Etelä-Afrikan uudet pankkiautomaatit suojautuvat ryöstöjä vastaan pippurisumutteella

pippurisumute_pankkiautomaatti

Yksin viime vuonna Etelä-Afrikassa ryöstettiin yhteensä 500 pankkiautomaattia. Ryöstelyyn kyllästyneet pankit ovat ilmiön seurauksena alkaneet kehittelemään radikaalejakin toimenpiteitä pankkiautomaattien turvaamiseksi. Uusimpana suojana pankkiautomaattien turvaksi pankki nimeltään Absa Bank on varustanut kokeeksi 11 automaattiaan pippurisumuttimella. Järjestelmän ideana on, että kun automaatin varkaudenesto tunnistaa että automaattia käpälöidään kovakouraisesti, tämän etuosaan integroitu sumutin ruiskauttaa pippurikaasut varkautta suunnittelevän kulkijan kasvoille.

Voi vain toivoa, että teknologia on testattu herkkyydeltään sopivaksi, eikä esimerkiksi tilinsä saldosta tuimistunut, pankkiautomaattia nyrkillä kevyesti kumauttava saa palkkioksi pippurisumua silmilleen.

Kautta: ubergizmo.com

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. JEA says

  (click to show comment)

 2. roorirepe says

  (click to show comment)

 3. annu says

  (click to show comment)

 4. Pankkirosvo says

  (click to show comment)

 5. tanooki mario says

  (click to show comment)

 6. mottis says

  (click to show comment)

 7. Aatu says

  (click to show comment)

 8. mottis says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *