Testissä edullinen langaton lähetin/vastaanotin kuvalle ja äänelle

Testiin saapui lähetin ja vastaanotin. Testissä siirtyi pian kuva ja ääni. Edullisia langattomia ratkaisuja median siirtoon ei juuri ole kaupoissa näkynyt… ainakaan hyviä. Vaikka halpa ja hyvä harvemmin kulkevat käsi kädessä, Pakiten (älkää kysykö) valmistama laitepari olisi oiva lisä tähän rakoon.

The mikä!?

Koska näppejä poltteli jo postista kotia kohti körötellessä. Päätin ottaa koko laitoksen nopeasti käyttöön ja mikäpä olisikaan ollut oivempi ensitesti kuin kytkeä vanha kunnon nintendo makuuhuoneen matkatelevisioon langattomasti. Nindendossa ääni ja kuva viedään rca-liittimien kautta ulos ja paketin mukana toimitettiin tarkoitukseen sopivat piuhat. Pienen virittelyn jälkeen ensitesti oli valmis alkamaan. Naps! Virta päällee nintendoon ja kuinka ollakkaan, sehän toimii. Kuva ja eritoten ääni on paljaalle korvalle häiriötöntä, mutta ei ihan kaikissa tapauksissa. Kun testasin lähetystä kahden huoneen välillä (välissä kaksi väliseinää), näytti kaikki olevan kunnossa. Sen sijaan kun lähetys viritettiin niin että lähetin ja vastaanotin olivat samassa tilassa piti testattaessa pidätellä hengitystä. Toisaalta kuka haluaa lähettää reilun kymmenen neliön tilassa kuvaa tai ääntä seinältä toiselle..?

Sekä lähetin että vastaanotin ovat lähes identtisiä. Nopeasti tarkasteltuna niissä ei ole muuta eroa kuin maskin teksti. Kumpainenkin muistuttaa erehdyttävästi langatonta reititintä, mutta on kooltaan huomattavasti pienempi ja erittäin kevyt. Keveydestä tosin ei tällaiselle laitteelle löytynyt mitään etua. Lähetyksen kanava on valittavissa. Liitäntöjä löytyy heikohkosti joten asennusvaiheessa on sovellettava luovuutta nimittäin ääni liikkuu stereona (2 x rca) ja kuva kolmannessa langassa (komposiitti). Laitepari toimii pelkästään verkkovirralla vaikka e-ville.hk:n tuote kuvauksessa luvattiin virransyöttö myös usb-väylästä (ja niinpä usb-liitännän käyttö audiosisääntulona jäi kanssa uupumaan). Laitteissa on mahdollisuus seinäkiinnitykselle mikä on selkeä plussa. Lisäksi tuotetta on onneksi äärimmäisen helppo käyttää sillä mukana toimitetut ohjeet ovat vain kiinaksi.

Eivät ole ainakaan koolla pilattuja nämä.

Eivät ole ainakaan koolla pilattuja nämä.

Edestä ja takaa.

Edestä ja takaa.

Laitteessa ei siis ole sinänsä mitään vikaa. Se suoriutuu annetusta tehtävästä mainiosta. Silti se jättää toivomisen varaa, mutta taas toisaalta jos haluaa tähän hintaan lisäominaisuuksia niin ainoa ratkaisu on… Niinpä. Itse olisin toivonut että edes vastaanotin olisi toiminut akkujen varassa, koska tuolloin käyttöalue ei olisi rajattu pistorasiallisiin kohteisiin. Tuotetta myy e-ville.hk hintaan 45€. Tuotekuvauksessa puhutaan Dielin laitteestä, mutta älkää hämääntykö sillä kuvan mukaan kyseessä on sama laite.

Luvatut ominaisuudet:
– Toimintataajuus (RF): 2.4 GHz
– RF-lähetysteho: 10dBm
– Lähetys-/vastaanottoalue: 50 metriä
– Audiotaajuus: 20-20kHz
– Näytteistys: 44.1kHz, 16-bit, lähes CD-tasoinen
– USB-liitin (PnP ) PC-käyttöön
– Digitaalinen 2.4GHz lähetysalue 16:lla valinnaisella kanavalla
– USB-tuloliitäntä: Toimii virtalähteenä ja audiosisääntulona
– Mahdollistaa iPodien yms. MP3-soitinten käytön useissa paikoissa

Lyhyesti:

+ pieni ja kevyt

+ edullinen

+ koomiset kielikäännökset

– mitättömät liitännät

– luvattu usb-liitäntä uupui

– ohjeet vain kiinaksi

Kommentit

 1. SalaHyena sanoo

  (click to show comment)

 2. Reino sanoo

  (click to show comment)

 3. ollo sanoo

  (click to show comment)

 4. Ana Munkka sanoo

  (click to show comment)

 5. dude sanoo

  (click to show comment)

  • Teemuk sanoo

   (click to show comment)

 6. foo sanoo

  (click to show comment)

 7. joo o sanoo

  (click to show comment)

 8. HQ sanoo

  (click to show comment)

 9. Nimetön sanoo

  (click to show comment)

 10. sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


1 × = viisi