Валенки:t eli valenkit eli huopatossut tulevat Venäjältä

boots_2

Selailin tuossa www.popgive.com -blogia ja eteen sattui venäläinen ilmiö nimeltä valenkit. Nämähän ovat siis suomalaiset huopatossut. Ruotsalaisista huopatossuista en ole kuullut, joten tämä lienee venäläinen perinnejalkine, ja suomalainen. Ainakin itsellä oli tuollaiset harmaat perusmallit pienenä. Venäläiseen kulttuuriin kuuluu tietenkin krumeluurit ja täytyy sanoa, että hyvältä näyttää. Pitäisiköhän varata bussimatka Pietariin ostoksille. Siellä on kyllä vain talvisin niin pirun kylmä.

Olisikohan Suomessa jokin käsityöläinen joka valmistaisi niitä alkuperäisiä ilman mitään kumipohjia. Ei haittaisi vaikka olisi vaikkapa hieman jännemmän värisiä kuin harmaita. Jos löytyy, niin lähettäkääpä linkkiä niin laitetaan yhteystiedot tänne Hilavitkuttimeen ja tuetaan suomalaista käsityötä.

Hieman tarinaa mitä valenkeille kuuluu Venäjällä. Kuulemma Pietari suuri käytti huopatossuja krapulaa vastaan. Ja väittävät myös että Toisen maailmansodan aikana hyväksi havaitut tossut ovat olleet sen jälkeen armeijavermeiden perusvarusteena, sillä ne pitävät hyvin pakkasta. Mistä tulikin mieleeni, että märkinä nämä eivät toimi. Joten Etelä-Suomessa siis eivät hirveästi kostealla talvikelillä lämmitä.

n

n
n
Oletko käyttänyt huopatossuja?
Nyt tulokset

Kommentit

 1. Nimetön sanoo

  (click to show comment)

 2. dude sanoo

  (click to show comment)

 3. Xaliean! sanoo

  (click to show comment)

 4. sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *