Astetta paremmat muistiinpanot

ls2

Livescribe Pulse Smartpen -kynällä kirjoitat muistiinpanot, nauhoitat puhujan ja yhdistät ne kokonaisuudeksi tietokoneella. Kynä siirtää tietokoneelle kaiken kirjoitetun ja piirretyn sekä osaa synkata nauhoituksen muistiinpanojen etenemisen mukaan. Nauhoitukset aktivoidaan valitsemalla tekstipätkä tai piirretty kuva. Muistiinpanoista voi esimerkiksi etsiä tiettyjä sanoja, joten ohjelma tunnistaa ilmeisesti käsialan. Lääkärit ja muut syherötekstaajat voivat suhtautua varauksella.

Smartpen toimii millä tahansa paperilla, johon on tulostettu kontrollimerkit. Tulostuspohjan voi ladata valmistajan sivuilta ilmaiseksi. Kynän toiminta perustuu pieneen infrapunakameraan.

Tietokoneelle ladatut muistiinpanot on helppo jakaa ystävien ja kollegoiden kanssa. Kirjoitetut muistiinpanot ja äänen voi jakaa erikseen pdf- ja äänitiedostoiksi tai ne voi yhdistää yhdeksi “pencast”-tiedostoksi.

Tällä luulisi olevan käyttöä luentomuistiinpanojen lisäksi myös toimittajille, piirtäjille, taiteilijoille ja graafikoille.  Lisäksi Smartpen ei vain nauhoita puhetta, vaan toimii myös musiikkisoittimena.

Hintaa laitteella on varusteiden mukaan $170 (2Gb), $200 (4Gb) tai $250 (Pro-setti). Smartpen toimii Windows- ja Mac-ympäristöissä. Laitteen saatavuudesta Suomeen ei ole tietoa.

Esittelyvideot ja lisätietoa valmistajan englanninkielisiltä sivuilta.

Lähteet: Desingboom ja Livescribe.

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 arviota, keskiarvo: 4.33/5)

Comments

 1. +3 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  tommone heti saatava

 2. +1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Mitenköhän tuolla kumitetaan?

 3. +4 Vote -1 Vote +1Manu
  says:

  http://heka.wordpress.com/2009/11/06/livescribe-parempi-lyijykyna/

  Tuossa on yhden suomenkielisen käyttäjän mielipiteitä kyseisestä laitteesta.

  Tuon perusteella toimii ainakin kohtuullisen hyvin. :)

 4. +2 Vote -1 Vote +1JTKone
  says:

  Kerrankin Hilavitkutin tuote, jonka voisin ajatella jopa hankkivani.
  Miinusta kuitenkin Linux tuen puutteesta.

 5. +2 Vote -1 Vote +1tommis
  says:

  Onko laitteessa linux tukea?

 6. +1 Vote -1 Vote +1pjena
  says:

  Vaikuttaa aika mullistavalta tällein luentoja ajatellen, vaikkapa yliopistoissa vois saavuttaa melkosen suosion. Ja kyllä noita vissiin saa Suomeenki ainakin Amazonista tilattua.

 7. Vote -1 Vote +1S-252
  says:

  Hmmmmmm. Hieman miinusta siitä että se vaatii oman erikoismusteen ja omaa erikoispaperia. Muuten varsin vänkä keksintö. Ehkä kehitys kehittyy jossain vaiheessa niin että se toimii minkä tahansa paperin kanssa. Onhan optisissa hiirissäkin niin tarkkoja lukijoita että ne toimivat täysin tasaväriselläkin pinnalla.

 8. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  S-252:
  “Smartpen toimii millä tahansa paperilla, johon on tulostettu kontrollimerkit. Tulostuspohjan voi ladata valmistajan sivuilta ilmaiseksi. Kynän toiminta perustuu pieneen infrapunakameraan.”

  Ei vaadi mitään erikoista. Valmistajalta ladataan tulostuspohja koneelle, ja se pohja tulostetaan normaalilla lasertulostimella normaalille paperille. Tulostuspohja sisältää silmälle lähes näkymättömiä kuviota, jotka laite lukee ja muuttaa kynän sijainnin koordinaateiksi.

 9. Vote -1 Vote +1heikkinen
  says:

  Samaa tekniikkaa muuten käytti nokia taanoin omassa sähkökynässään. Se tuoteperhe on sittemmin haudattu jostain syystä.

Speak Your Mind

*