Kolelinia – pyöräilyä (lähes)pilvissä

Etenkin vilkkaimmissa kaupungeissa polkupyöräily on välillä melko ongelmallista. Ajoi sitten jalkakäytävällä tai autotiellä, aina löytyy vihaisia katseita joltain suunnalta. Kolelinia on konseptitason idea, joka kirjaimellisesti nostaisi hieman pyöräilijöiden asemaa. Pääosin keksinnöstä tulee mieleen yksiraiteiset junat. Kolelinian alaosasta löytyy ura, jota myöten pyöräilijä ajaa. Ylempänä sijaitsevaan vaijeriin taas kiinnitetään toinen ohjaustangon kahvoista putoamisen estämiseksi. Lisäksi käyttäjällä on mahdollisuus kiinnittäytyä itse polkupyöräänsä turvallisuuden lisäämiseksi.

Tietysti kyseiset raiteet rajoittavat liikkumisen vapautta suuntien osalta, mutta kyllä tuo ilmassa pyöräily vaikuttaa melko kiinnostavalta. Mahdollisia ylämäkiä voitaisiin myös tasoittaa ja välillä kenties lisätä reittien mukaan. Ongelmia yksikaistaisella radalla aiheuttavat eri vauhtia pyöräilevät ihmiset, ohi kun ei pääse siitä vaan. Erilaisten risteyskohtien rakentaminenkin tuo omat tekniset murheensa mukaan ja kun vielä pitäisi lähtökorkeuteen jotenkin pyörän kanssa päästä.

Vaikka on siis paljon vielä suunniteltavaa jäljellä, tuo kyseinen konsepti joitain uusia ajatuksia ikuisen pyöräilyongelman ratkaisemiseksi. Vielä ei ole nähty lentäviä autoja, mutta kenties ilmojen halki kiitävät pyörät ehtivät ensin.

Lähde

Syma helikopterit ja muut hurjat radio-ohjattavat RC-lelut Superkauppa verkkokaupasta

Comments

 1. RedBaron says

  (click to show comment)

 2. Pekka Holoppa says

  (click to show comment)

 3. S-252 says

  (click to show comment)

 4. Maza says

  (click to show comment)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *