Uusi bloggaaja Hilavitkuttimeen!

PhotoFunia-2e14ad4

Okko Saarinen

Moro!

Olen 14-vuotias hilavitkuttaja Seinäjoelta. Suurin kiinnostukseni kohde ovat radio-ohjattavat laitteet, kuten  tankit, veneet, lentokoneet ja autot yms. Radio-ohjattavien lisäksi intohimoni ovat kaikki elektroniset laitteet.  Tällä hetkellä (ainakin tietääkseni) olen ainoa peruskouluikäinen bloggaaja hilavitkuttimessa.   Alunperin löysin Hilavitkuttimen, kun etsin ohjeita, että miten rakennetaan itse radio-ohjattava ilmatyynyalus. Kun saavuin sivuille, unohdin aluksen ja rupesin selaamaan sivustoa. Noin kuukautta myöhemmin päätin ruveta bloggaajaksi ja tässä sitä nyt ollaan.

Nähdään!

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (58 arviota, keskiarvo: 2.93/5)

Comments

 1. +29 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Ehkä 14 vuotias on kuitenkin vielä liian nuori bloggaajaksi. Ainakin itseäni häiritsivät pienet kömpelyydet tekstissä.

  Jututhan ne kuitenkin loppupeleissä tärkeimpiä ovat, joten enpä näin suoralta kädeltä vielä tuomitse.

  Ps. Kyllähän niitä peruskouluikäisiä bloggaajia on vaikka kuinka paljon. Ikävä kyllä.

 2. +12 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Erikoista sinänsä, että 14 vuotias edes on niin rohkea, että alkaa bloggaamaan.

 3. +41 Vote -1 Vote +1Lauri
  says:

  Antakaa nyt pojan yrittää ennen tuomitsemista.

 4. -16 Vote -1 Vote +1
  says:

  (click to show comment)

 5. +14 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Itse viittasin peruskoululaisten bloggaamisen olevan ikävää, koska lähes kaikki blogit joihin olen törmännyt ovat olleet joko typerän teinitytön angstaamisesta ja vaatteista kertova, tai sitten jonkun pikkuviisaan nörtin pauhausta asioista joista hän vain luulee tietävänsä.

  Mutta noh, toivottavasti tämä kaveri on poikkeus sääntöön.

 6. +28 Vote -1 Vote +11935
  says:

  Bloggaamisessakin voi kehittyä. Kun antaa tarpeeksi hyvää ja positiivista palautetta, miten voisin edistää, myös 14 vuotiaasta voi tulla hyvä. Kun vain katsottaisiin, että se kirjotusasu on paremmasta päästä ;)

 7. -8 Vote -1 Vote +1Garion
  says:

  (click to show comment)

 8. +16 Vote -1 Vote +1Hmmm
  says:

  Pikku kielivirheet tuskin haittaavat, jos artikkelit ovat mielenkiintoisia. :)
  Tullaan varmaankin näkemään entistä enemmän monipuolisuutta tulevissa artikkeleissa, enkä ainkaan minä näe siinä mitään pahaa.

 9. +6 Vote -1 Vote +1Peewc
  says:

  Lani touhuhan olisi ollut Glarionin kommentin mukaan vahvuus. No, todista meidät epäilevät tuomaat vääriksi.

  Ja hiukan ohi aiheen. Mielestäni hilavitkutin on kärsinyt pientä arvonlaskua. Sinänsä mukavaa että juttuja tulee nyt useammin, mutta määrä on korvannut laatua. Tai ehkä aiheet ei enää osu niin hyvin omiin intresseihin. Taisin olla Kirjalaisen kanssa salainen sielunveli, kun oldschool jutut osuivat aina itselleni. No nyt täytyy kahlata sopivat luettavaksi.

 10. +4 Vote -1 Vote +1Sneikki
  says:

  Asiaa =)

 11. +5 Vote -1 Vote +1Manu
  says:

  Onneks Garion ei bloggaa,
  Lani_toiminnassa
  kielipoliisi
  jne.

  Muutenkin kirjoitusasu oli oksettava.

  Tämä Okko puolestaan vaikuttaa ihan fiksulta nuorelta mieheltä. Katsotaan miten kaverin käy.

 12. +7 Vote -1 Vote +1tony!
  says:

  Moro! Et ole ainut 14-v rc harrastaja.:) Ittellä löytyy työn alla oleva vene & auto. Rc-aiheisia artikkeleita olenkin kaivannut hilavitkuttimeen. Respect.;)

 13. +4 Vote -1 Vote +1Avaricé
  says:

  Taitaa Okko tarkoittaa olevansa ainoa peruskouluikäinen juttujen kirjoittaja täällä Hilavitkuttimen sivuilla, eikä suinkaan olevansa ainoa 14-vuotias RC-harrastaja tai bloggaaja maailmassa. ;)

 14. +3 Vote -1 Vote +1jee
  says:

  Kyllä porukka olisi erilailla liikkeellä jos olisi valehdellut ikänsä niinkuin itselläni tapana on.

 15. +11 Vote -1 Vote +1SalaHyena
  says:

  Hyvä Okko, pidä 14-vuotiaiden lippua korkealla
  T:-95

 16. Vote -1 Vote +1Wade
  says:

  Hyvä, nytpähän tulee vaihtelua hilavitkuttimen aiheisiin (niinkuin sitä ei olisi jo : D) Mutta siis eri näkökulmasta, edes jonkin verran.

 17. -27 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:
 18. +1 Vote -1 Vote +1asd
  says:

  14 vuotias on yleensä vielä hyvinkin lapsi. No, aika näyttää miten soveltuva tämä kaveri on kirjoittamaan…

 19. +20 Vote -1 Vote +1Coco
  says:

  Ei muutakun usvaa putkeen Okko ja jätä nämä kriitikkojen mielipiteet omaan arvoonsa. Sinulla on hyvä asenne ja olet fiksu nuorimies! Kuka tahansa ei pääse tänne bloggaamaan joten olet fiksuutesi jo siltäkin osin todistanut. Jos kielivirheitä tulee niin mitä sitten, kirjoitat hyvin ja selkeästi ja jutut mielenkiintoisia niin se riittää. Harva vanhempikaan osaa kirjoittaa täydellisesti kaikkea! (niinkuin allekirjoittanutkin) Innolla jään odottamaan kirjoituksiasi.. Tsemppiä Okko =) (Ps. Se on selvää että jos ikääsi ei olisi mainittu niin tuskin näitä narisijoitakaan olisi!)

 20. +11 Vote -1 Vote +1hymy pyllylle
  says:

  kuulkaas kaikki,

  taidatte olla kaikki ihan ikä-rasisteja! tämä on vapaa maa, ja tällä pojalla on tähän ihan oikeus, ja heti mennään negatiivista palautetta antamaan? miltä itse tuntuisi, että saat juuri paikan jostain, ja sitten muut rupee nauramaan iälles? entä jos oma poikanne ois tässä asemassa? eiköhän olis kanta silloin vähän erilainen? eli, ANTAKAA SITÄ POSITIIVISTA PALAUTETTA, HÄN EI OLE TEHNYT MITÄÄN VÄÄRÄÄ!

 21. -2 Vote -1 Vote +1PenttiPerhana
  says:

  niin just saatanan paskiaiset (huppista keikkaa).. just tätä kliseetä rupee näkyyn :D D “nyt teillä on 1 lukija vähemmän” ja blablabla. Ja ketä perskule kiinnostaa yleensäkkään kirjoitus_____VIRHEET <— tommonenkin olisi vaan silmäkarkkia lukusilmälle. Kunhan tulee lisää hilavitkutinjutskajutskia. :)

 22. -17 Vote -1 Vote +1rollotin
  says:

  (click to show comment)

 23. -17 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  (click to show comment)

 24. +5 Vote -1 Vote +1Pertsa80
  says:

  Tsemiä okolle, pidä lippu korkealla ja todista että nämä jotkut dorkat on väärässä.

 25. +8 Vote -1 Vote +1E
  says:

  plussaa plussaa.

  tosin, täytyy sanoa, että jossain vaiheessa käyrää laatu kärsii määrästä. onneks laatu toki yksilökohtaisesti tarkasteltuna tuppaa nousemaan ajan kanssa- Ei sillä, yhdyn edelliseen kirjoittajaan tästä ikäkysymyksestä että tuskin tässä mitään kommentteja olisi jos tuota jokseenkin alhaista 14v ikää olisi mainittu. Itse 30v ja varmaan teksti sais punakynää kasiluokan äikänmaikalta aika paljo =)

  Tsemppiä Okko!! Suhtaudu kritiikkiin aina varauksella, mutta yritä ottaa opiks myös epämiellyttävistä kommenteista.

 26. Että tälläistä tällä kertaa.

  Tsemmpiä nyt sitten vain.
  Itsekkin rupesin kirjoittamaan blogia 14-vuotiaana ja välillä kyllä ihmiset ihmettelivätkin, kun heille selvisi blogin kirjoittajien ikä. (Eivät nimittäin olisi juttujen perusteella olettaneet niin nuoriksi.)

 27. +2 Vote -1 Vote +1Hurja
  says:

  niin blogiahan luetaan-eikä henkilöä-henkilö kirjoittaa blogia-henkilöllä on luultavasti joku ikä-ajassahan olemme kaikki-mutta-kahden maan kansalaisia!

 28. +1 Vote -1 Vote +1anon
  says:

  näitä kommentteja lukiessa ei voi ajatalla muuta kuin että MITÄ VITTUA.

  on se niin kiva että osataan antaa mahdollisuus eikä tuomita ennen kuin tiedetään asiasta mitään! no, olipa ainakin ensimmäinen kerta kun blogin kommentit saavat suuttumaan :———))

 29. Heh, täytyy sanoa että artikkelin kommentit naurattivat ainakin minua. Suorastaan hykerryttivät. Älkää nyt hyvät ihmiset viitsikö…

  Okko, en tiedä kehtaako minua edes Hilavitkuttimen blogittajaksi sanoa kun kirjoittelen niin harvoin, mutta blogin kirjoissa ollaan silti. Joka tapauksessa olen itse myös peruskouluikäinen eli et ole ainut. :)

  Ikä ei ole este. Asenteesta se on kiinni.

 30. Itsellänikin on oma blogi vaikka olen vasta peruskouluikäinen eli samoilla linjoilla Mikan kanssa. Ihan sairasta suorastaan tämä teidän ikärasismi! Täytyykö heti olettaa että 14-vuotias ei voi kirjoittaa hyviä artikkeleja ja lähes virheetöntä tekstiä!? Katsokaa nyt vaikka vempaimia.nettiäkin ja yrittäkää löytää sieltä yhdestä artikkelista vakavia kirjoitusvirheitä enemmän kuin muutama. Ette varmasti onnistu! Tsemppiä sinullekin Okko, odotan innolla tulevia artikkeleitasi!

 31. +8 Vote -1 Vote +1Jooh
  says:

  Kaikille jotka sanoo että “haukutte vaan iän takia” jne. Niin kyllä tuosta ekasta jutusta jo näkee heti että ei se kirjottaminen ihan täydellisesti suju (ja tällä en nyt tarkoita pelkkää kielioppia).
  Lisäksi pelkällä postiivisella palautteella ei tee yhtään mitään, jos kirjoituksessa on virheitä niin niistä saa negatiivistä palautetta. Pelkkä kehuminen sen takia että on noin nuori ja uskaltaa tehdä jotain on aivan turhaa ja jopa vahingolllista.

 32. -12 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  (click to show comment)

 33. +6 Vote -1 Vote +1Pertsa80
  says:

  emppä määkkään ossoo kirjottoo ihan kielopillisesti oikein, mut mitä väliä sillä on jos tekkee kiinnostavvii juttui? täh mitä häh? ja tässä puhuu noin kolmikymppinen jätkä keskisuomesta. Antakaa nyt miehenalun yrittää ihan rauhassa, jos tuo ikä ei olis tullu selville niin kukaan ei sanois yhtään mitään.

 34. +5 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  komppaan edellistä

 35. +1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  @Pertsa80
  Lueppas ajatuksen kanssa läpi tuo “Poliisi ajaa sinisellä autolla uaaa…. Outoja kulkuneuvoja!”. Itelle ainakin tuntuu vaan jotenkin lapselliselta toi teksti.

 36. +3 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  oppia ikä kaikki.

 37. +1 Vote -1 Vote +1Pertsa80
  says:

  Kävin sen lukemassa, ihan normaalia tekstiä mitä tänne muutkin ploggaajat kirjottelevat. Lapselliselta varmaan tuntuu sinusta enemmänkin kirjoittajan ikä. Et voi uskoa että 14 vee voi kirjoittaa jotain tällaista.

  Antakaa ny P****** sille mahdollisuus.

 38. +4 Vote -1 Vote +1chggf
  says:

  14v bloggaaja on jees, miksipä ei? Ikä on ikä, jutut ovat juttuja, maailma on ihmeellinen, omia mielipiteitä saa ja pitääkin olla.

  Mutta joo, aiheesta poiketen: Joku mainitsi vempaimia.netin, mikä on mielestäni hirveää paskaa verrattuna hilavitkutin.comiin.
  Siellä hiirestä kertovassa artikkelissa 9/11 lausetta kertoo hinnasta tai muuten vaan rahasta. Ja tosiaan, Saikkosen Sami ilman paitaa ei ole vempain?

 39. +6 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Huoh mitä tasoo nää kommentit taas.
  Puolet porukasta itkee kun 14v ei osaa kirjottaa täydellisiä artikkeleita ja toinen puoli koittaa leikkiä jotain hiton ritaria ja puolustaa kirjottajaa viimeseen asti.
  Ite oon sitä mieltä että tuossa iässä olis varmaan parempaakin tekemistä kun kirjoitella blogia (itellä ainakin oli), mutta mikäs siinä jos tykkää.

 40. +1 Vote -1 Vote +1SakkeMO
  says:

  Taso on kyl laskenu täällä pahasti, taidan lopettaa lukemisen kokonaan… Muutenkin viimeaikoina ollut vain juttuja jotka oli eräällä toisella, nimeltä mainitsemattomalla blogilla päivää aikaisemmin.

  Yhdyn häneen: http://www.hilavitkutin.com/2009/11/27/uusi-bloggaaja-hilavitkuttimeen/comment-page-2/#comment-73765

 41. Täytyy myöntää että olin itsekin Yllättynyt kuinka hyvin Okko kirjoittaa nuoresta iästään huolimatta. Itse tuskin olisin tuossa iässä mitään luettavaa tekstiä saanut aikaiseksi, saati sitten että olisin uskaltanut sitä ruveta julkisesti missään ruveta julkaisemaaan.

  Mutta jos kerran puhutaan peruskoulumeiningistä, niin omien mielikuvieni mukaa siihen kuului hyvinkin pitkälle tässä kommenteissa esiintyneen tapainen, omaa epävarmuutta heijastava toisten perusteeton mollaaminen.

  Mutta ei siinä mitään. Veikkaan että Okolla on tämän kommenttiketjun jäljiltä jo oma fanijoukkonsa Hilavitkuttimessa. Tsemppiä vaan Okko!

 42. +4 Vote -1 Vote +1Sneikki
  says:

  Suurin osa näistäkin “mollaajista” on itse kouluikäisiä…

  “Peruskouluikäiset on pellejä. Period.”
  “lolfag”
  “Mikä hiton lastentarha tää muka nykyään on?”
  “heh 14 vuotias”

  Ja onhan täällä myös pari pilkun nussijaakin:
  “Hilavitkutin kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, koska Hilavitkutin on blogi. Hilavitkuttimen voi kirjoittaa pienellä, kun kyseessä on hilavitkutin.”

  Kannattais miettiä mitä sanoo. -.-

 43. +4 Vote -1 Vote +1Näkemiin
  says:

  Uusien bloggaajien myötä hilavitkuttimen taso on laskenut, tämä ei siis johdu Okosta.
  Kommenttien äänestäminen myös kusee täällä. Heti annetaan miinusta jos viesti on täysin asiallinen ja eroaa omista näkemyksistä. Miinusta pitäisi antaa viesteille jotka eivät liity aiheeseen, sisältää väärää tietoa yms. Hilavitkuttimeen ei siis sovi + ja – äänestys, pitäisi olla vain + äänestys.

  Ihan sama mitä Hilavitkuttimelle jatkossa käy, itse siirryn monien tapaa seuraamaan teknolelua.

 44. Hyvä Okko!

  Heti kättelyssä pääset tutustumaan kritisoiviin kommentoijiin – aina on niitä joille mikään asia ei ole heidän mielestään hyvin. Monet ovat kateellisia toimeliaille ja ikäisekseen taitaville nuoremmille henkilöille. On paljon helpompaa heittää puolivillaisia kommentteja pilkun paikasta kuin kirjoittaa juttuja blogiin. Harvat näistä “kriittisistä” kommentoijista kuitenkaan itse kirjoittavat juttuja blogiin, mutta mielellään lyttäävät muita kirjoittajia milloin mistäkin syystä. Kasvaisivat aikuisiksi.

  Älä välitä asiattomista kommentoijista, ne on vain huomionkipeitä trolleja. Ei muuta kuin juttua blogiin – suurin osa lukijoista on hiljaisia seuraajia jotka eivät kommentoi ja ovat tyytyväisiä kun saavat lukea uutta sisältöä.

 45. Vote -1 Vote +1lapsinero
  says:

  antti tuiskua lainaten: mitä vanhemmiksi kasvetaan, sitä tyhmemmiksi muututaan.

 46. +2 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Lapsinero: Anssi Kelaako tarkotat =)

 47. Vote -1 Vote +1Garion
  says:

  blondi! Älä turhaan huijaa itseäsi, klikkaat kumminkin viikon sisällä sivuille, vilkaistaaksesi linkit ;)

 48. +2 Vote -1 Vote +1Teemu Laurila
  says:

  Kielipoliisi ajaa Internetin anonyymiudella, uaaa.. Röllit, trollit ja peikot, menkää pois!

  Olisi mukavaa nähdä kuinka moni Teistä olisi kyennyt 14-vuotiaana noinkin hyvään tekstiin. Varmaan aika harva, sillä suurin osa teistä epäilijöistä ei vieläkään osaa kirjoittaa suomea.

  Ikärasismi on rasismia. Aivan kuten kaikki muukin rasismi. Ainakin omassa ajatusmaailmassani kaikki rasistisuus kertoo yksilön suvaitsevaisuuden puutteesta, vääristä ennakkoluuloista tai KATEUDESTA.

  Kannattaa Okko ihan rohkeasti poistaa noita kommentteja, ei niitä kukaan jää kaipaamaan. Niillä pyritään provosoimaan muita kirjoittamaan samanlaisia kommentteja. Valitettavan usein tämä onnistuukin.

  Suurin osa noista kommenteista tulee ihmisiltä, joiden älyllinen kapasiteetti ei riitä analysoimaan kokonaistilannetta. He jättävät esimerkiksi aiemman artikkelisi lukematta.

 49. Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  @Teemu Laurila
  Vähintään yhtä pahasti toi sun viesti haiskahtaa trollilta/provolta kuin noi muutkin, ehkä jopa vähän pahemminkin.

 50. -4 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Peliarvosteluita anyone?

 51. Vote -1 Vote +1Teemu Laurila
  says:

  Nimetön, ainoa mitä tuossa provoan on se, että trollit vois painua sinne minne kuuluvatkin. Toisaalta siinä näkyy omatkin kokemukset.

 52. Vote -1 Vote +1Tony!
  says:

  Huoh mitkä rallit! -_-

 53. Vote -1 Vote +1-------
  says:

  Tosi on että hilavitkuttimen juttujen taso “hieman” pääsi laskemaan uusien bloggaajien myötä mutta toivotaan että nyt tästä lähtee nousemaan pystysuoraan ylös eikä jatka laskemista. Ja Okko kunhan jutut on hyviä ei ole väliä kirjoittaako siansaksaa vai kaunokirjallisuutta. TSEMPPIÄ!

 54. +1 Vote -1 Vote +1Taku
  says:

  Jostainhan sitä on aloitettava. Kukaan ei ole seppä syntyessään, sanoi vanha kansa ja oikeassa oli.

  Ei 14-vuotias voi olla samalla tasolla kokemustensa ja vaikka sitten kielenkäyttönsä kanssa kuin vaikka 10 tai 20 vuotta vanhempi tekniikan alan ammattilainen. Itse tykkäsin siitä, että tuossa Okkon hilavitkutin-ajoneuvopostauksessa oli sellaista lapsenmielistä innostusta, jolla itsekin joskus suhtauduin tekniikkaan ja teknologiaan. Nyt niistä on tullut työtä, eikä työ ole koskaan yhtä kivaa kuin leikkiminen, jossa mielikuvitus ja äly tekevät yhteistyötä, eikä jokaiseen ikävään rajoitukseen jaksa tarttua.

 55. -1 Vote -1 Vote +1eara
  says:

  Ihme valittamista täällä, jostain lapsi bloggaajasta! Ihan sama!!

 56. +1 Vote -1 Vote +1Anonyymi
  says:

  Voi vitun jonnet iskee tännekkin.

 57. -6 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  (click to show comment)

 58. +1 Vote -1 Vote +1Nimetön
  says:

  Reps :)

 59. Vote -1 Vote +1Avaricé
  says:

  Topicci lukkoon \o/

 60. +1 Vote -1 Vote +1Haha
  says:

  Ei nyt himskutti.

  Tuntuu olevan ihmiset vaan kateellisia toisten yrittämisenhalusta.

  Rahalla ei voi ostaa nuoruutta :)

  t: 22v äijänkäppänä

 61. +2 Vote -1 Vote +1jussi-petteri94
  says:

  Join 10 ES ja valvoin neljä päivää :D :D:D
  Spedro Spörde! :D
  tsemii okko! :D

 62. Vote -1 Vote +1einäin
  says:

  tämä blogihan on nykyään jokin keskenkasvuisten kakaroiden temmellys paikka EI NÄIN !

Speak Your Mind

*