Workerman Wooden Handlebar on puinen ohjaustanko polkupyörään

Workerman Wooden Handlebar on puinen ohjaustanko polkupyörään 3

Muistanette vielä Ross Lovegroven bambu-polkupyörän. Tällä kertaa yhdistetään puumateriaalia ainoastaan pyörän ohjaustankoon. Lopputulos on näkemisen arvoinen. Jos puusta saadaan oikeasti tarpeeksi kestävä tuollaisella kerrosrakenteella, niin toivon että tämä tuote tulee pyöräkauppoihin ja massatuotantoon.

Lähteessämme ei kerrota Workerman Wooden Handlebar -ohjaustangon materiaalia. Kiinnostuneita kehotetaan ottamaan yhteyttä valmistajaan sähköpostitse, jos kiinnostusta löytyy. Hän toisaalta ilmoittaa aloittavansa “massamyynnin” muutaman viikon sisällä, joten saapa nähdä kuinka bisnesidean käy! Onhan se puu kuitenkin aina niin tyylikästä, kun on valmistettu ja viimeistelty luonnollisen alkuperänsä kunnian mukaisesti.

Lähde: cargocollective.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 arviota, keskiarvo: 3.07/5)

Comments

 1. -2 Vote -1 Vote +1Insinööri
  says:

  Jos tanko tulee olemaan halkaisijaltaan ja kokonaispituudeltaan samaa luokkaa kuin noissa kuvissa, niin ei tule kestämään. Noin ohueen tankoon on pakko laittaa jotakin muuta ainetta taivutuslujuuden lisäämiseksi.
  Tai kyllähän tuo tanko kestää, ellei siihen nojata mitenkään, eikä tapahdu äkkijarrutuksia tai muita tilanteita joissa tankoon kohdistuu ajajasta johtuvaa kuormaa. Tietty markkinarakohan noille tangoille voisi olla esimerkiksi itsemurhakandidaattien keskuudessa, tai muuten vaan eri keinoilla vakuutusrahoja tai vahingonkorvauksia keräävien käyttöön.
  Tarkemmin katsottuna tangossa kuitenkin näkyy ruuvit, jotka voisivat viitata puun sisällä oleviin metalliosiin. Tässä tapauksessa tankoa pitänee tosin kutsua puuverhoilluksi metallitangoksi…

 2. -4 Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  Missä ne ruuvit on?

 3. Kopli: Nuo mustat “puu verhoillut” pisteet. Miksipä ei, tehdäänhän limittäin tekemällä esimerkiksi laivoihin ruoreja ja sekä tuoleja. On komea, kelpaisi mullekkin polkupyörän tangoksi.

 4. Vote -1 Vote +1mottis
  says:

  Eiköhän tuo kestä, en sitä epäile. Mutta tikkuja ja rakkoja tulee sormissa olemaan varmasti. Pitää “händlet” mennä sitten heti ostamaan inttersportista. Eikä joka fillariin tuo sovikaan, tuohon valkoiseen kyllä loistavasti :D

 5. -4 Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  Mixeli: Kyseessä ei siis ole puutapit?

 6. +4 Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  mottis: Ei kaikesta puusta tikkuja saa.

 7. -3 Vote -1 Vote +1Insinööri
  says:

  Ei varmastikaan ole täyttä puuta tuo tanko. Ja jos on, niin ei tule kestämään tai menemään läpi turvallisuustarkasteluista. Jos tuon paksuisille tikuille tulee kuormaa esim. äkkijarrutuksen seurauksena, napsahtavat ne auttamatta poikki, ja seuraukset ovat sen mukaiset. Paitsi jos pyöräilijä pitää tangosta kiinni siten, että kädet ovat mahdollisimman lähellä tangon keskiosaa. Silloin tosin pyörän ohjastaminen voi olla melko hankalaa.

 8. +1 Vote -1 Vote +1Apple boy (vanha johannes)
  says:

  Viellä kun saisi “käyräsarvisena”, niin voisin harkita.

 9. Hahhah. En ostaisi omaan fillariini (joka tosin pöllittiin lukitusta pyöräkellarista) tuollaista. Miten käy sateella kun kastuu ja menee vettä tuonne väliin ja seuraavana päivänä aurinko paistaa ja taas tulee vettä?

 10. Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  Insinööri: Ei tuo nyt mikään kuorittu pajunoksa ole.

 11. -1 Vote -1 Vote +1Insinööri
  says:

  Kopli: Olipa pajun oksa tai ei, mutta tuollainen tanko(olettaen että kyseessä on täyspuinen ilman metalliosia) ei voi kestää esim. aikuisen ihmisen painoa tiukassa jarrutustilanteessa. Varsinkaan jos pyöräilijä pitää tangosta kiinni läheltä sen päitä, jolloin keskiosalle tulee sellainen taivutus ettei tuon kokoluokan tikut sitä riittävällä varmuudella kestä. Äkki/onnettomuustilanteessa tuollainen tanko on pyöräilijälle oikea tappoväline. Jos muistelet oikein tarkkaan, niin muistat ehkä että nykypyörien metallitangot ovat suurinpiirtein samaa luokkaa kuin kuvassa olevat puiset vastaavat. Metallit kuitenkin kestävät taivutusta moninkertaisesti puuhun verrattuna. Metalliset tangot tosin ovat onttoja, mutta taivutettaessa pyöreätä tankoa, tulee suurin osa sen taivutuskapasiteetista läheltä ulkopintaa. Näin ollen tangon sisäosilla ei ole suurtakaan merkitystä taivutuskapasiteetin kannalta.
  Entäpä sitten ilkivalta? Joku ahdistunut nuori mies kun sattuu voimalla potkaisemaan telineessä olevan pyörän tankoon ja se tanko sattuu olemaan pelkkää puuta? Säleethän siinä auttamatta lentävät.
  Kopli: Kannattaa opetella perustelemaan hieman kattavammin kuin pelkällä yhdellä lauseella.

 12. +1 Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  Insinööri: Onnettomuustilanteessa saattaa tangon joustavuudesta olla jopa etua.

  Uskoisin tangon valmistusmateriaaliksi valitun puulajin olevan kestävimmästä päästä, ja näyttäisihän siinä käytetyn päällekkäisiä puukerroksia.

  Puu taipuu ja kestää yllättävän paljon

  http://www.bonluxat.com/cmsense/data/uploads/orig/Alvar_Aalto_Lounge_Chair_43_dij.jpg

  Niin joo ja ilkivaltaa vastaanhan pyörät suojataan kiikuttamalla ne sisätiloihin. Valitettavasti.

 13. Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  Insinööri: Puu taipuu ja kestää yllättävän paljon.

  http://img.archiexpo.com/images_ae/photo-g/contemporary-leather-lounge-chair-4616.jpg

 14. -2 Vote -1 Vote +1Insinööri
  says:

  Kopli: Älä viitsi… ei nojatuolia ja polkupyörän tankoa voi verrata toisiinsa jo pelkistä käyttötilanteesta johtuvista syistä johtuen. Sitäpaitsi, tuossa tuolissa olevat taipuvat puuosat ovat poikkileikkaukseltaan hieman eri luokkaa kuin polkupyörän tangossa. Tilannetta voisi verrata vaikka siten, että jos kuvittelet tuon tuolin puuosien tilalle samaa kokoluokkaa olevat puuosat, kuin tuo polkupyörän tanko. Tai edes tuolin molemmille puolille vaikka kaksi pyöräntankoa rinnakkain. Epäilen vähän että jäisi tuolilla istumiset vähiin.
  Tuossa linkin tuolissa on käytetty kertopuun tapaista, ohuehkoista puulamelleista valmistettua levyä, joka on sahattu sopivan levyisiksi viipaleiksi ja sitten taivutettu luultavasti lämpöä ja kosteutta hyväksikäyttäen tuohon muotoon. Taipumiskestävyyden suhteen tuossa tuolissa ei ole muuta tekemistä kuin tukien alapäiden kestävyys. Valmistusvaiheessa kyseessä on lähinnä puumateriaalin joustavuus muotoilulle, kun asiaa autetaan lämmittämällä ja kastelemalla puumateriaalia.
  Ja sen kyllä tiedän, että puu taipuu ja kestää taivutusta “yllättävän” paljon. Tiedän kuitenkin myös sen, että puun kestävyys taivutusta vastaan on vain osasia teräksen tai alumiinin(tai ihan minkä vain metallin josta pyöräntankoja valmistetaan) vastaavasta kestävyydestä.

 15. +3 Vote -1 Vote +1EI NÄIN
  says:

  Voi jumankauta!
  Ei siis voi olla totta. Harmi ettei kukaan ole ohjelmoinut “tyhmyysfiltteriä” näitä foorumeja varten. Siis oletteko tosissanne. Katsokaa nyt noita kommentteja. Lässyn lässyn “ei kestä”, lässyn lässyn “katkeaa”. Siellä insinöörinkin kommentteja nauroin varmaan puoli tuntia. Mikäs viisivuotias sieltä insinööri- nimimerkin takaa taaskin löytyy. Puu on maailman yksi kestävimmistä raaka-aineista. Sitä käytetään talojen rakennukseen, kalusteisiin, paperiin, malleihin ja moneen miljoonaan muuhun tarkoitukseen. Puu on kevyttä, erittäin kestävää ja helppoa työstää. Ensinnäkin, E nimimerkillä kulkeva kommentti. Idiootti, tottakai puu käsitellään esimerkiksi painekyllästämällä. Ja sen jälkeen lakataan useaan kertaan. Niin TOTTAKAI sinne sitten meneekin vettä halkeamiin ja turpoaa joo. Puusta saadan kemiallisia tekniikoita hyväksikäyttäen ERITTÄIN kestävää. Tekniikalla siitä saadaan niin kovaa, ettei se edes taivu paljoakaan. Ja kaiken lisäksi kun tuossa käytetään erillisiä kerroksia, niin se vain lisää puun kestävyyttä. Joten ei JU****AUTA, nyt insinööri, jos teet viisaasti, et vastaa tähän viestiin ja lopetat sen säälittävän tärkeilyn. Jos taas teet tyhmästi, eli vastaat tähänkin jotain, silloin minulla ei ole enää mitään sanottavaa tuollaisille ihmisille.
  TERVEISIN 15 VUOTTA PUUN KANSSA TYÖSKENNELLYT!!!!!

 16. +3 Vote -1 Vote +1Dave
  says:

  Riita poikki ja voita väliin. Täten ehdotan että pyörää testaa tositilanteessa vaikka MythBusters tai Duudsonit, niin saadaan asia selville ja vieläpä viihdettä päälle.

 17. -3 Vote -1 Vote +1Insinööri
  says:

  Ei näin: Hahah, enpä arvannut että joku voi ottaa asian noin vakavasti. Kommentistasi päätellen olet työskennellyt lähinnä oman pääsi kanssa sen 15 vuotta.
  En pyri tärkeilyyn, vaan tuomaan esille faktoja perusteluiden kera. On sitten eri asia jos joku kokee faktojen esittämisen tärkeilyksi. Ja mitä tulee puun ominaisuuksiin “yhtenä maailman kestävimmistä raaka-aineista”, on todettava että sitä todella käytetään talojen rakentamiseen ja moneen muuhunkin käyttötarkoitukseen. Paperissa puu tosin on pilkottu niin pieniksi osiksi ja koko materiaalin olemus muuttanut niin paljon muotoaan, ettei enää puhuta edes puuteollisuuden, vaan paperiteollisuuden tuotteesta. Hienoinen, mutta merkitsevä ero.
  En sano että puu olisi huono materiaali, koska sillekin on sopivat käyttökohteensa. Kaikkiin käyttötarkoituksiin puuta kun vaan ei voi käyttää sen metalleihin verrattuna vajavaisten ominaisuuksien takia. Esimerkkinä nyt vaikka nämä “täyspuiset” pyöräntangot.

  Nimimerkille “ei näin”: Anteeksi jos taas ärsyynnyt, kun jälleen loukkaan rakasta puumateriaaliasi. Minulla ei kieltämättä ole 15 vuotta takana puun kanssa työskentelystä, mutta erityyppisten puu- ja teräsrakenteiden suunnittelusta sen sijaan on. Aika hyvin 5-vuotiaalta vaikka itse sanonkin.
  Harmi ettei sinulla ole kaltaisilleni ihmisille mitään sanottavaa. Lukisin kyllä mielelläni vaikka toisenkin kommenttisi kunnollisten perusteluiden ja hieman aikuismaisemman sävyn kera. Jos mahdollista. Kiitos kuitenkin hyvistä nauruista, sitä taas arvostaa omaa ja toisten koulutusta hieman enemmän.

 18. Hah hah! EI NÄIN: keskustelu oli täysin mukavaa ja asiallista kauan, vasta kun puutuit tilanteeseen, alkoi ärhäkkä. Itse kannatan Insinööriä, sillä hän puhuu asiallisesti ja tekee hyvät perustelut. Itse asiassa hajosin kommentillesi täysin. En nauranut Insinöörin kommentille, sillä ne olivat asiallisia.

  EI NÄIN: Oletko kenties puu-ukko, kun kerran tuolla tavoin puolustelet puun kestävyyttä ja sen käytettävyyttä jne… Veikkaan että olet hammastikku! :)

 19. +5 Vote -1 Vote +1qwerty
  says:

  Kuvassa näyttäisi siltä että tanko on tehty “laminoimalla” (jos kyseisen tekniikan nimen muistin oikein) Tämä tekee siis puusta PALJON kestävempää ja puu laatujahan on erilaisia toiset ovat kestävempiä kun toiset, mutta eihän tämän suunnittelussa pakosti ole ollut pääasiana turvallisuus.

 20. -1 Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  Insinööri: Kyllä mä silti uskon ton tangon kestävän lujempaakin menoa.

 21. +2 Vote -1 Vote +1mottis
  says:

  http://xkcd.com/386/ tulipa tämä mieleen kun kommentteja luin.

 22. -8 Vote -1 Vote +1insinöörin hutsu
  says:

  (click to show comment)

 23. -2 Vote -1 Vote +1Insinööri
  says:

  Heheh, pitänee jättää tämä asia sikseen. Täällä ei nähtävästi liiku juuri muita kuin keskenkasvuisia kakaroita aukomassa päätään, joita suututtaa jos joku tietää asioista heitä paremmin. Menkääpä lapset takaisin koulunpenkille tietoa ja uskottavuutta hakemaan. Tulkaa sitten uudelleen kitisemään, kun on heittää väitteille kunnon perustelut asialliseen sävyyn.

  Kiitos kuitenkin niille, joita tämäkin aiheellisen kriittinen keskustelu kiinnosti.

 24. +2 Vote -1 Vote +1Lao Ma
  says:

  EI NÄIN: Insinöörillä oli ihan hyvä pointti. Kunnon rysäksessä aikuinen ihminen aiheuttaa todella suuren voiman tankoa vasten, joten ihan mahdollista että puinen tanko rusahtaa kahtia, oli se puu kuinka kestävää tahansa. Ja silloin se tekee kyllä paljon enemmän tuhoa keholle kuin hieman vääntynyt metallitanko.

 25. +4 Vote -1 Vote +1Mazku
  says:

  Mielestäni nimimerkki “EI NÄIN” toimiva henkilö on hieman ongelmallinen. En voisi missään nimessä kuvitella aikuiseksi, saatikka jotain puusta tietäväksi. Hammastikku hän varmaan on, niinkuin joku jo mainitsikin. Myös Insinöörin kommentti “Olet varmaan itse työskennellyt pääsi kanssa sen 15 vuoota” sai minut nauramaan.

 26. +1 Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Insinööri:
  “Entäpä sitten ilkivalta? Joku ahdistunut nuori mies kun sattuu voimalla potkaisemaan telineessä olevan pyörän tankoon ja se tanko sattuu olemaan pelkkää puuta? Säleethän siinä auttamatta lentävät.”

  Potkaise huvikseen vaikkapa harjan vartta. Lentääkö säleet? Ei. Seuraava testi. Laita harjan varsi kahden korokkeen (puupölkky, tiiliskivi, mikä tahansa) väliin ja kävele yli. Mikäli et paina yli 90kg, niin harjan varsi sen varmasti kestää. Kestää minut ainakin. Polkupyörän kahva on jotakuinkin harjan varren paksuinen. Jos harjan varsi, joka on tuikitavallista sekundapuuta, kestää tuollaisen pomppimisen, niin miksei sitten erityisesti valituista puulajeista laminoitu, huomattavasti harjan vartta lyhyempi polkupyörän tankokin kestäisi?

 27. -1 Vote -1 Vote +1V
  says:

  Täällä viisasten kerhossako saa enemmän uskottavuutta kun pistää nimimerkikseen “insinööri”? Noh, puinen ohjaustanko EI ole mikään järkevin idea ohjaustangoksi, mutta ei siksi, etteikö tuollainen laminoitu rakenne kestäisi. Tuo tanko on nimittäin ilman kumisia grippejä todella liukas, varsinkin märkänä. Lisäksi en usko, että ohjainkannatinta uskaltaa kiristää tarpeeksi tiukalle ennenkuin puu on lommolla.

 28. -1 Vote -1 Vote +1molopaa
  says:

  todellakin tollanen laminoitu rakenne kyllä kestää. en epäile yhtään. toki se voi inhottavasti vähän joustaa menossa.

 29. Vote -1 Vote +1SaBer
  says:

  Jos katsoisitte lähteen kuvassa olevaa tekstiä, niin näkisitte, että näitä ei ole edes suunniteltu ajamista varten, ainoastaan näyttelykappaleeksi…

 30. Vote -1 Vote +1qwertyuiopå
  says:

  eihän näitä desing hömpötyksiä yleensäkään tehdä kestämään arkikäyttöä tai muuta rajumpaa menoa, mutta huomiota tämä kyllä tien päällä kerää.

 31. -1 Vote -1 Vote +1kopli
  says:

  qwertywhatever “eihän näitä desing hömpötyksiä yleensäkään tehdä kestämään arkikäyttöä tai muuta rajumpaa menoa”

  Just just.

 32. Vote -1 Vote +1MINÄ!
  says:

  Kun “insinöörin” kirjoitus tapa ja “EI NÄIN” tietämys saataisiin yhteen kaikilla olisi kivempaa. Se puu kestää jos et ole vakavasti ylipainoinen. Piste.

  Terveisin kolmetoista vuotta sormeensa veistänyt.

Speak Your Mind

*