Arkkitehtuuria meren asialla

peddle01

Vuoden 2012 maailmannäyttely pidetään Etelä-Koreassa Yeosussa. Peddle Thorp Architectsin eli PTA:n ehdotus yhdeksi näyttelypaviljongeista on uutta elävää ja orgaanista arkkitehtuuria edustava Fluid.

Fluid on liikkuva amfibiopaviljonki ja sen teemana muuttuva tulevaisuus. Ideana on, että koko projekti tukee luonnonsuojelua ja kestävää kehitystä. Paviljonkia ei rakenneta vain maailmannäyttelyä varten, vaan se jää seilaamaan Kaukoidän maiden välille. Fluidin tarkoituksena on nostaa keskustelua ja edistää maiden välistä yhteistyötä Tyynen valtameren ja sen rannikkoekosysteemien suojelemiseksi.

Fluid edustaa muodoillaan meren ja rannikon keskinäisten ekosysteemien sidosta ja riippuvuutta. Inspiraatio on haettu luonnonmuodoista ja pehmeistä linjoista, jotka olisivat sopusoinnussa meren kanssa. Fluid Paviljongin on suunnitellut muotoilija Antoine Damery.

Lähde.

Kommentit

  1. eawr sanoo

    (click to show comment)

  2. SankariA sanoo

    (click to show comment)

  3. arjenA sanoo

    (click to show comment)