Testissä X-Men Origins: Wolverine -videopeli

wolverine_4

Jokin aika sitten testasimme Viimeisintä markkinoille saapunutta Hämähäkkimies-peliä, yrittäen arvioida, onko konsolipelillä mahdollista edellleenkään tavoittaa ”aitoa supersankaritunnelmaa”. Hämähäkkimiespeliä testaillessa oli valitettavasti todettava, että homma ei pelittänyt. Tällä kertaa olemme päättäneet antaa tilaisuuden uudelle supersankaripelille, eli Wolverine-elokuvaan perustuvalle konsolipelille nimeltään X-Men Origins: Wolverine.

wolverine_3

Koska Wolverine on Marvel-supersankarimaailman ehdottomasi viilein hahmo, mutta toisaalta aiemin tässä kuussa levitykseen saapunut elokuva oli täysin surkea, niin ennakko-odotukset olivat ristiriitaiset. Pienoisen yllätyksen aiheutti niin ikään pelipakkauksen kannessa komeileva K18 ikärajoitus. Eikös elokuva ollut kuitenkin leikattu teini-ikäisille sopivaksi?

wolverine_2

Ei sitten muuta, kun kiekko konsoliin ja katsomaan, mitä tuleman pitää. Jo pelin ensi minuutit osoittavat, että pelissä mennään, eikä meinata. Joko Activisionilla ollaan tosissaan ajateltu, että Wolverine-pelin kohderyhmänä ovat täysi-ikäiset, tai sitten ollaan laskelmoitu että vanhemmat, jotka ovat jo tarkastaneet Wolverine-leffan ikärajan, eivät enää huomaa uudelleen huolestua pelikotelon kannessa komelevasta ikärajoituksesta. Pelissä nimittäin ei säästellä veriroiskeiden kanssa. Pahisten viimeistely lähenee väkivaltaisuudessaan ajoittain jopa Mortal Kombat -pelin tyyliä, sillä jo turpiinsa saaneen sotilaan voi päätökseksi vaikkapa pistää kynsillään kahtia.

wolverine_1

Entä onko pelissä sitten ideaa väkivallan ohella? No mitään älyystyröiden venytystä peliltä on turha odottaa, mutta varsinkin Wolverine-hahmon ystäville riittää pelistä varmasti hupia. Hahmon kanssa ei siis ole hempeilty, kuten tuoreessa elokuvassa, vaan Wolverinen annetaan pelissä tehdä sitä, missä tämä on paras – eli lahdata. Pelin myötä hahmon kerää myös kokemuspisteitä, joiden avulla on mahdolista päivittää sankarille uusia liikesarjoja sekä voimia. Pelin rytmi pysyy kautta linjan kiivaana ja oppimiskäyrä on sopiva. Mitä pidemmälle pelissä päästään, sitä tyylikkäämpiä tapoja hahmo saa päästää tielle sattuneet päiviltä. Grafiikat ovat nekin tyylikkäitä, Hugh Jackmanin ollessa selvästi pelihahmosta tunnistettavissa, eikä äänten suhteenkaan ole valitettavaa.

Yhteenvetona on todettava, että kerrankin elokuvan perusteella tehty peli on selvästi itse elokuvaa parempi. Pelin tunnelma tavoittaa kerrassaan mainiosti Wolverinen synkeän hahmon ja tarjoaa runsaasti hupia kaikille supersankaripelien ystäville!

Arvosanaksi tälle pistetään täydet 5/5

Lisää arvioita pelistä löytyy vaikkapa osoitteesta gamereactor.fi tai englanniksi osoitteesta metacritic.com

Peliä on saatavilla seuraaville alustoille: PC, Playstation 3, Xbox 360, Nintendo DS, Sony PSP, Playstation 2, Nintendo Wii. Testailut toteutettu tälläkin kertaa PS3 konsolilla.

Kommentit

 1. Toukka sanoo

  (click to show comment)

 2. Niilomaan sanoo

  (click to show comment)

 3. sanoo

  (click to show comment)

 4. Nimetön sanoo

  (click to show comment)

 5. Nimetön sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


+ 8 = viisitoista