Валенки:t eli valenkit eli huopatossut tulevat Venäjältä

boots_2

Selailin tuossa www.popgive.com -blogia ja eteen sattui venäläinen ilmiö nimeltä valenkit. Nämähän ovat siis suomalaiset huopatossut. Ruotsalaisista huopatossuista en ole kuullut, joten tämä lienee venäläinen perinnejalkine, ja suomalainen. Ainakin itsellä oli tuollaiset harmaat perusmallit pienenä. Venäläiseen kulttuuriin kuuluu tietenkin krumeluurit ja täytyy sanoa, että hyvältä näyttää. Pitäisiköhän varata bussimatka Pietariin ostoksille. Siellä on kyllä vain talvisin niin pirun kylmä.

Olisikohan Suomessa jokin käsityöläinen joka valmistaisi niitä alkuperäisiä ilman mitään kumipohjia. Ei haittaisi vaikka olisi vaikkapa hieman jännemmän värisiä kuin harmaita. Jos löytyy, niin lähettäkääpä linkkiä niin laitetaan yhteystiedot tänne Hilavitkuttimeen ja tuetaan suomalaista käsityötä.

Hieman tarinaa mitä valenkeille kuuluu Venäjällä. Kuulemma Pietari suuri käytti huopatossuja krapulaa vastaan. Ja väittävät myös että Toisen maailmansodan aikana hyväksi havaitut tossut ovat olleet sen jälkeen armeijavermeiden perusvarusteena, sillä ne pitävät hyvin pakkasta. Mistä tulikin mieleeni, että märkinä nämä eivät toimi. Joten Etelä-Suomessa siis eivät hirveästi kostealla talvikelillä lämmitä.

n

n
n
Oletko käyttänyt huopatossuja?
Näytä tulokset
Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 arviota, keskiarvo: 2.50/5)

Comments

 1. Vote -1 Vote +1Tinuzka
  says:

  Täältä löytyy tietoa huopatossuista Suomessa: http://www.museo24.fi/?action=INavigation::changeFolder%289479%29
  Siellä on kerrottu historiaa ja myös huopatehtaat, jotka ovat vielä nykyisinkin olemassa.

 2. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  hmmm… ei oo ikinä itell ollu tollassii, siis meneekö noi tollasenaan kengistä muka? jos eivät vettä kestä nii uskos että ei oo kovi pitkäikäset ? luulis että tollaset ja sitte reilusti ylikokoset kumikengät ois aika lämmin vaihtoehto ? onha nuita markkinoil näkyny aina ja kerra tullu kokeiltuakki mut ei oo tarkemmi tullu perehdyttyä :D

 3. +1 Vote -1 Vote +1peewc
  says:

  Toinen kuva puhuttelee eniten.

 4. -1 Vote -1 Vote +1emee
  says:
 5. Vote -1 Vote +1dude
  says:

  Ai, ai, ai! Tuollaiset oli pienenä. Aivan ykköset talvella. Tajuttoman liukkaat. Niillä kelattiin vauhtia niin paljon kuin kyettiin ja sitten liu’uttiin teitä ja mäkiä ja kaikkea mahdollista. Silloin talvet oli vielä talvia eikä tullut veden pitävyyttä kokeiltua. Luulisin että jos ne käsittelee näillä nykyisillä vedensuoja sprayllä niin kestävät hyvin.

  +tosi lämpimät
  +liukkaat

  -liukkaat

 6. Vote -1 Vote +1Xaliean!
  says:

  Omistan omat huopatossut, mutta ikävä kyllä niillä ei kauhean monet kerrat kävele talvisin – johtuen leudoista talvista. Varsinkin metsässä liikuskeluun hangessa ne ovat täydelliset. Todella miellyttävät pitää jalassa. Jos jostain saa sään kestäviä huopatossuja niin ostan kyllä oman parin!

 7. -1 Vote -1 Vote +1Kollikatti
  says:

  Eik noita aikanaan pidetty kumisaappaiden sisällä jollain toisella nimellä, syylinkeinä tms.?

 8. +1 Vote -1 Vote +1Kipinä
  says:

  Suomalaista käsityötä löytyy myös tuolta: http://www.feltfaction.fi/

 9. -3 Vote -1 Vote +1korppu
  says:

  puolialaston aasialainen tsigu jees, huopatossut ei.

 10. Kuvassa olevat huopikkaat ovat yhdenjalan huopikkaita, jotka mukautuvat jalassa vasemmaksi ja oikeaksi. Vesikelin suojaksi on heilla galoshit- kumiset suojat.

  Kohta voi Suomessakin osta hyvännäköisia huopikkaita jos vielä vähän maltatte. wwww.motte.fi nettisivulla on hetkellä myynissä lasten pikkuiset huopatossut, mutta luvassa on naisille huopasaappaita.
  Olen testannut huopikkaita myös plussa kelilla ja sateella. Ei ne niin helposti kastuu. Tietenkin niissä on TR-pohjat.
  Itseasiassa huopikkaiden käytön voi jo aloittaa siinä syyskuussa jos joku halua. NE ovat lämpimia pitkäsäärisia ja hengittäviä. UGG-it ovat taas katukuvassa ja kohta on heille kilpailijaksi motte-huopikkaat:)

 11. Löysin juuri sellaisen kun itsekkin niitä ettin…sellanen kun Huopaliike Lahtinen jämsä,
  Mä muuten “tuunaantossuja” siis huovutan vanhoihin uutta!!!

Speak Your Mind

*