iPhone tai iPod Touch ohjaa nyt pyörätuolia

Mitäs kaikkea iPhonella tai iPodilla voikaan tehdä? No ainakin niillä voi ohjata pyörätuolia tyylikkäästi.

ichairscreens-custom-3-

Dynamic Controls valmistaa ohjaimia muun muassa pyörätuoleihin. Nyt he ovat tehneet ohjelmiston iPhonelle ja iPod Touchille, joka mahdollistaa pyörätuolin ohjaamisen. Tämän lisäksi ohjelmisto antaa tietoa pyörätuolista ja sen kunnosta. Ohjelmisto toimii hieman kuten autojen ajotietokoneet.

Mukaan tulee tietenkin pyörätuoliin pultattava “koura”, johon itse iPhone tai iPod asetetaan. Tästä kourasta saa myös virtaa eli lataus sujuu liikkeellä ollessa.

Aivan mitä tahansa pyörätuolia tällä ei kuitenkaan ohjata. Vaatimuksena onkin, että pyörätuolissa on ennestään Dynamic Controlsin DX2, DX tai Shark ohjausyksikkö.

Myyntiin tämä tulee huhtikuussa 2010 ja myynnin odotetaan olevan suurta. Mukava nähdä, että iPhonelle ja iPodille on jälleen löydetty potentiaalinen käyttötapa.

Lähde: www.dynamiccontrols.com

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 arviota, keskiarvo: 4.00/5)

Comments

 1. Rollaattori ja pyörätuoli lienevät hieman eri vempeleitä? Eli kummalles tuo ohjelmisto nyt on, vai molemmille?

 2. Vote -1 Vote +1Teemu Laurila
  says:

  Hmm:
  Tarkin termi taitaa olla sähköpyörätuoli, en ole varma. Oikeassa olet, eihän se rollaattori ole, kiitos
  edit: kämmi korjattu

 3. Vote -1 Vote +1Andy
  says:

  Otsikko on vähän harhaanjohtava, kun siinä puhutaan rollaattorista, ja softa ohjaa pyörätuolia.

  Mutta itse asiaan: esim. iPhone voidaan lukea joissain määrin ainakin kategoriaan “henkilökohtainen mediakeskus”. Sovelluksia löytyy jo laidasta laitaan myös hyötypuolelle. Ehkä tämä on tulevaisuuden kehityssuunta, ehkä kaikilla on jonkinlainen “iPhone”, joka avustaa meitä kaikenlaisissa tehtävissä, kuten ostosten maksaminen, tunnistautuminen, tiedon hankinta ympäristöstä yms yms. mahdollisuuksia on rajattomasti.

 4. -6 Vote -1 Vote +1Olli
  says:

  (click to show comment)

 5. +4 Vote -1 Vote +1Teemu Laurila
  says:

  Olli: Itsehän sen syyn sanoit, S60. Näin ainakin omasta mielestäni. Apple tietää mikä vetoaa massaan (hieno ja toimiva käyttöliittymä)

 6. Tulevaisuus turvattu

 7. -2 Vote -1 Vote +1Jaztee
  says:

  Nyt kun on tuota iTunesin App Storea tullut seurattua niin kohta varmaan ohjataan jo lentokoneita iPhonella. Nyt sieltä löytyy ohjaimet mm. valojärjestelmille ja tietokoneelle.

 8. +4 Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Kosketusnäytön hipominen vs joystick ohjaus..
  Ei vaikea valinta.
  Toki tuo jonkinlaisena apunäyttönä menee, esim akun tilan seuraaminen tms, mutta ohjaus on kuitenkin kätevin tehdä perinteiseen tapaan joystickillä. Kallistelemalla ohjaaminen ei ole edes mahdollista suurimalle osalle sähköpyörätuolin käyttäjistä, joten jäljelle jää tuo mainitsemani kosketusnäytön painelu. Sehän ei vain toimi.

 9. Vote -1 Vote +1Hmmm
  says:

  Ihmeen huonot ratingit, johtuu varmaan aikaisemmasta otsikkokämmistä.
  Hämää kun täällä on toinen käyttäjä lähes samalla nimellä. >_<

 10. Vote -1 Vote +1vieras
  says:

  Kyllähän tuo ohjaus olisi kannattanut tehdän niillä kiihtyvyyssensoreillä eli tuota puhelinta olisi, vaan käännelty.

  esim. tuota olisi vähän kehitetty eteenpäin http://blogs.forum.nokia.com/blog/andreas-jakls-forum-nokia-blog/2007/11/27/shakerracer

 11. +5 Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Milläs vieras ajatteli että se pahasti vammautunut henkilö kallistelee sitä puhelinta? Vaatii melkeinpä pakosti kaksi toimivaa kättä, kun samalla pitää painaa ‘kaasua’ vielä. Muistetaan se kohderyhmä nyt erityisesti. Sähkötuolia harvemmin ostetaan huvikseen, sen verran hintavia ovat. Niin kauan kuin kädet jotenkin toimii, niin mennään normaalilla tuolilla. Eli kun joutuu hankkimaan sähkö tuolin, on käsien toiminta pahasti puutteellista, tai kädet ovat esim puutteellisesti kehittyneet.
  Jos normaali henkilölle toimiikin esim needforspeedin pelaamisessa kallistelemalla ohjaaminen, niin ei se välttämättä onnistu jos kädet eivät tottele kunnolla, tai ovat esim 30cm pitkät. Joystick sopivasti aseteltuna toimii aina kun kättä yleensäkin pystyy liikuttamaan.

 12. -1 Vote -1 Vote +1H
  says:

  Käytännössähän Iphone on vain pirun pieni läppäri,jolla voi soittaa puheluita.

 13. Vote -1 Vote +1Lao Ma
  says:

  Olli & Teemu: Sen verran vielä lisäisin, että kaikki Symbiania ohjelmoineet tietävät miksi S60 puhelimille ei oikein ilmesty ohjelmia – se on aivan käsittämättömän hirveä alusta koodata yhtään mitään. iPhone käyttää huomattavasti selkeämpää API:a, vaikka kielenä onkin Applen suosima, hieman outosyntaksinen, Objective-C :)

 14. -1 Vote -1 Vote +1vieras
  says:

  No jos noita hipaisu juttuja pystyy käyttämään, niin kyllä sitä puhelinta pystyy kallistelemaan, Mikäli huomasit puhelinta eteenpäin kallistamalla se kulkee eteenpäin ja sivulle kallistamalla kääntyy ja taakse kallistamalla pysähtyy/peruuttaa eli ei tarvi erikseen painaa kaasua, jostain. Sen puhelimen voi laittaa esim. palloniveleen kiinni, jolloin sen käyttäminen onnistuu yhdellä kädellä eikä tarvitse painosta huolehtia.

  Toinen sellainen oikeasti vaikeasti vammainen mikä pillillä ohjaa pyörätuolia tuskin pystyy kosketusnäyttöäkään pahemmin räpläämään. Henk ei ole kokemusta, niin en voi sanoa mikä on paras tapa, mutta luulisin tuollaisella hipaisu jutulla tulevan aika nykivää kyytiä verrattuna niihin normaali joikkareihin.

Speak Your Mind

*