Etelä-Afrikan uudet pankkiautomaatit suojautuvat ryöstöjä vastaan pippurisumutteella

pippurisumute_pankkiautomaatti

Yksin viime vuonna Etelä-Afrikassa ryöstettiin yhteensä 500 pankkiautomaattia. Ryöstelyyn kyllästyneet pankit ovat ilmiön seurauksena alkaneet kehittelemään radikaalejakin toimenpiteitä pankkiautomaattien turvaamiseksi. Uusimpana suojana pankkiautomaattien turvaksi pankki nimeltään Absa Bank on varustanut kokeeksi 11 automaattiaan pippurisumuttimella. Järjestelmän ideana on, että kun automaatin varkaudenesto tunnistaa että automaattia käpälöidään kovakouraisesti, tämän etuosaan integroitu sumutin ruiskauttaa pippurikaasut varkautta suunnittelevän kulkijan kasvoille.

Voi vain toivoa, että teknologia on testattu herkkyydeltään sopivaksi, eikä esimerkiksi tilinsä saldosta tuimistunut, pankkiautomaattia nyrkillä kevyesti kumauttava saa palkkioksi pippurisumua silmilleen.

Kautta: ubergizmo.com

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Kommentit

 1. JEA sanoo

  (click to show comment)

 2. roorirepe sanoo

  (click to show comment)

 3. annu sanoo

  (click to show comment)

 4. Pankkirosvo sanoo

  (click to show comment)

 5. tanooki mario sanoo

  (click to show comment)

 6. mottis sanoo

  (click to show comment)

 7. Aatu sanoo

  (click to show comment)

 8. mottis sanoo

  (click to show comment)