Transformers: Revenge of the Fallen -kännykkä

Transformers: Revenge of the Fallen -kännykkä

Kaikenlaisia piraattipuhelimia kehittelevät tuolla Kiinassa. Tämä Transformers-kännykkä viittaa mielestäni selkeästi uuteen elokuvaan Revenge of the Fallen. Ominaisuuksia seuraa: 2,2-tuumainen näyttö, kaksi sim-paikkaa, fm-radio, taajuudet 900/1800MHz sekä 13 kieltä. Muuten kenkä lienee samasta muotista kuin tuhannet vastaavanlaiset piraattipuhelimet. Hintaa ei ole paljon, nimittäin 34,5 euroa.

Piraattipuhelimet ovat siitä mielenkiintoinen ilmiö, että niitä saatetaan tuottaa ideoilla, joita mikään vakavasti otettava kännykkäfirma lähtisi valmistamaan. Ja hinnat ovat sen verran alhaisia, että tällaisen voisi hommata vaikkapa leluksi. Vai onko näissä turvallisuusaukkoja enemmän kuin merkkipuhelimissa? Tietääkö kukaan. Onko jollain kiinalainen piraatti?

Lähde: www.clonedinchina.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 2.30/5)

Comments

 1. -1 Vote -1 Vote +1Lao Ma
  says:

  “Vai onko näissä turvallisuusaukkoja enemmän kuin merkkipuhelimissa?”

  Riippuu siitä mitä tarkoitat turvallisuusaukolla. GSM:hän muutenkaan ei ole mitenkään kaksisesti salattu. Toisaalta tuollaiselle halpiskapulalle on varmasti lähes mahdoton tehdä virusta, kun taas S60 yms. älykkäämmät käyttikset ovat huomattavasti helpompi alusta tehdä bittipöpöjä.

 2. +1 Vote -1 Vote +1hahahah
  says:

  Kuka nyt uhrautuu edes tekemään jotain viruksia tuon hintaisiin, eihän ostajat menetä yhtään mitään. :D

 3. +1 Vote -1 Vote +1BMK
  says:

  Enpä tiedä nimimerkistä “hahahah”, mutta kyllä minulle opiskelijana 34,5€ on varsin iso raha.

 4. +1 Vote -1 Vote +1??
  says:

  Kyllähän nyt 34,5€ repii kuka tahansa mistä tahansa

 5. +1 Vote -1 Vote +1ollo
  says:

  Mikä muuten on tuon arvoituksellisen 3-4-5 numerosarjan lopullinen salaisuus? Pelkkä legenda vai muinainen loitsu?

 6. -3 Vote -1 Vote +1Huippu
  says:

  Tommosia ku sais lämarketeista tai kännykkäkaupoista, nii ostasin heti. Niin ja varmaan muutkin ostais :D

 7. +1 Vote -1 Vote +1GWG
  says:

  On muuten ihan törkeän ruma. Mutta ehkä lasten leluna menisi, hintakin on kuin siihen tarkoitettu.

 8. +1 Vote -1 Vote +1Satunnainen lukija
  says:

  Nimimerkille “hahahah” tiedoksi, että yleensä köyhälle voi tehdä ihan yhtä ison puhelinlaskun, kuin rikkaallekin. Eivät kaikki käytä taloudellisesta tilanteestaan huolimatta saldorajoituksia.

  Muuten olen kyllä itsekin sitä mieltä, että on vähän turhan pessimististä kuvitella, että kaikki laitteet jotka liittyvät internet- ,puhelin-, sähkö- tai vesiverkkoon ovat lähtökohtaisesti vaarallisia ja aiheuttavat merkittävän turvallisuusriskin. Tässäkin tapauksessa olisin kyllä huomattavasti enemmän huolissani mm. kestävyydestä.

 9. -1 Vote -1 Vote +1Radiation
  says:

  Minkähänlaiset säteilyarvot noissa piraattiluureissa oikein on? Ei uskaltaisi taskussa pitää kyllä jos meinaa lapsia tehdä. :)

 10. +2 Vote -1 Vote +1Seke
  says:

  “Minkähänlaiset säteilyarvot noissa piraattiluureissa oikein on?”

  Ei heleve… nyt se foliohattu päähän ja istumaan keskelle siperiaa niin ei mitkään säteilyt pääse vaikuttamaan…

  Kyllä tuo voisi mennä jollekkin pienelle transformers fanille mukavasti. Ei kait tuota ole aikuisille tarkoitettukkaan. Tuo kahden sim kortin tuki saisi kyllä tulla näihin “virallisiinkin” kännyköihin. Kätevä juuri matkoilla kun voi pitää oman kortin ja sen rinnalle ostaa paikallisen pre paid liittymän.

 11. Vote -1 Vote +1Radiation
  says:

  Seke: En käytä foliohattua, mutta en todellakaan usko että nuo kopiopuhelimet ovat säteilyarvoiltaan riittävän turvallisia. Olisi ihan kiva nähdä joku puolueeton testi. Kiinalaiset valmistajat kun yleensä viisveisaavat turvallisuusasioista.

  Toinen asia mikä näissä piraattiluureissa saattaa tulla ongelmaksi on se että monet näistä luureista on tehty samalla IMEI-koodilla. Niinpä operaattorit saattaa blokata kyseisen IMEIin jos havaitsevat verkossaan useita samoja numeroita.

  Tiedät kai mitä se tarkoittaa käyttäjälle? Aivan, eipä ole kenttiä puhelimessa sen jälkeen.

  Joissain piraattiluureissa taas ei ole ollenkaan IMEItä.

  http://www.tct.hut.fi/opetus/s38118/s99/htyo/10/harj_2.shtml

  http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2009/06/24/intia-aikoo-kieltaa-kiinalaiset-kopiokannykat/200915060/12

 12. +1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  “piraattiluuri” , mikä tuosta tekee piraatin?

 13. Eihän tuo nyt piraatti näy olevan. Tavallinen halpaluuri.

  Se ettei Transformers-tavaramerkkiä tunnusteta Kiinassa, ei tee tuosta vielä piraattia. Kiinassa valmistetaan vaikka millaisia halpatuotteita omilla rumilla nimillään. Tuo 34 eur on kyllä korkea hinta halpaluurille; sillähän saa jo Nokian paikallisia halpamalleja.

  Ottakaapa joskus asiaksenne tutkia Kiinalaisen halpaelektroniikkateollisuuden tarjontaa Alibabasta tai Madeinchinasta: Esimerkiksi useimmat (merkki)navigaattorit ovat Kiinassa valmistettuja parin kympin kosketusnäyttörimpuloita, joihin vain laitetaan softa sisään, logot kylkiin ja ropsaistaan päälle kunnon kate.

 14. +1 Vote -1 Vote +1Satunnainen lukija
  says:

  Radiation: Turvallisuus asioita varmasti katsotaan läpi sormien Kiinassa huomattavasti herkemmin kuin täällä, mutta kustannustekijät ovat varmasti tarkassa syynissä… Suurempi lähetysteho vaatii laadukkaamman lähettimen ja paremman akun. Nämä kummatkin maksavat rahaa. Enemmän veikkaisin siis, että heittoa on kyllä ihan toiseen suuntaan.

  Lisäksi haluaisin vielä lohduttaa, että NMT aikana luurit pääsääntöisesti tuuppasivat 5W jatkuvaa tehoa suoraan korvaan, joka siis on säteilytehollisesti 20x enemmän kuin GSM puhelimen maksimi säteily tänäpäivänä. Siitä huolimatta minäkin vielä odotan sitä kolmannen käden kasvamista.

  IMEI-koodien blokkausta ei myöskään tehdä Suomessa ihan herkin perustein. Jos sinulla ei ole vähintään rikosilmoitusta, ostokuittia ja todistetta siitä, että IMEI kuuluu nimeomaan ostamaasi puhelimeen, niin ihan turha on toivoa, että operaattorit pistäisivät sen mustalle listalle. Vaikka kaikki olisi kunnossakin niin silti saattaa jäädä blokkaamatta. Eihän se operaattoreillekaan tuo mitään etua, että asiakkaat karkoitetaan verkosta. Ammattivarkaathan taas vaihtavat IMEI:n samantien.

 15. Vote -1 Vote +1babyneko
  says:

  itse ostin hellokitty puhelimen lähes samoilla ominaisuuksilla, lisänä siinä on kosketusnäyttö, tuoksua ja nokian akut (tuli 2kpl)
  Kaikenlisäksi tätä voi ladata USB:n kautta jos ei tahdo ostaa adapteria!

  :D D nää on kyllä leluja! Kaveri osti joskus vuonna 2004 samanlaisia, ja rullaavat vieläkin!

Speak Your Mind

*