Navigaattorivalmistajat vapiskaa – Google Maps Navigation on täällä!

google maps navigation

Google on eilen esitellyt Android 2.0 käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä uuden ominaisuuden matkapuhelimiin, jota navigaattorivalmistajat ovat jo pitkään pelänneet. Androidpuhelimet saavat nimittäin uuden Google Maps -ominaisuuden, joka tekee puhelimesta kerta heitolla täysiverisen, käännös-käännökseltä ohjaavan autonavigaattorin. Kaiken kukkuraksi sovellus on loppukäyttäjälle täysin ilmainen!

Googlen navigaatiosovellus osaa ohjata autoilijaa kilpailevista navigaattoreista tuttuun tapaan ruudulla scrollaavan karttanäkymän avulla. Sovellus osaa myös neuvoa autoilijaa verbaalisin ohjein, ja puheentunnistuksen kautta kohteita voi hakea ääneen lausutuin komennoin.  Karttanäkymä saadaan näkymään ruudulla myös satelliittikuvana, tai sitten Google street view -näkymillä, jolloin autoilija näkee ruudulla konkreettisesti sen näköisen kuvan, kuin katunäkymä todellisuudessa on. Bonuksena sovelluksella on myös mahdollista hakea kaikkia Google mapsista löytyviä kiinnostavia kohteita, joten julkiset osoitteet löytyvät siis varmasti vaivatta.

Pienenä miinuksena Google Maps Navigation vaatii toimivan datayhteyden toimiakseen. Sovellus on kuitenkin sen verran älykäs, että reittiä laadittaessa koko reitin kartat ladataan kerralla välimuistiin. Näin esimerkiksi automatkan aikana heikko datayhteys ei aiheuta navigaationäkymän pätkimistä.

Kuten jo alussa mainitsin sovellus on siis täysin ilmainen ja tulossa kaikkin Android-puheliemiin softapäivityksen myötä. On myös lienee vain ajan kysymys, koska sovellus saadaan mukaan myös iPhoneen ja muihin mobiileihin Google Maps -sovelluksiin.

Navigaatiosoftan esittelyvideo hypyn jälkeen.

Lisää tietoa sovelluksen verkkosivuilta osoitteessa google.com/mobile/navigation

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (20 arviota, keskiarvo: 4.50/5)

Comments

 1. +2 Vote -1 Vote +1fd
  says:

  saammekohan taas lukea kuinka roaming maksut yllättivät google navigoijan

 2. Vote -1 Vote +1Pete
  says:

  Itse olen yrittänyt etsiä omaan androidpuhelimeen navigointisoftaa, johon voisi esiladata kartat. Andnav2 melkein hallitsi homman, mutta viimeisin versio vain kaatuu itsellä. Muut mitä olen löytänyt, vaativat kaikki nettiyhteyden ja siihen en raaskisi mennä.

 3. Vote -1 Vote +1Bona
  says:

  Pete: Oletko testannut Navitia? Ei tuokaan täysin valmis softa ole, mutta pelittää IMHO AndNav2:a paremmin. Ja sekä ohjelma että karttamateriaali (openstreetmap.org) on opensourcea, joten noiden kehitykseen pystyy osallistumaan.

  http://wiki.navit-project.org/index.php/Navit_on_Android

  Suomen kartan voi ladata osoitteesta http://downloads.cloudmade.com/europe/finland, zippi puretaan muistikortin juureen nimellä navitmap.bin

Trackbacks

 1. [...] ilmaiseksi Nokian matkapuhelinomistajille. Julkistus  on selvä vastaveto Googlelle, joka esitteli lokakuussa Android -käyttöjärjestelmän Google maps -karttoihin perustuvan, käännös-käännökseltä [...]

 2. [...] Google viime vuonna esitteli ilmaisen käännös-käännökseltä ohjaavan navigaattorisovelluksen Android-puhelimille, jäivät Eurooppalaiset Android-käyttäjät nuolemaan näppejään. Nyt asia [...]

Speak Your Mind

*