Tunnetta metallisormissa

ok
Tutkijat Scuola Superiore Sant’Annassa Italiassa ja Lundin yliopistossa Ruotsissa ovat kehittäneet mullistavan käsiproteesin: The Smart Hand on ensimmäinen proteesi, joka lähettää signaaleja takaisin aivoihin luoden tuntemuksia.

The Smart Hand sisältää neljä moottoria ja neljäkymmentä sensoria. Tekniikka käyttää hyväksi haamujäsenaistimusta eli tunnetta siitä, että amputoitu tai puuttuva jäsen on yhä kiinni ruumiissa ja liikkuu kuten muutkin ruumiinjäsenet. Aivot lähettävät edelleen signaaleita amputoituun raajaan, jolloin signaalit pystytään ohjaamaan proteesiin. Kun Smart Hand -proteesin sensorit kytketään hermopäätteisiin, pystyy potilas tuntemaan ja ohjaamaan kättä.

The Smart Hand -projekti ei kuitenkaan vielä vastaa toiminnaltaan oikeaa kättä, koska elävässä kädessä on miljoonia hermopäätteitä. Kättä on kehitetty tällä hetkellä kymmenen vuotta ja tutkijoita on ollut mukana Ruotsin ja Italian lisäksi Tanskasta, Islannista, Irlannista ja Israelista. Tulevaisuudessa voidaan olettaa, että proteesiraajat vastaavat lähes täysin toiminnaltaan luonnollisia raajoja. Videolla esiintyvä Robin af Ekenstam vaikuttaa ainakin varsin iloiselle jo nykyisestä Smart Hand -proteesista.

Lisätietoja.

Lähde: Psysorg.com

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. Fomppakarhu says

  (click to show comment)

 2. GEk says

  (click to show comment)

 3. Eject says

  (click to show comment)

 4. Taku says

  (click to show comment)

 5. ervyi45 says

  (click to show comment)

 6. Micimaus says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *