Electronic Ruler on perinteinen viivain digitaalisella näytöllä

Electronic Ruler on perinteinen viivain digitaalisella näytöllä 2

Mikä onkaan sen yksinkertaisempi ja täydellisempi keksintö kuin perinteinen puinen tikku, jossa on viivat ja numerot osoittamassa pituuden kohtaa! Ja tällaisella viivaimella on varmaankin jo vuosituhannet mitattu hetkessä mitat ainakin millin tarkkuudella. Voiko näin loistavaa keksintöä enää mitenkään parannella kun otetaan huomioon käytettävyys ja materiaalikustannukset? Ja jollei ollut varaa hienouksiin niin mitattiin sylillä tai tuumalla.

Shay Shafranek, Oded Webman, UDK sekä Design Reaktor Berlin ovat uudistaneet tämän hienon keksinnön ja asentaneet siihen elektroniikkaa. Voisinkin ehdottaa, että Electronic Ruler -viivain valitaan ainakin hetkeksi hilavitkuttimien ykköskategoriaan. Viivaimen kyljessä on pienet painikkeet, joita kynä painaa yhtä kerrallaan ja näin led-näyttö ilmaisee missä kohtaa viivainta mennään. Jotta tämä terminaattori saataisiin vaikuttamaan humaanilta, on koneisto kätketty nokkelasti puukoteloon, joka muistuttaa perinteistä viivainta. Olen sanaton.

Lähde: www.shayshafranek.com (via www.gearfuse.com)

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (31 arviota, keskiarvo: 4.58/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1sharspy
  says:

  Hieno vempele mutta mitä ne namiskat tykkää ku niitä suoria viivoja ruvetaan vetämään?

 2. +2 Vote -1 Vote +1Jeppe
  says:

  Tavallinen viivain toimii ilman paristoja, tämä ei.

 3. +1 Vote -1 Vote +1Jampero
  says:

  Jeppe: Aurinkokenno vaan kylkeen niin johan toimii ;)

 4. +2 Vote -1 Vote +1qwerty
  says:

  mulle kelpaa ihan se vanhanaikainen malli, ei ota niin kovaa aivoon jos se katoo tai katkee.

 5. -3 Vote -1 Vote +1Jeppe
  says:

  Jeppe: Aurinkokenno vaan kylkeen niin johan toimii ;)

  Jampero: Oletko koskaan koittanut käyttää aurinkokennoilla varustettua laitetta keinovalossa? Kuten huomaat, tämä laite vaatii enemmän virtaa koska siinä on itsevalaiseva näyttö, ei pelkkä passiivinen LCD. Joten aika massiiviset paneelit saat hommata että saat viivaimesi talvella toimimaan. Minä otan taasen siinä vaiheessa vanhan “analogisen” viivaimen ja olen hoitanut homman ennenkuin tajuatkaan….

 6. Jeppe: Kyseessä lienee pelkkä konsepti, jos tuollainen menee tuotantoon niin joko siitä löytyy auringon valolla lataava pieni akku pimeitä iltoja varten tai sitten vaan nestekidenäyttö – ei sitä viivotinta kukaan kuitenkaan pimeässä tarvii, eihän?

 7. Vote -1 Vote +1Lao Ma
  says:

  Tällainen voisi olla hyödyllinen huononäköisille (esim. vanhukset).

 8. +1 Vote -1 Vote +1tco03
  says:

  Tällainen viivoitin on yksinomaan hilavitkutin, eikä siitä ole kilpailijaa oikealle viivoittimelle.

 9. -2 Vote -1 Vote +1RedBaron
  says:

  Jaa että ykkösHilavitkuttimen asema on vaihtumassa, mikäs se ykkösenä ollut hilavitkutin on? Saanko hilavitkuttimen ykköspaikan kehittämällä ladattavan hammastikun joka kuitenkin näyttää tavalliselta viattomalta tikulta, mutta kun siihen koskee se alkaa värisemään ja tällä tavoin tehostaa hanmpaiden kaivuuta.

 10. -1 Vote -1 Vote +1Jorma Salama
  says:

  Eikös tässä nyt unohdeta kokonaan viivottimen toinen käyttötarkoitus, nimittäin mittaaminen? Eihän sitä voi käyttää valmiin viivan pituuden (tai esim. paperin leveyden) mittaamiseen ollenkaan. Perinteinen rules.

 11. +1 Vote -1 Vote +1anon
  says:

  Jorma; miksei voisi? Laitat nollakohdan paperin toiseen reunaan ja painat kynällä tai muulla vastaavalla viivottimessa kohtaa jossa paperin toinen reuna sijaitsee.

 12. Vote -1 Vote +1Singuli
  says:

  Tietenkin tuon LED valaistun numeronäytön voisi korvata valkoisella pohjalla jonka päällä on laskimistakin tuttu näyttö… läpinäkyvä muuten paitsi numeroiden kohdalta. Silloin virrankulutus olisi pienempi ja laskimistakin tuttu pieni aurinkokenno riittäisi tarjoamaan tarvittavan virran viivoittimelle… Miltäs kuulostaisi?

Speak Your Mind

*