Terrorist Teapot tekee huumoria terrorismista, onko maailma valmis?

Sinällään harmittoman oloinen kotiesine tekeekin arvaamattoman harhautusliikkeen. Huumori on keino, joka sopii käytettäväksi erityisesti kun halutaan laittaa katsoja ajattelemaan asian uudelleen. Tästä haluaisin mainita hyvänä esimerkkinä erään installaation, jossa esiteltiin Disneyn hahmojen luurankoja, mm. Aku Ankan luuranko. Aluksi se naurattaa, mutta hetken päästä tulee mieleen jo ajatus, että mistäs tässä on oikein kyse? Lasten paras kaveri onkin todella kummallinen olio. Ja merkityssekamelskan rytinä senkus jatkuu kun teosta tarkastelee lähemmin.

Terrorist Teapot kuvataan veikeäksi terroristiksi, joka vartioi teepannua. Kyseessä on siis pannu, jossa on silmät ja pannun päällä myssy, joka saa kokonaisuuden näyttämään esimerkiksi terroristilta. Mutta mietitäänpäs asia uudelleen. Onko terroristi hyvä vertaus suojelijasta? Kyllähän terroristi usein omasta mielestään suojelee jotain, mutta onko terrorismi moraalisesti oikeutettu keino suojella? Teepannuterroristi on yksin. Minulle tulee mieleen itsemurhaterroristi. Siinäpä erikoinen tuttavuus teehetkeen.

Toisaalta myös poliisit käyttävät vastaavia huppuja kun henkilöllisyys halutaan salata. Olisiko sittenkin ajatus, että pannua suojelee poliisi terroristeilta? Toisaalta onko vaara, että teeseurueessa saattaisi olla terroristi, joka haluaa varastaa tai rikkoa pannun?

Kummallisella pannulla on hintaa 39 euroa.

Lähde: www.gnr8.biz (via www.geekologie.com)

Edellinen artikkeliMumbain Sininen sammakko
Seuraava artikkeliTestissä Microsoft Wireless Comfort Desktop 5000