Arkkitehtuuria meren asialla

peddle01

Vuoden 2012 maailmannäyttely pidetään Etelä-Koreassa Yeosussa. Peddle Thorp Architectsin eli PTA:n ehdotus yhdeksi näyttelypaviljongeista on uutta elävää ja orgaanista arkkitehtuuria edustava Fluid.

Fluid on liikkuva amfibiopaviljonki ja sen teemana muuttuva tulevaisuus. Ideana on, että koko projekti tukee luonnonsuojelua ja kestävää kehitystä. Paviljonkia ei rakenneta vain maailmannäyttelyä varten, vaan se jää seilaamaan Kaukoidän maiden välille. Fluidin tarkoituksena on nostaa keskustelua ja edistää maiden välistä yhteistyötä Tyynen valtameren ja sen rannikkoekosysteemien suojelemiseksi.

Fluid edustaa muodoillaan meren ja rannikon keskinäisten ekosysteemien sidosta ja riippuvuutta. Inspiraatio on haettu luonnonmuodoista ja pehmeistä linjoista, jotka olisivat sopusoinnussa meren kanssa. Fluid Paviljongin on suunnitellut muotoilija Antoine Damery.

Lähde.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 arviota, keskiarvo: 4.13/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1haha
  says:

  Mielestäni ultramoderni paviljonki on kyllä ultrakaukana jostakin luonnonläheisyydestä. =)

 2. +1 Vote -1 Vote +1few
  says:

  Tuli jotenkin Final Fantasy mieleen… O.o

 3. +4 Vote -1 Vote +1ooojooko
  says:

  Ei toi tuu koskaa toteen, sanokaa mun sanoneen…

 4. Vote -1 Vote +1Zanuha
  says:

  Suunnittelija on pelannut liikaa KotORia.

 5. +1 Vote -1 Vote +1eawr
  says:

  Kyllä vain rakennus valmistunee tuonne. Kyllähän Eifel tornikin rakennettiin vartavasti Pariisin maailmannäyttelyyn vuonna 1889. Se vasta olikin taidon näyte aikoinaan! Tuollainen rakennus ei tuota ongelmia nykytekniikalla.

 6. Vote -1 Vote +1SankariA
  says:

  Näiden kohdalla puhutaan wau-arkkitehtuurista. Sen tämänhetken pahin levittäjä lienee Zaha Hadid ja paras paikka törmätä tyyliin ollee Dubai.

 7. Vote -1 Vote +1arjenA
  says:

  Wau-arkkitehtuuri on terminä täysin turha ja harhaanjohtava. Jokaisen arkkitehtuuria vähänkään sisältävän projektin, laatikon tahi “vapaamuotoisen”, tulisi herättää joitakin tunteita katselijassa/kävijässä. “Wau-arkkitehtuuri”-termi on helppo heittää halveksuvana kommenttina joillekin kohteille ajattelematta, että arkkitehtuuri kehittyy tuotanto- ja sunnittelumenetelmienkin kehittyessä. Eilispäivän “Wau” on nykypäivän arkea.

Speak Your Mind

*