Ulottuvuuksia henkilökorttiin

Vaikka erilaiset ajo- ja henkilökortit uudistuvat tietyin väliajoin, ovat ne kuitenkin aina melko “latteita”. Tällä kertaa CES-messut tuovat jotain uutta tähänkin ryhmään.

Kyseisessä henkilökortissa oleva OLED-näyttö aktivoituu normaalin RFID lukijan avulla ja näyttää omistajansa kuvaa eri kulmista. Melko harvoinhan noita kortteja niin tarkkaan katsellaan, mutta saattaapa se lyhentää jonkun tarkkaavaisen aikaa ja ainakin vaikeuttaa väärentäjiä. Toisaalta kyseinen lisäominaisuus mahtaa myös nostaa korttien hintaa. Bussikortteihin tuollainen näyttö kyllä kelpaisi, jos vaikka kotona jollain lukijalla näkisi kortin saldon 3D:nä tai edes normaaleina numeroina.
Lähde

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 arviota, keskiarvo: 3.57/5)

Comments

 1. -2 Vote -1 Vote +1Otto
  says:

  Eikös joku jenkkilehti ole tuollaisia näyttöjä käyttänyt mainonnassa lehden sivuilla. Tämä näyttö siis näytti jotain mainosvideota ja laitettiin jokaiseen lehteen, eikä kuulemma tullut sen kalliinmmaksi kuin tavallinen paperi?

 2. -3 Vote -1 Vote +1Yövalvoja mielipiteineen
  says:

  Mielestäni aivan turha kapistus. Sijoittaisivat rahansa hyödyllisimpiin tarkoituksiin, kuten ihmisten hyvin vointiin. Käsittämätöntä, miten OLED tekniikka päätettiin sitten käyttää ihmisten valvonnan parantamiseen. -.-’ Eikä esim. ihanaan viihteeseen?

  Mutta hieno tekniikan ihmevempele! Toivottavasti OLED yleistyy tulevaisuudessa. :)

 3. +3 Vote -1 Vote +1Ollo
  says:

  “Eikös joku jenkkilehti ole tuollaisia näyttöjä käyttänyt mainonnassa lehden sivuilla. Tämä näyttö siis näytti jotain mainosvideota ja laitettiin jokaiseen lehteen, eikä kuulemma tullut sen kalliinmmaksi kuin tavallinen paperi?”

  Just, näkisimpä sen päivän kun paperi ja OLED-näyttö maksaa saman verran..

 4. +1 Vote -1 Vote +1Down2Earth
  says:

  Offtopic: Bussikortteihin (ainakin pk-seutu) on tulossa lähivuosina seuraavan ison korttiuudistuksen myötä mahdollisuus tarkastaa ja ladata saldoa netin yli.

Speak Your Mind

*