Testissä Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000

mk_wmm6000_largerview

Ensimmäisenä Microsoftin lupaukset:
1. BlueTrack-teknologia yhdistää optisen tehokkuuden laserin täsmällisyyteen, on maailman edistyksellisin ja saa hiiren toimimaan lähes kaikilla alustoilla (tosin ei lasi- tai peilipinnalla)
2. Snap-in -nanovastaanotin
3. Hienostunut suunnittelu takaa mukavan käsittelyn sekä oikea- että vasenkätisille
4. 2,4GHz langaton teknologia takaa hiiren moitteettoman toiminnan 4,5 metrin etäisyydeltä, jopa useiden muiden langattomien laitteiden keskellä
5. 10 kuukauden käyttöaika yhdellä AA-paristolla
6. Windows Flip: avointen ikkunoiden selaus nappia painamalla

Kaikki alkaa pakkauksesta: ensivaikutelmalta hyvin fiksunoloinen pakkaus takatarroineen paljastuikin perinteiseksi reviraastarikki-muovikoteloksi. Paketista paljastui tyylikkään musta-hopeinen ja näppärän näköinen, mutta pienehkö viisinappinen hiiri ja pikkuruinen USB-vastaanotin.

Tuntuma on ensialkuun hyvä, vaikka Mobile Mouse vaikuttikin aluksi pieneltä – onhan kyseessä erityisesti kannettavalle tarkoitettu hiiri. Mobile Mouse on miellyttävän tuntuinen ja luistaa mukavasti pöydän pinnalla. Kyljissä olevat napit eivät ole parhailla paikoilla, koska kättä joutuu siirtämään halutessaan selata nettisivuja edestakaisin. Hiiren kyljet ovat jonkinlaista nahkajäljitelmää ja tuntuvat huomattavasti paremmalle kuin perusmuovi. Mobile Mousen rulla toimii kuin ajatus: en ole missään muussa hiiressä kokenut yhtä pehmeää vieritystä. Rulla toimii ovelasti myös sivusuuntiin.

1. BlueTrack-teknologia todellakin tuntuu toimivan kaikilla pinnoilla – paitsi lasilla ja peilillä. Kursorissa ei näkynyt minkäänlaista hyppimistä vaikka välillä hiiren tassut tökkivätkin. Tracking-systeemi siis toimii moitteetta vaikka itse hiiri ei kunnolla luistaisikaan – kaikki mahdollinen materiaali on kämpästä käyty läpi ja lasipöytä oli ainut joka tuotti pettymyksen.

Wireless-6000-2

2. Snap-in -nanovastaanotin on todella pieni ja meinasi hukkua heti paketin avauksen yhteydessä. Nano on oikea sana, koska vastaanottimen kokonaispituus on noin 1,90 cm ja USB-portista jää näkyviin noin 0,8 cm. Onneksi vastaanottimen saa jemmaan Mobile Mousen alle kuljetuksen ajaksi, mikä myös katkaisee virran hiirestä.

3. Virallisesti vasenkätistä en löytänyt Mobile Mousea kokeilemaan, mutta hiiri tuntui istuvan paremmin vasempaan käteen vaikka olenkin oikeakätinen. Hetken tarkastelun jälkeen huomasin, että hiiren tulee olla vinossa käden alla, jotta sivunappeja pääsee näppärästi sormeilemaan. Normaalisti – ainakin minulla – hiiri on lähes kohtisuorassa rannetta kohti. Oivalluksen jälkeen Mobile Mouse istui käteen ja toimi kuin ajatus.

4. Jopa 4,5 metrin toimintaetäisyyden allekirjoitan, mutta en päässyt kokeilemaan hiirtä mihinkään langattomia verkkoja vilisevään paikkaan.

5. Kymmenen kuukauden käyttöajasta ei tässä vaiheessa voi sanoa mitään varmaa, mutta uskoisin – jos virran katkaisee tunnollisesti jokaisen käyttökerran jälkeen, se kestää sen. Jos Mobile Mousea pitää päällä 24/7, ei varmasti kestä. Hiiren päällä oleva merkkivalo varoittaa joka tapauksessa pariston hiipumisesta.

6. Mobile Mousen rullanapin klikkauksen automaattiasetuksena aukeava Windows Flip on, mielestäni, täysin turha Vista-ominaisuus, jonka korvasin uusien välilehtien avaamistoiminnolla. Jos joku kokee sen hyödylliseksi, niin ominaisuus on olemassa.

Wireless-6000

Lyhyesti: toimiva ja näppärä perushiiri varsinkin kannettavalle. Hintahaarukka 30-40€, vertailtu eri verkkokauppoja.

Luistaa
+ Hiirimatolle ei enää tarvetta
+ Rulla, nelisuuntainen vieritys
+ Tyylikäs muotoilu

Hiertää
– Nanovastaanotinta saa nykiä irti USB-portista
- Unohtuu helposti päälle

Arvosana: 4/5

Lisätietoja valmistajan sivuilta.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 arviota, keskiarvo: 2.17/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Lao Ma
  says:

  Oma jo useamman vuoden vanha langaton laserhiireni, Logitech Revolution MX, toimii myös ihan millä pinnalla tahansa – paitsi sillä lasipöydällä. Kiinnostaisi tietää mikä se innovaatio tuossa BlueTrackissä oikeasti on… Toki tuo virrankulutus kuulostaa varsin pieneltä. Vaihdoin aikoinaan oman paristohiireni akulliseen juurikin koska paristosta loppui virta alle viikossa jos pelasi ahkerasti.

 2. +1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  “– Nanovastaanotinta saa nykiä irti USB-portista”

  Miksi sitä irti pitäisi kiskoa? Itselläni on ainakin ollut suurin piirtein samankokoinen vastaanotin jo pari vuotta yhteen menoon koneessa kiinni, hyvin on kestänyt laukussa kanniskelut yms.

  Vaikuttaa kyllä ihan pätevältä laitteelta, niin ergonomialtaan kuin ominaisuuksiltaankin. Eikä ulkonäkökään huono ole.

 3. +1 Vote -1 Vote +1Pete
  says:

  Hyvä…heti otettu toivomus huomioon kätisyyden huomioimisessa. Pointsit siitä :)

 4. Vote -1 Vote +1Jyrki
  says:

  Hyvä artikkeli. Itse vaihdoin vasta pari vuotta sitten pallohiirestä uuteen Logitechiin. Kaksi nappia ja keikkuva rulla on tähän mennessä riittänyt varsin hyvin. Töissä on kaksi nappia sivuilla, mutta kytkin ne pois, sillä niitä napautti aina vahingossa. Mielestäni “derivaatta osuu” juuri tällaiseen hiireen, jossa on kaksi ylimääräistä nappia ja rulla.

 5. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Nimetön yksilö: Luultavasti sen takia pitää kiskoa vastaanotin irti, jotta saa hiiren sammumaan välillä: “Onneksi vastaanottimen saa jemmaan Mobile Mousen alle kuljetuksen ajaksi, mikä myös katkaisee virran hiirestä.”
  Itsellä myös tuollainen BT-hiiri, ei vain tahdo toimia millään ajureilla :)

 6. Vote -1 Vote +1Abba Jaffa 6001
  says:

  Tää moose on ihan ok. Paristo kestää satunnaisella käytöllä vain n.2 kk. Sivunappien sijoitttelu on tosiaan persiistä. Pohjan tassujen reunat ottaa myös joskus kiinni esim. käytettäessä pehmeää kangas hiirimattoa. Moosen ja vastaanottimen väli ei voi olla kovin suuri muuten slagii (esim. pöytäkoneen takaosaan). Kannettavan kanssa toimii kuten pitää. Arvosana: 7/10.

 7. Vote -1 Vote +1Bagalini
  says:

  Minulla on nyt toinen Logitechin hiiri käytössä. Ensimmäinen oli pari vuotta käytössä ja 2AA- pariston voimin hiiri pelas aina 7-8 kuukautta ennen kuin kehotti vaihtamaan paristot (toimi vielä siinä vaiheessa hyvin). Nykyisen hiiren ostin kk sitten ja 2AA- paristolla pitäisi speksien mukaan hurahtaa yli vuosi ennen vaihdontarvetta. Laitetta ei tarvitse sammuttaa koskaan, siinä on joku systeemi et se on säästöliekillä kun sitä ei käytetä. Mielestäni paristojen kesto on kohtuullinen, etenkin kun hiirtä käytetään paljon päivittäin.

Speak Your Mind

*