Ilmaista syntetisaattorikivaa DS:lle

tsds

Nintendo DS:lle ilmestyy paljon muutakin jännää kuin pelejä, ja musiikkiharrastajien iloksi DS:llä onkin voinut tehdä musiikkia jo hetken. Jonkin verran mainetta keränneen KORG DS-10:n  haastajaksi on nousemassa harrastajavoimin koottu ToneSynthDS-syntetisaattoriohjelma.

ToneSynthDS käyttöliittymä on rakennettu näppärästi hyödyntäen DS:n kaksoisnäyttöä – kaikki tarvittavat toiminnot ovat selkeästi esillä ja helposti käytettävissä.

Syntetisaattori sisältää kaksi oskillaattoria, filtterin valinnan, ring modulaation sekä cross-fadingin oskillaattorien välillä. Graafinen liittymä sisältää 16×16 sekvensserin, jolle 16 muistipaikkaa. Tempoa voi luonnollisesti muokata.

Ohjelmiston versio on tällä hetkellä 0.23, joten se ei ole täydellinen. Kehittäjä Fanta/Hotelsinus Sound Design ottaa mielellään vastaan parannusehdotuksia. Seuraavassa ohjelmistoversiossa pitäisi myös olla PC:n VST-tuki, jolloin DS:llä sävellettyjä pohjia pääsee ilmeisesti työstämään eteenpäin koneella.

Ohjelmisto on ladattavissa täältä.

Lähde.

Itse en valitettavasti omista DS:ä (vaikka vähitellen poltteleekin), joten en osaa sanoa kuinka tällaiset ohjelmat siihen asennetaan ja kuinka hyvin tai luotettavasti ne toimivat. Kertokaa kokemuksistanne vastaavien ilmaisten sovellusten parissa, jos olette sellaisia asennelleet ja käyttäneet.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


yksi × = 7