Testissä led-vyönsolki

Tällä kertaa testattavana on mulletoi.com:ista ostettu led-vyönsolki. Soljella on hintaa 29,90€ ja se on tällä hetkellä loppu varastosta. Lue artikkeli hypyn takaa.

Nimetön

Led-vyönsoljen idea on, että voit laittaa siihen pyörimään jonkin viestin, jonka haluat kaikkien näkevän. Kuulostaa turhalta ja sitä se vähän onkin, mutta hauska hilavitkutin tämäkin.

Solki tulee huolellisesti pakattuna pieniin muovipusseihin. Eli solki on osissa ja se pitää koota itse. Onneksi mukana tulee selkeät kuvalliset ohjeet. Lisäksi mukana on englanninkieliset sanalliset ohjeet. Kokoaminen oli noin 10 minuutin homma, jonka jälkeen patterit sisään ja siitä alkaa laitteen sielunelämän selvittely.

Soljen takapaneelissa on kolme pientä nappulaa. Enter/on/off, page up, page down. Laitteessa on selkeät, joskin valoisassa vaikeasti luettavat valikot, joista voi säätää minkä viestin haluaa nähdä, näytön kirkkauden ja tekstin liikkumisnopeuden. Kirjoittaminen vaati vähän harjoittelua, koska kirjaimia rullataa aakkosissa eteenpäin ja painetaan enter halutun kirjaimen kohdalla. Valitettavasti solki ei tue ääkkösiä, mutta monia muita erikoiskirjaimia ja -merkkejä kyllä löytyy. Maksimi viestin pituus on 512 merkkiä.

Käytössä soljen koko häiritsee vähän, koska kumartuminen on vaikeaa, kun kylmä metalli painaa ihoa. Bileissä tämä varmasti herättää huomiota, mutta kovin moni ei arkena jaksa kiinnostua moisesta turhakkeesta. Noin kuukauden käytön jälkeen solki kolahtaa lipaston reunaan ja sanoo samalla sopimuksensa irti. Ei ole sen jälkeen solki sanonut mitään.

Hinta-laatusuhteesta ei voi muuta sanoa kuin, että aivan liian kallis laatuun nähden. Jos haluat soljen mukaan mustan keinonahkaisen vyön lisähintaa tulee n. 5€. Joten kokonaishinta on noin 35€, jolla saisi jo laadukkaan normaalin vyön. Itselleni vyö oli hienoinen pettymys, mutta joku voi tykätä. Kunnon tee-se-itse-mies rakentaa tällaisen kyllä itsekin ja ehkä jopa halvemmalla.

Arvostelu:

 • Hinta-laatusuhde: 2,5/5
 • Hyödyllisyys: 2/5
 • Kokoamisohjeet: 4/5
 • Hauskuus: 4/5
 • Käyttötuntuma: 3,5/5
 • Kokonaisarvosana: 3,2/5

Kommentit

 1. Olli sanoo

  (click to show comment)

 2. sanoo

  (click to show comment)

 3. No Lifes For Ever sanoo

  (click to show comment)

 4. Eebr sanoo

  (click to show comment)

 5. wictro sanoo

  (click to show comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


2 × = neljä