienoisen yllätyksen aiheutti niin ikään pelipakkauksen kannessa komeileva K18 ikärajoitus. Eikös elokuva ollut kuitenkin leikattu teini-ikäisille sopivaksi?

wolverine_2

Ei sitten muuta, kun kiekko konsoliin ja katsomaan, mitä tuleman pitää. Jo pelin ensi minuutit osoittavat, että pelissä mennään, eikä meinata. Joko Activisionilla ollaan tosissaan ajateltu, että Wolverine-pelin kohderyhmänä ovat täysi-ikäiset, tai sitten ollaan laskelmoitu että vanhemmat, jotka ovat jo tarkastaneet Wolverine-leffan ikärajan, eivät enää huomaa uudelleen huolestua pelikotelon kannessa komelevasta ikärajoituksesta. Pelissä nimittäin ei säästellä veriroiskeiden kanssa. Pahisten viimeistely lähenee väkivaltaisuudessaan ajoittain jopa Mortal Kombat -pelin tyyliä, sillä jo turpiinsa saaneen sotilaan voi päätökseksi vaikkapa pistää kynsillään kahtia.

wolverine_1

Entä onko pelissä sitten ideaa väkivallan ohella? No mitään älyystyröiden venytystä peliltä on turha odottaa, mutta varsinkin Wolverine-hahmon ystäville riittää pelistä varmasti hupia. Hahmon kanssa ei siis ole hempeilty, kuten tuoreessa elokuvassa, vaan Wolverinen annetaan pelissä tehdä sitä, missä tämä on paras – eli lahdata. Pelin myötä hahmon kerää myös kokemuspisteitä, joiden avulla on mahdolista päivittää sankarille uusia liikesarjoja sekä voimia. Pelin rytmi pysyy kautta linjan kiivaana ja oppimiskäyrä on sopiva. Mitä pidemmälle pelissä päästään, sitä tyylikkäämpiä tapoja hahmo saa päästää tielle sattuneet päiviltä. Grafiikat ovat nekin tyylikkäitä, Hugh Jackmanin ollessa selvästi pelihahmosta tunnistettavissa, eikä äänten suhteenkaan ole valitettavaa.

Yhteenvetona on todettava, että kerrankin elokuvan perusteella tehty peli on selvästi itse elokuvaa parempi. Pelin tunnelma tavoittaa kerrassaan mainiosti Wolverinen synkeän hahmon ja tarjoaa runsaasti hupia kaikille supersankaripelien ystäville!

Arvosanaksi tälle pistetään täydet 5/5

Lisää arvioita pelistä löytyy vaikkapa osoitteesta gamereactor.fi tai englanniksi osoitteesta metacritic.com

Peliä on saatavilla seuraaville alustoille: PC, Playstation 3, Xbox 360, Nintendo DS, Sony PSP, Playstation 2, Nintendo Wii. Testailut toteutettu tälläkin kertaa PS3 konsolilla.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 3.80/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Toukka
  says:

  Wiillä mahtaa olla aika kauheaa huitomista ja räpellystä! :S
  Mutta kokeilin juuri eilen kaverin PS3:a tuon demoa, oli vaikuttava peli, voisin verrata jopa Ninja Gaideniin.
  Taistelu on sujuvaa, ei liian helppoja rivi sotilaita mutta peli-iloani ehkä hiukan haittasi se että kaverini ohjaimessa L2 näppäin oli juuttunut pohjaan, piti keski- tai etusormella pitää sitä ”ylhäällä”

 2. +3 Vote -1 Vote +1Tomppa
  says:

  Tekstistä hohtaa pieni yli hypetyksen maku.

 3. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Täydet pisteet?
  Noh mielipide on mielipide.
  Itse pelasin demoa ja ei kyllä ollu lähelläkään Ninja Gaidenia(tai siihen verrattavissa)

 4. +5 Vote -1 Vote +1SalaHyena
  says:

  PsP +16 Wii +16 Xbox +18 PS3 +18 Mitä tästä voi päätellä? Wii on lapsiperheiden pelikone XD

 5. Vote -1 Vote +1Niilomaan
  says:

  “Peliä on saatavilla seuraaville alustoille: PC, Playstation 3, Xbox 360, Nintendo DS, Sony PSP, Playstation 2, Nintendo Wii.”

  Sama nimi, eri peli. Mielestäni tuo yleinen käytäntö listata kaikki laitteet joille nimi on lisenssoitu, vaika tuote olisikin täysin eli, on harhaanjohtavaa.

  Ja tosiaan, kaipa se 5/5 on mielipide. Metacritic antoi 7.2 arvostelijoilta ja 8.8 pelaajilta. Kaipa tässä on sitten se että kokemattomuus antaa lisäbojoja.

 6. Epäilenpä, että videopelejä, elokuvia, kirjoja tai musiikkia arviodessa on ikinä mahdollista tehdä absoluuttista arviota tuotoksen hyvyydestä. Pistetys on tässä tietenkin siis oma mielipiteeni.

  Suosittelen muuten vahvasti tuota Metacritic-palvelun käyttöä, kun yrittää hakea mahdollisimman validia arviota esimerkiksi pelille. Sieltä kun lukaisee yhden positiivisen, yhden negatiivisen ja yhden keskiverron arvion pelille, niin on jo varsin hyvin jyvällä siitä, millaisesta pelistä puhutaan.

  http://www.metacritic.com

 7. Vote -1 Vote +1Jalpuri
  says:

  Voisi olla kyllä ihan siistiä heiluttaa Wolverinen kynsiä Wiin kapuloilla =D

 8. +1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Meiltä löytyy kyseinen peli Wiille..pelin hohdokkuus hävisi kahden ensimmäisen pelatun minuutin jälkeen..kyseisellä konsolilla pelattaessa nimittäin wolverinen hypyt jäävät turhan lyhyiksi ja näin ollen ei pääse pelissä etenemään ensimmäisiä siltoja pidemmälle. Pelaamiseen turhautuu kun yrittää turhaan edetä tunnista toiseen yhdestä ja samasta kohdasta. Aika turha ostos siis tämä peli Wii konsoliin.

 9. +1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  onko noitten siltojen jälkeen kukaan päässy pitemmälle?

 10. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Olen useilta Wii konsolin ja kyseisen pelin omistajilta kuulut, ettei pelissä pääse yksinkertaisesti etenemään silloista pidemmälle! Hyvin suunniteltu peli..ehkä oisi voinu käyttää enemmän aikaa kehittämiseen..

Speak Your Mind

*